Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Siis ontelosyylistä..Tytölle on tullut jalkoihin molluskoja. Neuvolantäti sanoi, että antaa olla ja kuivua pois, mutta eikö ole mitään poppakonstia millä niiden kuivumista voisi vauhdittaa?Kiitos tiedoista!

Kommentit (8)

se, millä saat estettyä, on ihon rasvaus. On nimittäin tutkittu, että molluskat tulevat yleensä niille, joilla on kuiva iho. Rasvaa siis lapsesi ihoa, niin se voi ehkäistä. En kyllä tiedä, miten hyvin rasvaus auttaa, kun molluskoita jo on.

..valkovaseliinia! Minulla ollut joskus molluskoja lapsena ja silloin neuboivat käyttämään valkovaseliinia ja jos en ihan väärin muista niin auttoi myöskin!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

tai siis puhkaisukonsteja olen kuullut useammankin... mutta ainakin meidän lapselta tulee niistä verta aivan kauheasti jos patti repeää itsestäänkin, että en menisi niitä rikkomaan vapaaehtoisesti. Lapsi ihan pelkää niitä!!

Meillä esikoiselta poistatin ne. Eli iho puudutettiin ja lääkäri nyppi ne tarkoitukseen soveltuvilla pihdeillä pois. Rajun näköistä ja molluskat senkun villiintyivät eli levisivät laajasti. Nyppimistä en siis suosittele... Vuoden verran ne yleensä vaivaavat, sen jälkeen keho saa kehitettyä niihin oman vasta-aineensa ja ne kuivuvat pikkuhiljaa pois.

Ajan kanssa ne häviävät, vuosi-kaksi voi siihen mennä. On olemassa jotain voidetta, muistaakseni visvasyyliin tarkoitettua mitä lääkäri voi määrätä jos on oikein pahat mutta ei se ainakaan meidän naapurilla auttanut. Nyppimistä ei tosiaan nykyisin enää suositella.

Kokeilin meillä sitä osterivinokasta, auttoi vähän. Tai sitten olivat juuri menossa pois. On kyllä aika pahan makuista vaikka jugurttii yritin sekoittaa.

Tyttö nyt 3v, oli ehkä 2v kun hävisivät.

Poika nyt 1,5v ja ovat olleet noin vuoden.

Kun hajoavat puristan loputkin pois paperin kanssa tai saunassa ja sit laastari päälle, jos tulee paljon verta. Inhottavia ovat, mutta kyllä niitten kassa elää.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat