Vierailija

Vauva on tyytyväinen, nyt kuitenkin välillä jo yrittää selvästi punnertaa kakkaa, siinä onnistumatta. Tiedän olevan normaalia että joskus kakkaamisväli voi olla pitkäkin, mutta silti;Osaisiko kukaan neuvoa, miten saada vauva kakkaamaan? Olen kokeillut jo vaseliinilla voidellulla pumpulipuikolla pyörittää peräaukon suulla (anopin neuvo) ja hierontaa sekä pientä "jumppausta" vauvalla.Vauva on täysin rintaruokinnalla, joten kiinteiden aloitus ei ole vaikuttanut tähän ummetukseen. Aiemmin vauva on kakannut kahdesti tai kolmesti päivässä.Kiitos kaikille vastanneille!

Sivut

Kommentit (20)

niin älä murehdi! Kakka tulee ajallaan. Meillä poika panttasi kerran viikon ja kolme päivää, vaikka siihen asti oli kakkaa pukannut 6-8 kertaa päivässä. Kätilö neuvoi aikoinaan ärsyttämään peräpuolta kuumemittarilla, mutta ei se ainakaan meillä tehonnut. Älä stressaa, se ei auta asiaa! :-)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Omalla vauvallani oli samaa ongelmaa. Tein näin: vauva hoitopöydälle (vaippa pyllyn alle. Pohkeista kiinni ja pumppausliikettä siten, että painaa vauvan polvet mahaa vasten (tarpeeksi lujaa mutta ei liian lujaa tietenkään). Sitten jalat suoraksi ja taas uudestaan koukkuun mahan päälle. Rytmikästä pumppausta ja kakka alkaa työntyä ulos. Mulla ainakin toimi joka kerta.

olo vauvallekin. Jos ei pumppaus auta, niin sitten ostat apteekista Microlax-peräpuikkoja. Siitä puserrat pienen osan vauvan peräaukosta sisään ja kakka tulee muutaman minuutin kuluttua. Varmista kuitenkin ensin farmaseutilta, voiko noin pienelle vauvalle antaa. t. 2

ja kävimme loppujen lopuksi erikoislääkärillä, kun neuvot olivat juuri niin ristiriitaisia kuin täällä. Kyllä pikkuvauvalla voi olla ummetusta!Microlax on kuin saippualiuosta, siitä ei ole mitään haittaa suolelle (sanoi tämä "kakkaguru"). Sitä voi käyttää tarvittaessa, jotta tulpan saa pois, kun kakka ei ole tullut vähään aikaan. Meidän tyttö ei ainakaan reagoinut Microlaxiin mitenkään, helpotus siitä seurasi kun kakka viimein tuli.Vauvamme sai hoidoksi 10 ml Levolacia (tai Duphalacia) aamuisin, jota määrää vähennettiin milli kerrallaan, kunnes kakka tuli noin joka toinen päivä. Meidän pieni oli ihan tuskassa kyllä jo neljän päivän jälkeen. Aluksi tarvittiin se 10 ml joka päivä. Kun kiinteät aloitettiin, Levon määrä väheni 5 ml:aan, siitä pikkuhiljaa 3 ml:aan, kunnes 9 kk iässä tyttö sai antibiootin korvatulehdukseen (meillä oli myös mahatauti samaan aikaan) ja sen koommin ei ole Levoa tarvittu.

Meillä on ollut kaikkien kolmen kanssa sama juttu, tuossa iässä yhtäkkiä kakkaväli on harventunut viikkoon-kahteen ja se on siis ihan tavallista. Anna nyt rassukan pyllyn olla ja odottele rauhassa.

Rintamaito on sellaista kamaa, että sulaa tosi hyvin. Voi tulla ulos lähinnä pissana.Ja jos vauva alkaa oireilla, niin käänny lääkärin puoleen. Jos tosiaan kyse pelkästään rintaruokitusta, niin oireilu voi tarkoittaa vaikkapa suolisolmua eikä sitä ulostuslääkkeillä paranneta!

saattoi olla kakkaamatta yli viikon silloin kun oli pelkällä rintamaidolla. Eipä siinä kai mitään hätää jos vaan lapsi itse on tyytyväisen oloinen eikä kipuile.Muutaman kerran meillä meni siihen asti että lapsi alkoi olla jo aika tuskaisen oloinen. Silloin avitin asiaa pumpulipuikolla ärsyttämällä ja meillä se kyllä toimi. Toinen mikä kuulemma monilla auttaa on mallasuute. En vaan nyt muista minkäikäiselle sitä sai antaa...Mutta hyviltä nuo hieronnat yms. kuullostaa, ei kai auta muu kuin vaan vielä odotella. Kyllä se sieltä sitten tulee kun on aika kypsä! ;)

mutta tosin, tuo on ihan normaalia. Meillä on rintaruokitut lapset parhaillaan olleet 10 päivää kakkaamatta. Vasta siinä vaiheesa neuvolastakin on neuvottu kokeilemaan ensin kuumemittari kikkaa, ja jos ei tapahdu mitään niin vasta sitten muita konsteja.

Lainaus:

Meillä on ollut kaikkien kolmen kanssa sama juttu, tuossa iässä yhtäkkiä kakkaväli on harventunut viikkoon-kahteen ja se on siis ihan tavallista. Anna nyt rassukan pyllyn olla ja odottele rauhassa.
Alussa tietysti hermoilin kakkaamattomuuden kanssa, mutta ajan oloon oli jopa kiva kun ei tarvinnut läträtä kakkavaippojen kanssa kuin kerran viikossa-kahdessa. :) Toi hidas tahti jatkuikin sitten puolen vuoden ikään asti, jolloin aloitettiin kiinteät.

peräaukkoa millään!Täysimetyksellä olevalla vauvalla ei voi olla varsinaista ummetusta, joten jos vauva on tyytyväinen, älä hätäile. Kyllä se sieltä tulee.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat