Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Miten langaton verkko suojataan? Olen yrittänyt tavata käyttöohjeita, mutta tyhmä mikä tyhmä... en osaa toimia oikein! Muuten kaikki suojaukset ja turvallisuusasiat pitäisi olla kunnossa, mutta tuo on vakava puute ja sen takia Nortonikin palaa punaisella kaiken aikaa...

Kommentit (4)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Langaton verkko kannattaa toki suojata, mutta suojaamattomuus ei ole kovinkaan suuri riski. Haittaa siitä on enemmän, jos naapuri käyttää sinun langatonta ja jos nimenomaan kopioi isoja tiedostoja (kuvia, leffoja), jolloin verkko menee tukkoon. Normaalissa käytössä et varmaan edes huomaa, jos naapuri roikkuu kanssasi samoilla langoilla.Suojauksessa on yleensä useampi vaihe:

1. tietokone ja modeemi/reitin pitää yhdistää toisiinsa piuhalla (silloin ei siis voi olla langatta). Yleensä vielä se on tietty paikka, mitkä käy (esim. Telewellillä taisi olla paikat 1 ja 2).

2. avaat selaimen (menet siis nettiin) ja kirjoitat osoitteeksi ohjeessa kirjoitetun ip:n - se on kuin numerosarja, jossa on 3 pistettä tietyssä paikassa.

3. ohjeessa kerrotaan asetuksiin kirjautumiseen tarvittava käyttäjätunnus ja salasana (käytä niitä,, äläkä muuta)

4. Sitten etsit ohjeen mukaisen paikan, jossa voit määrätä suojauksen. Jos jätät verkon näkyviin, vaikka suojaat, niin se on helpompi saada näkyviin koneille. Muuta sille joku anonyymi nimi (joka ei sano että on sinun, mutta kuitenkin). Nimelläkään ei minusta ole kovin suurta merkitystä viimekädessä.

5. Usimmat käyttöjärjestelmät ja modeemit/reitittimet ymmärtää tuon WPA/WPA2 salauksen. Anna sille lisäksi salasana ja kirjoita antamasi verkon nimi ja salasana ohjekirjaasi, jotta varmasti tiedät, mitä olet antanut ja mitä sitten annat aikanaan koneille, kun haluat päästä langattomaan. Muista myös kirjainkoko.

6. Kun saat modeemin/reitittimen kuntoon, niin ota piuha irti.

7. Mene sen jälkeen oman koneen sivulle (yhdistä->kaikki yhteydet ja verkkoyhteydet-sivulla langattoman verkkoyhteyden kohdalla valitse oikealla hiiren nappulalla ominaisuudet ja sinne tee tarvittavat muutokset). Oma tytär sanoi aikanaan kyllä näiden ohjeiden jälkeen, että sen sai paljon helpommin tuolta oikean alanurkan ikonista - totta varmaan: haetaan kaikki yhteydet ja annetaan sinne salasana - edellyttää kyllä, että muut asetukset on ennestään ok.

tuki.elisa.netlöytyykö sieltä ko. ADSL boxin wlan salauksen ohjeet. Siellä on kyllä niin laaja valikoima yleisimpiä boxeja että luulisi löytyvän. Ja suosittelen WPA salausta.Ja ohjeet ovat NIIIIIIIN rautalankamallia että et VOI epäonnistua. Jos et niillä ohjeilla onnistu niin sitten sun täytyy laittaa vaan se johto kiinni :)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat