Vierailija

Tiedän, että on sallittu lääke raskausaikana, mutta tuntuu jotenkin hurjalta syödä jotain lääkettä raskaana, varsinkin ihan alussa.

Onko muilla pienennetty annosta vai oletteko syönyt samalla annoksella vai lopettaneet kokonaan?

Kommentit (5)

Käytin koko raskausajan Salazopyrinia. Neuvolan lääkäri ei osannut sanoa asiaan yhtään mitään eikä kirjoittanut sen (tai perussairauden) vuoksi lähetettä äitipolille, vaikka kokenut kätilö (ja potilasyhdistys) sitä suosittelevat. Tavallinen perussairauden kontrolliaika sattui noin puoliväliin raskautta, mutta sielläkin sattui olemaan joku vähemmän kokenut lääkäri paikalla. Mutta siis tuo neuvolan kokenut kätilö sanoi, että hänellä on ollut useita äitejä, jotka ovat jatkaneet salazopyrinin käyttöä raskauden ajan. Omalla kohdalla perussairaus oli sen verran hyvin hallinnassa tuohon aikaan, että pienensin Salazopyrinin annoksen 2 tbl/pv, vaikka reseptissä oli 2x2.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Annos on 1+2 kun leukkarit laski liian alas 2+2 annoksella, siis jo ennen raskautta. Reumalääkärin mielipide oli että parempi syödä kuin olla syömättä ja kärsiä oireista tai korvata salazo esim särkylääkkeillä. Verikokeissa kävin useemmin kuin normaalisti salazon aikana, muistaakseni noin kerran kuussa nää normaalit turvaverikokeet. Vauva on terve.

Oireet pahenivat paljon, tosin loppuivat sitten raskauden puolivälissä taas (nivelreuma). Synnytyksen jälkeen oireilin enemmän kuin koskaan, mahdollisesti juuri sen vuoksi että tauti oli päässyt aktivoitumaan siinä raskauden alkupuolella.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat