Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Ihmisen evoluutio

Vierailija

Katsoessa tätä nykymenoa niin ei voi kuin pohtia mikä lienee ihmisen tulevaisuus noi lisääntymisen saralla.

Onko satojen vuosien kuluttua rakkaus täysin kuollut tai kulutustavaraa?

Parisuhteita ei ole. Lapsella saattaa olla kuka tahansa siittäjä ja se on täysin normaalia ja hyväksyttävää. Tunnesiteitä ei ole kuin omiin jälkeläisiin jos niihinkään. Mies voi elämänsä aikana siittää jopa tuhansia jälkeläisiä. Ihmissuhteet oman pesän ulkopuolella kestävät korkeintaan kuukausia ja sitten puolisoa vaihdetaan. Taantuuko ihminen takaisin eläimen tasolle? Rakkautta ei tarvita kunhan saa hyvät geenit jälkeläisilleen mielummin jostain alfamiehestä. Miehellä ei ole mitään sidettä naiseen sen jälkeen kun siemenet on saatu matkaan. Jälkikasvusta ei tarvitse huolehtia nainen hoitaa ravinnon saannin ja toimeentulon itse.

Kommentit (5)

Vierailija

Jälkeläisten huoltamiseen on toki aina tarvittu enemmän kuin yksi, mutta "ydinperhe" on varsin poikkeuksellinen ilmiö jos ihmisen historiaa katselee vähänkin nykyaikaa pidemmälle. Lajityypillisin olisi jonkinlainen heimoyhteisö, jossa jälkeläisistä huolehditaan yhdessä, mutta "siitoskumppani" vaihtelee.

Vierailija

Ja sairaudet on aina kuuluneet ihmiskuntaan, eikä niistä koskaan päästä eroon. Mutta suvun jatkumisessa muistaakseni oli kaiken a ja o se kuinka hoitaa jälkeläisensä. Ei se kuinka paljon lisääntyy. Tuollaiset kaiken järjen mukaan jossain vaiheessa karsiutuu pois. Evoluutio toimii niin.

Vierailija

No siis tuo mitä selitit on se miten ihmisen pitäisi kaiken mukaan käyttäytyä, sellaiseksi evoluutio on ihmisen luonut AJAT SITTEN :). Vasta sata vuotta on yritetty taistella biologiaa vastaan rakkausavioliitoilla, huonolla menestyksellä. Ehkä jokin muu malli olisi oikeasti toimivampi, esim. se missä seksin ja rakkauden välillä ei ole yhtäläisyysmerkkejä niin kuin nyt.

Vierailija

100 vuotta sitten ei tullut ajatukseenkaan muut kumppanit kuin puoliso ellei tämä menehtynyt. Vertaa nykypäivään niin on huima ero.

Uusimmat

Suosituimmat