Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Euroopassa tuhkarokkotapausten määrä on noussut jyrkästi. Tutkijat pitävät epätodennäköisenä, että tuhkarokko häviäisi Euroopasta vuoteen 2010 mennessä.Tuoreessa tanskalaistutkimuksessa paljastui yli 12 000 tautitapausta vuosien 2006 ja 2007 aikana. Kuolemantapauksia oli seitsemän.85 prosenttia tapauksista sattui Romaniassa, Saksassa, Britanniassa, Itävallassa ja Italiassa.Tutkijat uskovat, että tautitapausten lisääntymiseen viime vuosina vaikutti erityisesti vanhempien vastustus rokottamista kohtaan. Tuhkarokkoa pidetään virheellisesti lievänä tautina, vaikka sillä voi olla kohtalokkaita komplikaatioita. Myös rokotteiden saama huono julkisuus on tutkijoiden mukaan vähentänyt rokottamista.Eniten lapsia rokotettiin Suomessa, missä rokotteen sai 95 prosenttia vuosien 1996 ja 2003 välillä syntyneistä lapsista. Tutkituista Euroopan maista alhaisin luku, 70 prosenttia, oli Saksassa.Tuhkarokko tappaa vuosittain noin 250 000 ihmistä. Surmansa saaneet ovat enimmäkseen lapsia köyhissä maissa. Maailman terveysjärjestö WHO kertoi joulukussa, että tuhkarokon aiheuttamien kuolemantapausten määrä on vähentynyt lähes 75 prosenttia seitsemässä vuodessa. Erityisesti määrä on vähentynyt Afrikassa, Afganistanissa ja Pakistanissa.Vuosina 2000 - 2007 tuhkarokkokuolemien määrä putosi maailmassa 750 000:sta 197 000:een.AFP, Reuters, YLE Uutiset

Sivut

Kommentit (45)

eikös kaikkien muiden lapset ollutkaan rokotettuja? Ei ne afrikkaan roudaa niitä rokotteita suomesta ennenkuin kaikki täällä on saaneet myrkkynsä.

Rokottomattomat lapset ovat systeemin vapaamatkustajia tai rumemmin sanottuna LOISIA, jotka hyötyvät rokotuksista ottamatta vastaan niihin liittyviä riskejä. Vanhemmat uskaltavat jättää lapsensa rokottamatta, koska rokotetussa populaatiossa he ovat pienenä vähemmistönä ja taudit joita vastaan yleisesti rokotetaan ovat harvinaisia. Rokotevastaiset vanhemmat eivät aja lastensa parasta, vaan ovat edesvastuuttomia egoisteja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Otan osaa välinpitämättömyytesi johdosta ja aion vastedeskin väittää salaliittoteoreetikkoja idiooteiksi, jotka yrittävät estää inhimillisen hyvän jakamista muillekin kuin itselleen.

Lainaus:


mutta halusin että sinä sanot sen :-) Minusta on typerää ottaa iloisena kaikki rokotuksien haittavaikutukset vastaan, kun sen mahdollisen suojan saa pahimmillaan vain ehkä joka kolmas rokotettu. Kehittäkööt parempia ja vaarattomampia rokotteita, sitten ehkä voin harkita lasteni rokottamista, kun sen haitat alkavat olla yksilötasolla pienemmät. Pitkäaikaisvaikutuksia ei ole edes tutkittu.Yksikin rokotteen aiheuttama kuolema on täysin anteeksiantamatonta, se on kuitenkin ihmisen aktiivisen toiminnan aiheuttama. Koitapa perustella sen reiluutta vanhemmalle, jonka lapsi on kuollut rokotehaittaan.Sairauksiin kuolee myös ihmisiä, mutta sen sijaan että riskeerataan koko kansakunnan terveys rokotuksilla, voidaan keskittyä hoitamaan paremmin niitä jotka sairastuvat, ja voidaan myös keskittyä hyvään ravitsemukseen ja terveellisiin elämäntapohin jotka vahvistavat ihmisen luonnollista vastustuskykyä.Ne, joita ei voi rokottaa, ovat kylläkin häviävän pieni vähemmistö. Onko sinusta reilua että 100000 ihmistä joutuisi ottamaan rokotuksen aiheuttaman riskin omalle terveydelleen sen yhden ainoan takia jota ei voida rokottaa? Aikamoista uhrautuvaisuutta...
rokotteilla estettävät taudit ja niiden haittavaikutukset. Kyse ei kuitenkaan ole mistään harmittomista sairauksista, vaan erittäin tarttuvista ja vaarallisista sairauksista. Mihin perustat tuon, että vain joka kolmas rokotettu saa asiallisen suojan? Saisinko nähdä lähteen? Rokotteet ovat kymmeniä vuosia vanhoja, osa yli 100 vuotta vanhoja, joten pitkäaikaisseurauksista meillä on runsaasti tietoa.Kaikkein edullisinta ja järkevintä kansantaloudellisesta ja yksilön kannalta on ennaltaehkäistä sairauksia, ei vain keskittyä hoitamaan jo saatuja sairauksia. Tutkimusten mukaan ennaltaehkäisy tulee aina yhteiskunnalle halvemmaksi, mutta myös yksilölle paremmaksi vaihtoehdoksi. Esim. jäykkäkouristusrokote on halpa ja yksinkertainen keino ennaltaehkäistä vakavaa sairautta, mutta jos kyseisen sairauksen saa, hoito on erittäin kallista ja sairastunut harvoin palautuu ennalleen. Rokotusten avulla on myös pystytty pidentämään ihmisten ikää. Ihmisellä ei ole luontaista vastustuskykyä useimmille rokotuksilla ehkäistäviin sairauksiin.Totta, ne joita ei voi rokottaa, ovat erittäin pieni vähemmistö, mutta yleensä jo valmiiksi erittäin sairaita ja heikkoja yksilöitä. Rokotuksen periaatehan ei ole se, että 100 000 uhrautuu yhden takia, vaan se, että ne 100 000 saavat suojan itselleen, mutta myös ne, joita ei voi rokottaa. Toivoinkin, että sinä sanoisit tämän ;)

Lainaus:

"En ymmärrä miksi jotkut jaksaa kouhkata siitä että toiset ei rokotuta lapsiaan"Siksi että kun näitä on tarpeeksi taudit leviävät ja kehittyvät pahemmiksi.
Itse asiassa nimenomaan rokottaminen aiheuttaa sen, että taudit kehittyvät pahemmiksi. Muutamista lastentaudeista on rokottamisen takia kehittynyt rokotuksille vastustuskykyinen muoto. Että siinä sulle tautien pahentumisesta, ja mikä sen aiheuttaa. Vähän sama juttu kun antibiootit ja sairaalabakteerit, MSRA, never heard?

Nyt elät vain muiden rokotusten suojassa."Ja enemmän myrkkyä on kuitenkin pahempi kuin vähemmän myrkkyä. Jos saisit valita itse, ottaisitko viisi myrkkykapselia vai kymmenen, (tai sanotaan näin, että olisi pakko ottaa ne viisi, ja loput viisi voisit jättää ottamatta halutessasi) niin kumman vaihtoehdon valitsisit?"

Ei se nyt niin kamala tauti ollut, vähän kuin vesirokko, muttei kutissut niin paljoa. Hengissä olen, onneksi olen koko ikäni asunut suomessa jossa lapset ravittu ja näin ollen selviävät näistä pöpöistä. Ja huom, omat lapseni ovat rokotettuja. Tarkoitan tällä että ei tuhkarokko täällä meillä ole hirmu vakava "tauti"

miksi se sinua liikuttaa, kun kukaan ei kuitenkaan ketään pakota jättämään rokottamatta? Kaikki muut voisivat jättää rokottamatta, mutta kun SINÄ rokottaisit lapsesi, niin he olisivat turvassa taudeilta. Eli mikä on ongelmasi?

Täällä kommentit ovat niin ala-arvoisia, että taas huomaa palstan äitien koulutus/sivistys tason.Edellisellä kirjoittajalla ei tuntunutkaan olevan muuta pointtia kuin toistaa tuota ikivanhaa kulunutta mantraa loisista ja vapaamatkustajista. Tarkoitus oli siin vain ja ainoastaan haukkua ihmisiä.Menkää itseenne.

tehdä niin kuin parhaaksi näen ja sydämmessäni uskon olevan oikein vaikka tällä hetkellä se olisi parasta mitä voin lapselleni antaa.Myöntäkää jo, että monikaan ei edes uskaöltaisi jättää lastaan rokotuttamatta. Kun on asioista tarpeeksi perillä uskaltaa ottaa vastuun siitä mitä päättää.

aina voi rokotuttaa lapsensa jos se on tarpeen. Jos tapaukset lisääntyvät täällä päin, niin ei kun piikille. Saipahan lapset kehittyä ilman myrkkyjä siihen saakka.

jos lapsenne sairastuisi polioon? Oletteko koskaan nähneet polioon sairastunutta ihmistä? Mutta pääasia, ettei niitä rokotteiden myrkkyjä tungeta siihen poloiseen lapseen!

moniko uskaltaisi jättää lapsensa rokotuttamatta, mutta onneksi valtaosa on riittävän fiksuja hankkiakseen rokotukset. Ja onneksi asioista mitään ymmärtämättömät ovat riittävän pieni vähemmistö.

Kun asiaa ajattelee hetken, niin ymmärtää sen verran, että rokottamattomia lapsia ei saa päästää kotimaan ulkopuolelle.

Elikkä näiden lasten on tyydyttävä laivaristeilyihin, jotka vie Tukholmaan. (Jos niitä uskaltaa laivaan viedä? tai ylipäänsä muiden ihmisten pariin...)Kriittinen olen minäkin rokotusten suhteen mutta silti

olen antanut rokotuttaa lapset, omilla ehdoilla. Esim, kuopus sai ensimmäisen rokotuksen puolivuotiaana, joten minun oli helppo nähdä mistä oireet olivat peräisin.Minä en uskaltaisi ottaa sitä riskiä että ekaluokalla lapsen mahdollinen maahanmuuttaja taustainen luokkakaveri tartuttaa hänelle jonkun taudin... (Vaikka toki maahanmuuttajat ovat sen verran viisaita että rokotuttavat lapsensa, vaikke heille olisikin lasten menetys enemmän arkipäivää, kuin meille hyväosaisille.) taikka sitten joku rokottamaton lapsi....

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat