Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

koko päivän aikana ainoastaan 1dl. Kotona annamme hänelle nesteet tuttipullosta koska juo niin huonosti mukista. Hoitajan mielestä tuttipulloa ei hoidossa tarvitse tarjota vaikka lapsi juo liian vähän. Tuntuu vähän kurjalta lapsen puolesta.

Miten teillä muilla? Saako lapsenne juoda tuttipullosta myös hoidossa?

Sivut

Kommentit (39)

..syö vielä tuttia ja juo pillillä lasista. Nokkamukia vain pureskelee eikä juo vaikka sitä treenattiin kauan. Minä en tajua mikä ihmeen hoppu ihmisillä on viedä lapselta kaikki tuttu, mikä muistuttaa alkukuukausista. Muissa maissa lapsi voi juoda 3-vuotiaaksikin tuttipullosta eikä siinä nähdä mitään kummallista; Suomessa pitäisi itsenäistyä vuoden iässä eikä mistään saisi olla "riippuvainen" (tutti jne.).

Annan lapselle pillimehun esim. uintireissun jälkeen tai helteellä. Ja pidemmillä automatkoillakin saa monesti pillimehun... Yritän kyllä juottaa täysmehuja, jos mahdollista, olisi se vahinko vähän pienempi.Tyttö on juonut mukista alle 1-vuotiaasta alkaen. Ensin avustetusti ja nyt 2-v ihan itse. Osaa juoda jalallisistakin lasista ongelmitta. no jaa, jos hirmu korkea jalka niin sitten voisi olla hankalaa, sellaisesta Verna-lasin kokoisella jalalla varustetusta lasista kylläkin. Yleensä meillä kyllä juodaan muovimukeista (tai siis lapsi juo). Kyllähän se muki aluksi kaatui lähes joka ruokailulla, pari kuukautta sitten lähes päivittäin mutta nykyään enää ehkä 1-2 krt/vko. MItäs siitä, sitten pyyhitään. ei opi jos ei voi harjoitella.Meillä juodaan vielä maitoa pullosta päikkäreille mentäessä, siitä on tarkoitus päästä nyt eroon.Alkuperäiselle.....kyllä siitä tutista ja pullosta kannattaa antaa hoitopaikassa vieroittaa, helpottaa teidän omaa työtänne myös. Meillä luovuttiin (kotihoidossa) tutista kokonaan n. 1.5 vuotiaana, eikä se ollu ollenkaan hankalaa vaikka etukäteen olin varautunut kiukkukohtauksiin. Suosittelen....

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisena kysymyksenä kysyisin tutista. Hoitaja antaa tutin ainoastaan päiväunille.

Lapsi haluaa pitää tuttia koko ajan suussa (tiedän, huono asia).

Onko hoitajalla oikeus rajoittaa tutin käyttöä? Eikö vanhemmat päätä tuollaisia asioita?

ja kotona voitte pullotella ja tutteilla miten haluatte.Jos juo liian vähän hoidossa niin sitten kokeilette toisenlaista nokkamukia tai mukia ilman kantta.Meillä tyttö siirtyi tuttipullon tutista nokkamukin nokkaan, eli ainun tuttipulloon myydään irtonokkia.

pitääkö/tarvitseeko tuon ikäiselle enää tuttipulloa antaa, niin joka tapauksessa aika ikävältä kuulostaa se, että hoitaja kieltäytyy noudattamasta vanhempien ohjeita ja toiveita :(

Ihan varmaan jää se pillimehun juottaminen siihen "opettamiseen". Kyllä tuolla sen verran paljon näkee näitä pillimehumammoja lapsineen, heti tyrkätään pillimehu suuhun jossain kahvilassa ja sitten kaivetaan jostain purkista Marie-keksejä että lapsi pysyy hiljaa.

kyllä tuon ikäisen pitää juoda jo muksita. meillä täsmälleen saman ikäinen lapsi eikä tuttipulloa ole ollut enää viiteen kuukauteen.

ota se tuttipullo pois. pari päivää niin alkaa maito maistumaan nokkamuksitakin ihan samalla tavalla. joskushan se pitää kuitenkin tehdä, niin miksi pitkittää sitä.

Ratkaisisin asian niin, että alkaisin kotona juottaa lasista. Pitäisin siis itse lasia ja antaisin lapsen juoda siitä. Lapsi oppisi aika nopeasti juomaan ihan itsekin lasista ja pääsisitte eroon sekä tuttipullosta että nokkamukista. Meillä molemmat ovat tuon ikäisenä osanneet juoda itse ihan tavallisesta lasista ilman apua ja he ovat aika hitaasti kehittyvää sorttia.

Lainaus:

Lainaus:

ja parhaiten joivat sen jälkeen pillillä :)

opeta sinäkin, se on helppoa pillimehun avulla
tsiisus!

Siis oikeestiko joku jo juottaa yksivuotiaalle pillimehua?

Pakko olla provo...
Ei kai sitä pillimehua ole pakko juottaa, kun sen verran vaan, että oppii ja tajuaa sen pillin idean! Sen jälkeen voi siirtyä muuhun. Haloo! Järjen käyttö on sallittua!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat