Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Meillä 3-vuotias kokeilee toista talvea luistelua ja käytössä on isovejen vanhat hokkarit. Ovat tosi tukevat ja hyvässä terässä ja tyttö ei ainakaan nilkkojaan ole valittanut.Nyt mietin kuitenkin pitäisikö tytölle hankkia tyttöjen luistimet, joissa edessä on ne piikit. Tuntuu että pienet tytöt oppivat helpommin "luistelemaan" kun potkivat niillä piikeillä vauhtia.Vai onko kuitenkin niin, että nimenomaan hokkarit (tai tyttöjen piikittömät harkkaluistimet) ovat paremmat niin tyttö oppii oikean luistelutekniikan saman tien. Se piikeillä potkiminenhan ei oikeasti ole mitään luistelua..Mitä mieltä? Ostanko vai en tyttöjen luistimet?

Kommentit (8)

Eli menemme luistelukouluun noilla hokkareilla ja hankimme erilaiset vasta jos ohjaaja kehottaa hankkimaan.Vähän uumoilinkin, että hokkareilla (tai piikittömillä harkkaluistimilla) oppii tekniikan paremmin, joten kiitos asian vahvistamisesta! :-)

luistelu onnistuu paremmin niillä ilman piikkejä. näin opettavat myös luistelukoulussa. itse kahden tytön äitinä epäilin ja epäilin, mutta näin oli. nyt osaavat luistella hyvin (6 ja 4v) kerran harkkaluistimia kokeillut ja ei ollut hyvät!

nyt kun tytöt osaavat jo luitelutaidon, voi kuulema hankkia kaunoluistimet

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ero on valtava. Hokkareilla luisteli suht nätisi jo ekalla kerralla, kaunoluistimilla horjuu ja kompastelee. Noissa näyttäisi olevan sekin ero, että kaunoluistimissa terä on pidempi kuin hokkareissa ja kaunoluistimet siksi jotenkin kömpelömmät.

meidän kolmevuotiaalla on kotona harkkaluistimet ilman piikkejä, isällään piikilliset (serkkujen perintöä, piikittömät oli jääneet pieniksi). Piikeillä toki pääsee eteenpäin paremmin, mutta tekniikkaa ei opi, ja ainakin meidän junnu kuulema kompastelee jatkuvasti piikkeihin ja valittaa ettei niillä pysty kunnolla olemaan. Ja kun väärän tekniikan kerran on oppinut niin se on sitten tosi hankala korjata.Itse olen pikkutyttönä opetellut hokkareilla luistelemaan ja rehellisesti on sanottava, että sekä koulussa että kouluajan jälkeenkin luistelen sekä taitavammin että nopeammin kuin *kaikki* kaunoluistimia käyttäneet tytöt, lukuunottamatta niitä, joille taitoluistelu tai muodostelmaluistelu tmv. on ollut vakava harrastus. Minun kanssani tasavertaisia ovat toiset tytöt, jotka ovat opetelleet hokkareilla luistelemaan.

Niin älkää turhaan ostako vielä tänä vuonna ns. kaunoluistimia. Ja mikä pakko tytöllä yleensä on olla kaunoluistimet??Luistelukoulussa tosiaan 3-vuotiaalle sanottiin, että tuossa vaiheessa tulette sellaisena kuin olette, piikilliset tai piikittömät luistimet, ei ole väliä.Sitten jos tähtää taitoluisteluun, kannattaa ostaa piikilliset, kunnolliset taitoluistimet (esim. Risport, Riedell). Ja tarkoitan nyt taitoluistelua ihan harrastustasolla, meillä esim. heti luistelukoulun jälkeen kehotettiin ostamaan taitoluistimet.

Meidän kohta 7-v. tyttö sai nyt piikilliset luistimet, ja luistelu sujuu oikein hyvin. Harjoitteluvaiheessa piikeistä voi olla enemmän haittaa.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat