Seuraa 

Poikani syntyi viikolla 35+3 ja oli ihan hyvän kokoinen keskonen ja vain pari viikkoa oli keskolassa ihan syömään opettelemassa ja hengityksen takia. Silloin jo havaittiin, että pojalla oli suolen toiminnan kanssa ongelmaa ja onkin ollut tähän päivään saakka.Koko vaippaiän sain välillä auttaa kaivelemalla kovaa vatsaa, mutta harvemmin sitten viime vuosina. Yleensä hän on itse kakkinut vaikka välillä itkua on väännetty. Tilanne oli tuossa kesällä ja syksyllä ihan ok. mutta alkutalvesta hän on tasaisesti aloittanut panttaamaan kakan tuloa. Viimeinen pisara oli n. kuukausi sitten erittäin kova kakka, jolloin hän itki hikikarpalot otsalla ja jouduin auttamaan kädellä lopun kakan kun hän ei jaksanut työntää. itkin itsekin... Tämän jälkeen hän ei ole yksinkertaisesti suostunut kakkaamaan kun on kakkahätä. Hän panttaa ja sitten kerran viikossa on pakko antaa peräruiske, jolloin hänen on pakko kakata. Uloste on ollut ihan koostumukseltaan normaalia, mutta hän ei suostu uskomaan, että kakka tulee hyvin. (olemme syöttäneet intensiivisesti kakkaa löysentäviä juttuja koko kuukauden, joten kakka ei ole enää kovalla).Eli kuukauden sisällä hän ei ole kakannut kertaakaan omasta tahdostaan. Nyt kuulutankin kokeneiden perään, että oletteko kokeneet samaa? ja miten selvisitte? Olen kyllä varannut lääkärin ja menemme 14.1. Mutta luotan teihin jotka ovat kokeneet saman enemmän kuin nykypäivän arvauskeskuksiin. Kiitos jo etukäteen kommenteista. toivottavasti jollakin on kokemusta panttaavasta lapsesta.

Kommentit (7)

Jos kakka on varmasti (100%) löysää ja kakkaaminen ei tosiaan enää satu, pojan on saatava siitä kokemus. Eli saada kerran kokeilemaan, että kakka ei enää ole kovaa, että se ei enää satu. Tavallaan mukavan, normaalin kokemuksen myötä poika voi vasta alkaa haluta kakkaamaan. Nyt on se mielikuva, että kakkaaminen on aivan kamalaa!

Toimisiko kunnon lahjonta? Mitä poika haluaa? Joku hieno lelu, jonka saa itse valita? Lahjot pojan kakkaaman kerran ja siitä se todennäköisesti lähtee.

Meillä on ollut kakan kovuuden kanssa myös ongelmia ja samaa panttausta on ollut. Tärkeintä on saada lapsi motivoitumaan kokeilemaan ja vakuuttaa, ettei se enää satu.

Mitä löysentäviä juttuja olette kokeilleet?

Meillä dupholac ollut käytössä aivan pahimpina aikoina, mutta kakka tuli liiankin löysäksi.

Activia-jugurtit joka päiväisinä on meillä ollut paras ja lääkkeetön ratkaisu pitää kakka jatkuvasti pehmeänä.

Tsemppiä!

Meillä 3,5-vuotias poika aloitti panttaamisen 2-v:nä kun aloitti päiväkodin. Kun ongelmasta oli kärsitty enempi vähempi 1,5 vuotta (ruokavalio ja levolac apuna) menimme lastenlääkärin juttusille. Vaiva on yleinen ja liittyy monesti uusien asioiden aloittamiseen.

Lääkäri kertoi että lapsen suoli tottuu venymiseen (tavaraa jää siis suoleen aina panttaamalla, vain osa tulee ulos) eikä näin enää aiheuta luonnollista hätää/kiertokulkua. Lääkärin yksiselitteinen ohje: LAPSEN ON KAKATTAVA JOKA PÄIVÄ! Tästä ei saa lipsua.Lääkkeeksi kahtena päivänä vesiperäruiske (jotta koko suoli saadaan todellisuudessa tyhjäksi, tavaraa voi olla peräsuolen lisäksi myös koko paksusuoli täynnä) ja jatkohoitona laksatiivit (laxoberon) puoleksi vuodeksi käyttöön, joka päivä! Jos kaksi peräkkäistä päivää kakkaamatta, on heti annettava peräruiske. Laksatiivien annostus on haettava, ulosteen on oltava löysää, muttei ripulia. Meillä aluksi ihan vesiripulia ja housujen vaihtoa 6 kertaa päivässä, mutta nyt tasaantunut.Lääkäri sanoi myös, että lapsen on tottuva psyykkisesti kakkaamaan joka päivä ja kun lääkkeellisesti avustetaan pitkän aikaa, pelko unohtuu ja asia luonnollistuu. Yleensä vaiva ei enää palaa, mutta vaatii kärsivällisyyttä ja pitkän hoidon.Tässä meidän kokemus :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiitos molemmille vastaajille suuresti :x .Niistä löytykin hyvin vastaukset ongelmaamme. Emme ole vielä kokeilleet tuota lahjontaa, joten jos saisi tosiaankin kakkaammaan sen kerran onnistuneesti niin se olisi jo puoli voittoa.Luin jostakin muualtakin siitä activia-jogurtista ja syötimmekin sitä, mutta kun emme saaneet "todistetta" (poika ei ole itse kakannut) sen toimivuudesta niin emme ole taas sitä syöttäneet. Pitää ottaa se taas käyttöön. Levolacia/Dufalacia myös käytimme, mutta siitä tuli aivan valtavat ilmavaivat ja sainkin kuulla että tekee helposti tuskallisia ilmavaivoja niin luovuttiin siitä. Otamme siis ne tipat käyttöön.Sain myös rohkeutta toimittaa vatsaa usein, kun teille oli lääkäri sanonut, että joka päivä pitää toimittaa, jotta tottuu kakkaamisen olevan normaalia rytmiä. Jossakin vaiheessa näin olikin, että toimi joka päivä ja meni kuukausia, että ei ollut ongelmaa. Siihen tarvittiin tosiaankin yksi erittäin kivulias kakkaaminen ja se oli siinä. Ongelma on tosiaankin enemmän se kakkaamisen pelko.Nyt epäilen lisäksi, että hänellä on kihomatoja, koska raapii niin kamalasti ja yritin äsken katsastaa sinne niin siellä oli sellaisia valkoisia soiroja, mutta ne eivät liikkuneet kyllä. Taidan antaa varmuuden vuoksi kiholääkkeetkin. EN tiedä kun tuntuu niin turhauttavalta ja surulliselta, kun lapsi kärsii asiasta joka päivä. Toivottavasti nuo teidän vinkit onnistuvat. Meinaan ainakin kokeilla ja on nyt hyvä ensi viikolla lääkärissä kertoa teidän kokemuksista ja on jotakin johon verrata. Kiitos vielä kerran te uskolliset kokenee äidit :x

...mutta tekstit täydentävät toisiaan. Kauhean tukossa nämä sivut ovat iltaisin, joten siitä syystä kahteen kertaan. Annettiin nyt sitten illalla niitä laxoberon-tippoja ja toimitettiin toilaxilla vatsa ja alkaa poika tottumaan ruiskuihin kun ei pistänyt ollenkaan hanttiin, mutta kielteli kyllä. Yritin sitä lahjontaa ensin,jotta olisi kakkannut itse kun näin, että on kakkahätä, mutta ei onnistunut...hö. Lupasin silti auton kun ei pistänyt yhtään hanttiin ja oli reipas ruiskeen kanssa. teinkö nyt olellisen virheen?? No, mutta näillä mennään ja katsotaan miten meidän käy.

...ei ollut muuten kihomatoja. huh. mies oli laittanut illalla talkkia pyllyyn kun oli punottanut joten siitä syystä niitä valkoisia viiruja...on tämäkin :_|

Täältä saikin toivomaani apua*kumartaa*. Luinkin jostakin, että joku muukin oli saanut avun siitä activia-jogurtista ja olemmekin sitä antaneet, mutta kun meilä ei ole ollut "näyttöä" sen toimivuudesta(kun hän ei kakkaa) niin otammekin nyt sen sitten vakituiseen käyttöön kun on muillakin toiminut.Tosiaankin ongelmana on nyt lähinnä kakkaamisen uskaltamisessa. Sainkin toisesta kirjoituksesta hyviä vinkkejä siihen. ELi joka päivä on kakattava ja ostankin niitä tippoja. Levolacista pojalle tuli valtavia ilmavaivoja ja sainkin kuulla että on ominaista sille ulostuslääkkeelle.Kiitos myös vihjeestä lahkoa kakkaamaan. Sitä emme ole tosiaankaan vielä kokeilleet ja uskonkin, että kun kerran tulee onnistunut kakka niin voisi olla jo askel parempaan, mutta uskon samalla, että meillä on tuo sama rumba edessä että joka päivä vesiperäruiske ym. Olemme antaneet siksi pari kertaa viikossa vaan sen toilaxin, kun se totuttaa suolen siihen että saa sitä lääkettä. Se vilkastuttaa suolen niin, että on pakko kakkia. Pientä vesiperäruiskettakin kokeiltiin, mutta hän pystyy senkin pidättämään :OO. Joten aina ollaan sitten päädytty toilax/microlax-ruiskeeseen.Meillä on se lääkäri ensiviikolla ja onkin nyt sitten hyvä kun tietää mitä muille on ehdotettu niin voi siitä sitten kysellä tarkemmin. Kiitos vielä kerran teille uskolliset kokeneet äidit:) :x

...ja oli sitä mieltä, että pojalla on melko varmasti jokin ruoka-aineallergia(keliakia,laktoosi-int.), koska öisin heräilee (3-15krt). Kyn kysyin, että miksi sitten on virkeä ja kasvaa normaalisti, niin oli sitä mieltä, että poika ei tiedä paremmasta. Tottunut elämään kipujen kanssa ja siksi vaikea tunnistaa kuinka vaikeista kivuista hän kärsii. Mainittakoon, että hänellä oli ihan kamala koliikki-vaiva monta kuukautta vauvana. Tod.näk. sieltä saakka vaivannut:(Nyt sitten kamppailen syyllisyyksistä miksen aikaisemmin vienyt KUNNON lääkärille. Toisaalta joka neuvolakäynnillä valitin asiasta, mutta terveydenhoitaja ei ottanut kuuleville korvilleen. Pakko sysätä myös syytä hänen niskoilleen. Menisin varmasti antamaan palautetta, mutta kun jäi kesällä eläkkeelle. Ja minä kuvittelin kokenutta terkkaria ja sokeasti luotin häneen. Kuinkahan vakavat traumat pojalle on mahtanut kaikesta jäädä? Tiedän, että krooninen kipu jättää lähtemättömät jäljet kivun kokemiseen aivoissa ja saattaa olla sitten aikuisena ongelmia juuri kivun tunnistamisen kanssa. Ja miten tämä sitten vaikuttaa muuten?surullista...No, saimme lähetteen mahakrurgille ja hänelle tehdään nukutuksessa suolen tutkimus ja mahatähystys. Pitäisi nyt selvitä sitten kaikki mikä vaivaa. edelleen vaan harmittaa miksen mennyt aikaisemmin...Vatsaa edelleen toimitamme toilaxilla, vaikka lääkäri sanoi, että on aika rajut kouristukset suolistossa jos käyttää sitä. Mutta kun ei muuten suostu kakkaamaan. Mitkään pehmittävät tuotteet eivät saa poikaa kakkaamaan. Seuraavaksi voisi koittaa risiiniöljyä, jotta ei oikeasti pysty pidättämään enää. Että ripuliksi saakka päästäis kakan ja sitten kokeilla suostuuko kakkimaan. Tämänkin pitää suunnitella tarkkaan, koska ei silloin voi kyllä hoidossa olla, koska jos ripuli yllättää...Väsyneitä ollaan..

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat