TAitaa synnytyksen jälkeinen masennus tulla heikoille ihmisille

Vierailija

Ei kestetä vauvan tuomaa vaativuutta, ei enää voi elää vain itselle, vaan vastuu vauvasta tuntuu ylitsepääsemättömältä. Onkohan henkisesti heikommat suuremmassa vaarassa sairastua siihen, vai onko se edes "sairaus" vaan vain kykenemättömyyttä hoitaa vauvaa ja kotia?

Sivut

Kommentit (58)

Vierailija

ap tällä viestillään vain paljastaa oman tietämättömyytensä masennuksesta ja pönkittää omaa heikkoa itsetuntoaan. Sitten kun omalle kohdalle kyseinen sairaus sattuu, niin taitaa mieli hieman muuttua.

Vierailija

Lainaus:

Ei kestetä vauvan tuomaa vaativuutta, ei enää voi elää vain itselle, vaan vastuu vauvasta tuntuu ylitsepääsemättömältä. Onkohan henkisesti heikommat suuremmassa vaarassa sairastua siihen, vai onko se edes "sairaus" vaan vain kykenemättömyyttä hoitaa vauvaa ja kotia?
Et sinä tällä tuo esiin muuta kuin omaa typeryyttäsi ja sivistymättömyyttäsi. Ei kannata ihan kaikkea laukoa mitä siihen pieneen päähän pälkähtää.Ja ei, minulla ei ole ollut masennusta mutta olen psyk.sh.

Vierailija

Täällä tunnutaan mittaavan keskustelun paremmuun suorassa suhteessa viestien määrään ja kiivauteen. Lyhyt, rauhallinen ja järkevä keskustelu on monessa suhteessa hedelmällisempi. Vähän sama, jos vertaisi seiskaa ja hesaria.

Vierailija

Kaverini sairastui vasta kolmannen lapsen jälkeen joten ei ollut aiemminkaan elänyt "vain itselleen". Ja juuri sinun tapaisten ihmisten asenteiden takia kaverinikin yritti pärjätä omillaan kunnes lähes romahti. Ja vahva ihminen on muuten persoonaltaan.

Vierailija

jota täällä av:lla viljellään erityisen paljon, on muuten ehkä paskin ja surkein mahdollinen keskustelu- ja keskustelunherättämismuoto.Ihan turha odottaa hyvää, sopuisaa, monipuolista ja järkevästi argumentoivaa tekstiä, kun aloitus on tuollainen. Mistäköhän sekin päätön ajatus on tullut, että aina on hienoa kun "saa keskustelua aikaan"? Kaikki keskustelu ei ole mitenkään hyvää ja tarpeellista, ja keskustelua voi herättää ihan asiallisillakin argumenteilla.Lopettakaa tämä jatkuva, surkea ja naurettava provoilu täällä! Opetelkaa kommunikoimaan kuin ajattelevat ihmiset.

Vierailija

Herkkiä, mutta ottavat liikaa vastuuta itselleen, eivätkä myönnä tarpeeks ajoissa, että eivät jaksakaan. Nämä ihmiset puskee väkisin päätä kiviseinän läpi ilman tukea. Heikommat osaa pyytää apua aikaisemmin ja myöntävät vajavaisuutensa ajoissa.Tai ehkä se ei ole vahvojen eikä heikkojen, olosuhteet, ja synnytys itsessään voi olla hyvin rankka eri ihmisille. Eikä se ole kenenkään syy, ominaisuus, jokainen synnytys ja raskaus ja vauva-aika voi olla myös ihan erilainen samallakin ihmisellä.

Vierailija

Me asumme todella pohjoisessa, talvet ovat pitkiä pimeitä. Se vaikuttaa ihmisen hyvinvointiin ihan tutkitusti. Lisäksi kansanluonteessamme on ongelmia. On alkoholismia, tunteita ei osata tunnistaa eikä näyttää, lapset joutuvat itsenäistymään liian varhain, maamme on länsimaaksi harvinaisen väkivaltainen, itse asiassa siinäkin tulemme heti Yhdysvaltojen jälkeen tilastoissa. Ei se, että ihmisillä on viimeisen vuosikymmenet ollut nouseva elintaso riitä kumoamaan noita vanhoja ongelmia.Ja ei ennenkään Suomessa ollut helppoa. Vauvoja tapettiin paljon enemmän kuin nykyään, joten kyllä siitä masennuksesta puhumisesta ja sen hoitamisesta on paljon hyötyäkin, ainakin noiden lasten näkökulmasta katsottuna.

Vierailija

Kaikissa sairauksissa voidaan nähdä osuutensa ihmisen omilla taipumuksilla, perimällä, ulkopuolisilla vaikutuksilla. Miksi ulkopuolisilla on niin suuri hinku kaataa jonkun sairauden syyt yksilön itsenäsä kannettavaksi? Ja vaikka niin olisikin, auttaako tai parantaako se kyseistä ihmistä? ´Voisivatko sormella osoittelijat pysähtyä hetkeksi ja kaivaa naftaliinista käyttämätöntä myötätuntoa ja armollisuutta kanssataaplaajiaan kohtaan?Ihminen on kokonaisuus ja myös tietyllä tavalla mysteeri. Kenenkään sairaus-CV:tä kuten ei muitakaan asioita elämässä ei voi etukäteen, vaikka riskejä ja todennäköisyyksiä voidaankin arvioida.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat