Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Hei,

te joilla on kokemuksia lasten yöllisistä ns. kauhukohtauksista, millaisia ne ovat olleet? Meillä kaksivuotias on jonkin aikaa (pari kuukautta kai...) heräillyt öisin n. 3-5 kertaa viikossa itkemään hillittömästi. Joskus hän rauhoittuu aika pian, kun hänelle juttelee, syliin ottaminen ei yleensä auta, ainakaan nopeasti. Pahimmillaan huutoa kestää lähes puoli tuntia. Hän reagoi kyllä puheeseen, saattaa vastata huudon lomassa ja itsekin puhua, joten vaikuttaisi olevan hereillä, mutta en tietenkään ole varma. Itkun loputtua lapsi nukahtaa yleensä nopeasti, mikä viittaisi siihen, ettei ole ihan hereillä ollutkaan, muuten hän on hyvin hidas nukahtaja. Nämä kohtaukset muistuttavat aikalailla pahimpia itkuraivareita päiväsaikaan (tätä nukahtamista ei tietenkään päivällä tapahdu).

Mietimme miehen kanssa, mistä tässä on kyse, voisiko olla että tällaiset itkut ovat kauhukohtauksia?

Kommentit (2)

Neuvolassa oli puhetta kun esikoisella oli myös nuita "kauhukohtauksia" jotka alkoivat kun tyttö oli noin 2-vuotias.Terkkari sanoi että yleistä on ja neuvoi ottamaan lapsen syliin ja rauhoittelemaan.Meilläkään ei mikään auttanut,oli vain odotettava että menee ohi ja saattoivat kestää puolikin tuntia kerrallaan.Nuita kesti reilun vuoden ajan mutta loppuivat sitten itsestään.

Moi!Meillä oli pojalla n. 1.v ikäisenä ihan samallaisia kohtauksia öisin.. ja välillä tuntu ettei se itku koskaan lopu, mutta sitten se vaan loppui kuin seinään ja poika nukahti taas. Minun mielestä ainakin ne oli jotain kauhukohtauksia/painajaisia. Eikä kyllä mikään lohduttaminen myöskään auttanut, se vaan itki niin kauan ku itki ja sit rupes nukkuu. Mutta nykyään meillä ei herätä enään noihin itku kohtauksiin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat