Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

En muista, että itse olisin ikinä saanut kutsua hautajaisiin. Yleensä nämä ovat hoituneet soittamalla ja kertomalla milloin voi tulla hautajaisiin tai sitten kuolinilmoituksessa on yleinen kutsu.

Kommentit (13)

muksuja kuoppabileisiin mukaan vaiko eikö. Ja itse kutsussa sitten lukee onko pelkästää aikuisille ( oli juhla mikä tahaansa) . Harvoin kumminkaan kukaan kirjotelee muihin kuin joulukortteihin koko riturimpsua ja niissäkin yleensä lukee

Matti Mainio + perhe.. tjms. mutta kyllä kuoppa juhliin voi ottaa lapset mukaan ilman etiketti virheen pelkoa..

Huomenna hautajaiset ja vasta eilen huomasin että kirjekuoren päällä onkin vain meidän vanhempien nimet. Olisi pitänyt tietysti lukea tarkemmin aikaisemmin. Onko kauhea etikettivirhe jos menemme koko perhe, niin asennoiduttu ja en kyllä keksi lapsille (6 ja 9) hoitopaikkaa mistään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

kuka vaan mennä juhlapaikalle onnittelemaan. Hautajaisiinkin on vähän väljempi etiketti, ei ole omaisten asia päättää kuka saa surra ja kuka ei. Kestitys on tietenkin asia erikseen.Lainaus:

Kyllä se niin on, että oli tilaisuus mikä vaan, niin jos kirjalliset kutsut lähetetään, kutsu koskee niitä, jotka kutsussa on mainittu. .

Meidän suvussa hautajaisissa on yleensä tapana tarjota lämmin ateria, joten voi olla laskettu viraiden määrä hyvinkin tarkkaan. Tosin pari lasta ei varmaan tunnu missään...Ap voisi soittaa kutsujalle ja kysyä asiaa ihan suoraan ja sanoa, että jos toive oli, että vain aikuiset tulevat, niin teiltä tulee sitten toinen vaan, koska ette saa lastenhoitoa järjestettyä.

On totta, että yo:ta voi mennä onnittelemaan ja kirkkoonhan voi mennä kuka vaan, oli häät tai hautajaiset. Mutta jos kerran oikein kirjallisesti johonkin kutsutaan, niin en kyllä menisi, jos en kirjallista kutsua ole saanut.

Mutta syömään ei tietenkään. Mutta hautajaiset ovat minusta sellainen tilaisuus, josta voi suoraan järjestäviltä ihmisiltä kysellä, että mitä ovat meinanneet.

Kyllä kutsuja on hyvinkin saattanut tarkoituksella kutsua vain aikuiset (esim muuten tulisi liian isot "kemut", jos kaikki tulevat lasten kanssa). Eli kyllä kutsu minusta koskee juuri niitä, ketkä siinä on mainittu.Eri asia sitten onko se nyt sitten ihan hirveä etiketti virhe ottaa niitä lapsia mukaan, jos kerran muuta hoitopaikkaa ei ole

Kyllä se niin on, että oli tilaisuus mikä vaan, niin jos kirjalliset kutsut lähetetään, kutsu koskee niitä, jotka kutsussa on mainittu. Vaikka olisi naimisissa, niin voidaanhan silti kutsua vain toinen (en nyt tarkoita näitä hautajaisia vaan yleensä), joten jos kutsussa lukee Maija Meikäläinen, ei se automaattisesti tarkoita, että myös Matti Meikäläinen ja heidän 9 lasta on kutsuttu. Jos lapsia ei mainita, heitä ei silloin ole kutsuttu. Jos mietitte vaikka virallisia kutsuja esim. pressan itsenäisyyspäivän juhliin, niin ei sinnekään viedä ketä tahansa perheestä sillä varjolla, että yksi sai kutsun...Käytäntö on sitten ihan toista, omasta kokemuksesta tiedän, että ainakin omat sukulaiseni lähettävät kutsuja miten sattuu. Eli tässäkin tapauksessa kutsuja on oikeasti voinut tarkoittaa ihan mitä vaan. Meille on käynyt esim. niin, että sukulaistäti on kutsunut äitini juhliin puhelimitse, meistä ei ole mainittu mitään. Olen siis itsenäinen aikuinen perheellinen ihminen, joka on asunut 15 vuotta eri osoitteessa kuin äitini. Äiti on kertonut minullekin, että on saanut kutsun niihin ja niihin kekkereihin, mutta edes hän ei ole ajatellut, että kutsu automaattisesti koskisi myös meitä. Sitten päivää ennen juhlia tämä täti on kysellyt äidiltäni, että onko meidän perhe tulossa! no ei olla tulossa, kun ei kukaan ole kutsunut eikä kertonut, missä ja koska juhlat ovat! Se, että äitini kutsutaan johonkin, ei voi mitenkään mielestäni tarkoittaa sitä, että minut ja perheeni olisi kutsuttu!Varsinkin, jos kyseessä on juhlat, joissa tarjoillaan lämmin ruoka, olisin erityisen varovainen viemästä "ylimääräisiä", koska voi olla, että heidän tuloonsa ei ole varauduttu.

Ap siis tässä:

- olen kautta rantain kuullut että juhlatila ei ole kovin suuri. Ruokaa 2 pikkukoululaista eivät juurikaan syö, sen verran ylimääräistä taatusti on varattu.

- kirjallinen kutsu on varmaan juuri sen takia että kyseessä suvun kaikkien tuntema henkilö (vainaja), jota varmaan moni kävisi mielellään hyvästelemässä. Oman isäni hautajaisiin yli 10 v sitten myös kutsuimme kirjallisesti koska oli paikkakunnan vaikuttaja ja muuten hautajaisiin olisi tullut varmasti 200 ihmistä.Yritän olla vaivaamatta enää päätäni. Oma moka kun en aikaisemmin reagoinut, olisin ihan hyvin voinut yrittää organisoida lapsille jonkun paikan. Otamme lapset mukaan ja joustamme omalta puoleltamme jos näyttää että on ahdasta, lapset istuvat vaikka polvella niin eivät vie kallisarvoisia jakkaroita. Muuten uskon että sukulaiset mielellään näkevät lapsemmekin, saman ikäisiä muitakin tulossa (vainajan lapsen lapset).

Muistotilaisuuden pitopaikan perusteellakin voi tehdä päätelmiä, jos on joku seurakuntatalo tms. niin tuskin on vierasmäärä kovin rajallinen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat