Vierailija

Pari kertaa lääkärikäynnin yhteysessä lääkäri on katsonut kurkkuun ja on sanonut, että risat on isot ja ne pitää varmaan jossain kohtaa leikata. Mutta, kun ollaan oltu muissa asioissa lääkärissä niin nuo risat ei ole saanut sitä "isointa" huomiota.Lapsi kuorsaa öisin niin että kuuluu välillä toiseen huoneeseenkin, nukkuu pää takakenossa (tällöin ei tietenkään kuorsaa) ja on aamuisin todella väsynyt, kun pitäisi mennä päiväkotiin.Lapsi aloittaa koulun syksyllä ja mielestäni leikkauksen voisi hoitaa pois ennen sitä (jos vaan lääkäri katsoo aiheelliseksi), että lapsi olisi kouluaamuina virkeämpi eikä sitten tarvitsisi olla leikkauksen takia pois koulusta.Minulta itseltäni on leikattu risat toistuvien angiinojen vuoksi ja mies takertuukin nyt tähän: "Eihän lapsella ole ollut vielä yhtään angiinaa" "Jos angiinat alkaa vaivaamaan niin sitten vasta mennään tästä asiasta lääkäriin."Eli mitä mieltä te tästä olette? Ja jos mielestänne risat pitäisi leikkuuttaa pois tai ainakin käydä niiden tiimoilta lääkärissä niin miten saan sen ajatuksen miehen päähän? En halua kumminkaan "salassa" tätä asiaa hoitaa, kun tällä hetkellä lapsi ei ainakaan mitenkään kamalasti kärsi isoista risoista.

Sivut

Kommentit (23)

kyllä mä ymmärrän sun miestäsi. Leikkaus on leikkaus ja siinä on aina riskinsä. Varsinkin jos niitä on muutenkin jouduttu tekemään. Ja minusta se on turhaa kärsimystäkin, sillä vaikka nielurisaleikkaus on pieni verrattuna moneen muuhun, on se kuitenkin kivulias silti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

että LAPSEN KUORSAUS EI OLE NORMAALIA! Vaan johtuu lähes aina liian isoista nielurikoista tai kitarisasta. Kuorsaus indikoi myös usein hengityskatoksia ja huonoa hapensaantia, joten itse ehdottomasti leikkauttaisin. Meillä leikattiin 4-vuotiaan molemmat risat juuri kuorsauksen vuoksi vaikka yhtään nielurisa- tai korvatulehdusta ei ole koskaan ollut.Leikkaus meni tosi hyvin ja lapsi toipui nopeasti. Kunnon kipulääkkeillä ei edes "kärsinyt turhaan".

Meillä tyttö on nyt syönyt 2 antibioottikuuria kurkkutulehduksen takia. Silloin nielurisat kasvavat valtaviksi ja ovat täynnä peitteitä. Ovat keskiviivalta liki yhdessä. Kuurin jälkeen kurkku on suhteellisen kunnossa parisen viikkoa jolloin taas alkavat oireet ja tyttö valittaa kurkkukipua. Tänään taas lääkärille, kolmannen kerran siis, samasta asiasta. Päiväkodissa aloittaa helmikuussa... On näiden nielutulehdusten takia ruvennut kuorsaamaan, silloin kun kurkku on tulehtunut niin kuorsaus on voimakkaampaa.

ensimmäisen angiinan noin 18-vuotiaana. Nyt niitä tuleekin ihan jatkuvasti. Kurkku on useasti kipeä ja hengitys silloin vaikeaa. Huokoiset risat kerää paljon kaikkea paskaa ja sellaisia valkoisia proppuja. Nyt aikuisena ja oman lapsen kanssa harmittaa ihan pirusti ettei niitä ole aiemmin leikattu. Nyt sitä sopivaa toipilas aikaa ei itselle sitten löydykkään.

Eli vaikka lapsena onkin terve, siitä voi tulla aikuisena tosi paskamainen kierre!

Lainaus:

Niitähän ei leikata ilman pätevää syytä.Meillä tyttö kuorsasi kuin hinaaja ja henki haisi jatkuvasti pahalta. Myös puheääni oli "honottava".Kuten lääkri sanoi: "Ei pikkuneitien kuulu kuorsata, ilman muuta leikataan pois".Molemmat risat leikattiin ja oikeasti kuorsaus loppui, ääni kirkastui ja hajut loppui. Eskariaikana leikattiin.
Pojalta leikattiin koska henki todella haisi, toiseen kerrokseen kuuluva kuorsaus selvästi häiritsi lapsen nukkumista ja lisäksi oli muutama korvatulehdus putkeen.

TK lääkärin mielestä ei syytä leikata - erikoislääkäri sanoi leikkaustarpeen olevan välttämätön. Leikattiin, jonka lisäksi toinen korva putkitettiin... Nyt 2 vuotta ilman ongelmia =)

että ne surkastuvat pois lapsen kasvaessa.Kaikki lääkärit eivät lainkaan suosittele niiden poistamista, mikäli ne eivät vaivaa vakavasti esimerkiksi aiheuttamalla jatkuvia kurkunpään tulehduksia.

En minäkään haluaisi lapsilleni yhtään lääkärikäyntiä lisää, mutta jos lapsesi kuorsaa joka yö kovaäänisesti, se ei ole normaalia. Kannattaisi käydä keskustelemassa korva-nenä- ja kurkkutautien erikoislääkärin kanssa asiasta.

Eli taidan noudattaa sitten miehen tahtoa tässä asiassa.

Voihan tuosta joskus seuraavaalla lääkärikerralla sitten kysäistä lääkärin mielipidettä.ap

Leikkaus on iso toimenpide, jossa on aina omat juttunsa, ja risoillakin on oma tarkoituksensa. Eli itse en ainakaan lähtisi 'ajamaan' leikkausasiaa, vaan odottaa, että asia tulisi ajankohtaiseksi. Eli miehesi on minusta oikessa.

Niitähän ei leikata ilman pätevää syytä.Meillä tyttö kuorsasi kuin hinaaja ja henki haisi jatkuvasti pahalta. Myös puheääni oli "honottava".Kuten lääkri sanoi: "Ei pikkuneitien kuulu kuorsata, ilman muuta leikataan pois".Molemmat risat leikattiin ja oikeasti kuorsaus loppui, ääni kirkastui ja hajut loppui. Eskariaikana leikattiin.

eivät NIELUrisat. Kitarisaa ei pysty millään näkemään suuta avaamalla. Jos sen kokoa halutaan tutkia, otetaan yleensä aina röntgenkuva.Lainaus:

kun eivät ole surkastuneet?Lainaus:

että ne surkastuvat pois lapsen kasvaessa.

ja kai siinä kuorsaamisessa on isoin ongelma se, että lapsi ei saa tarpeeksi happea (mistä kertoo yritys saada sitä lisää laittamalla pää takakenoon) ja silloin myös aivojen kehitykseen voi tulla häikkää, mikä voi näkyä kouluvaikeuksina.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat