Norovirusta taas liikkeellä! Joko tiedät sairastuneita, missäpäin?

Vierailija

.

Kommentit (11)

Vierailija

mulla oli uudenvuoden aikaan joku mahatauti, oksentelua, ripulia, kuumetta ja kova vatsakipu. Kesti pari päivää, ja sellaista yleistä huonoa oloa sen jälkeen vielä vajaan viikon.

Vierailija

Lainaus:

on senveran sitkeä pöpö, ettei hyväkään käsihygienia estä sen tarttumista, ei ole siitä kiinni, ikävä kyllä.
Ei onneksi pidä ihan paikkaansa! Hyvä käsihygienia on kaiken a ja o. Yleisin tartunta tapahtuu uloste-käsi-suu kontaktilla. Eli käsihygienia on avainasemassa kyseisenkin taudin torjunnassa.Oksennusaerosolissa on runsaasti norovirusta, eli jos joku oksentaa vaikkapa matolle niin virus saattaa säilyttää tarttuttamiskukynsä jopa 12 vrk ajan. Matto tai muu oksennukselle altistunut pinta pitää puhdistaa huolella klooripitoisella puhdistusaineella.Ulosteisiin viirusta sen sijaan erittyy jopa 2-3 viikon ajan joten tehostettu käsihygienia on erittäin tärkeä jos kyseisen taudin on sairastanut, muutoin sairastunut henkilö levittää huonon käsigygieniansa avulla tautia edelleen. Esim. ruoanvalmistuksessa, kätellessä jne. levittää tautia eteenpäin jos hygienia ei ole kunnossa.Noron antama immuniteetti kestää noin 4-6kk.

Vierailija

Ensin oli oksentelua, sitten jatkui ripulina ja ruokahaluttomuutena, väsymyksenä ja huonona olona. En tiedä, minkä niminen virus oli kyseessä.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat