Vierailija

Niinpä- kiinnostaa, missä pk seudun terveyskeskuksessa työssäkäyvä vanhempi PÄÄSEE HETI KUN HALUAA VASTAANOTOLLE lastensa kanssa???En ole kertaakaan 2000-luvulla saanut tuota toivetta toteutumaan...työssäkäyvänä vanhempana...terveyskeskuksesamme...Eipä ilmennyt Hs yleisönosastokirjoituksessa...mikä Hesan lähiö oli kysymyksessä...T. Vantaalainen äiti ja 2 terveysvakuutettua lasta

Sivut

Kommentit (138)

Maksan mielelläni 300 euroa vuodessa siitä hyvästä, että saan valita lapseni lääkärit! Lääkärillä ja tk-lääkärillä on eroa... Mun mielestä on vaan parempi jos vakuutus on "turha" - maksan 300 euroa ihan siitä ilosta, että tarvittaessa tiedän saavani laadukasta hoitoa erikoislääkäriltä heti.

Vain hyvää sanottavaa Helsingin terveyspalveluista, vaikka esikoinen oli alle 1 v korvagtulehduskierteessä. Aina päästy aamupäivän aikana lääkäriin akuutissa tarpeessa kun soitettu aamu 8:lta, Lastenklinikalla päivystyksessäkin jonotettu vain kerran yli 1,5 tuntia.2 kertaa lasten kanssa menty yksityiselle, toisella kerralla jonotettiin Pikku-Jätissä 2 tuntia, toinen kerta oli lääkärilakon aikaan ja Mehiläisen yöpäivystys maksoi silloin markka-aikaan yli 600 mk (100 e).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

päästä soitosta. Tosin terveet lapset, joten monta kertaa ei ole tarvinnut käydäkään. Yhtään antibioottikuuria ei ole tarvittu. Asiallista palvelua kaikin puolin. Jorvin päivystykseen ei vielä kertaakaan olla jouduttu.

Lainaus:


Päivystys on sitten asia erikseen, jos joutuu siellä käymään, siellä joutuu jonottamaan tunteja, kurjaa että lapsille ei ole omaa päivystystä.
Sinne kannattaa mennä klo 22 jälkeen, kun terveyskeskuspäivystys on loppunut ja sairaalan oma päivystys alkanut.

meillä on kahdella lapsella vakuutukset joissa on 0e omavastuu eli ovat todella loistavia vakuutuksia,sellaisiahan ei enään edes saa mistään. Kolmannelle lapselle ei otettu vakuutusta koska ne on musta surkeita,ollaan näiden vanhempienkin kanssa välillä käyettty julkisia palveluja ja hyviä ovat olleet. Yksityisellä on aina lekurit myöhässä ja muutenkin sellaista liukuhihnameininkiä monesti ja ei sinnekkään saa aikaa nopeasti,varsinkin jos on erikoislääkäri kyseessä.

Lainaus:

että kohta vain köyhät käyttävät julkisia terveyspalveluja ja sen tietää mitä sitten käy.. Kannatan sitä, että kaikki varallisuuteen katsomatta käyttävät julkisia terveyspalveluja. Tällöin taso säilyy hyvänä. Köyhä ei kehtaa vaatia, hyvään palveluun tottunut varakas on tottunut saamaan rahoilleen vastinetta.
En ikinä. Yksityiselle pääsee nopeammin hoitoon. Ja nyt en tarkoita, että vakuutuksen ottaja pääsisi jonon ohi, vaan yksityisellä ei tarvitse jonottaa tuntikausia kuten pahimmillaan julkisella puolella. Kaikki voi tietysti mennä yksityiselle, jos haluaa, mutta vakuutuksen ottaja saa rahansa takaisin. Jos nyt joku ei vielä tajunnut sitä, miksi yksityistä sanotaan nopeammaksi...

hysteeriset äidit juoksee jokaisesta nuhatipasta erikoislääkärille ja sitten huokailee tyytyväisenä, kuinka viisasta olikaan ottaa vakuutus... Sori, mutta lääkärit juoksuttaa teitä ihan turhan takia kaikenmaailman tarkastuksen tarkastuksissa, koska heille se on bisnestä, kun kerran vakuutusyhtiö maksaa. Lisäksi ei sinne lääkäriin tarvi joka flunssasta juosta.Me ei tosiaan otettu vakuutusta, kun vähän asiaa mietti tarkemmin. Terkkariin pääsee aina muutamassa tunnissa (Tampereella asutaan) ja yhtä pitkään saa odottaa aikaa vaikka Mehiläisestä tai Koskiklinikalta. Joskus viikonloppuna ei huvita jonottaa Hatanpäällä, niin menemme Mehiläisen päivystykseen. Hintaa käynnillä on 50-60 Euroa eli aika monta akuuttia tilannetta saa olla vuoden aikana, jotta vakuutus maksaisi takaisin itsensä.Sitä paitsi oletteko koskaan ajatelleet, että kyse on liiketoiminnasta ja enemmän siinä hävitään kuin voitetaan. Ja joka tapauksessa julkisella hoidetaan kaikki oikeat ongelmat.

että kohta vain köyhät käyttävät julkisia terveyspalveluja ja sen tietää mitä sitten käy.. Kannatan sitä, että kaikki varallisuuteen katsomatta käyttävät julkisia terveyspalveluja. Tällöin taso säilyy hyvänä. Köyhä ei kehtaa vaatia, hyvään palveluun tottunut varakas on tottunut saamaan rahoilleen vastinetta.Lainaus:

Olkaa nyt vaan onnellisia heistä jotka eivät kuormita yleisiä palveluita.Lainaus:

Kahdesti ei ollut aikoja, toisella kerralla sain maksusitoumuksen yksityiselle ja toisella kerralla lääkäri otti vastaan "sopivassa välissä". Kertaakaan ei ole lapsille tarjottu ei oota.Ja tämä siis Helsingissä.

Meillä on vakuutukset lapsilla ja olen todella onnellinen niistä. Käytämme yksityistä puolta suurimmaksi osaksi, mutta tietyt sairaudet hoidetaan kunnallisella puolella, koska siellä on paras tietotaito asiasta. Tk-käynnit eivät maksa, mutta sairaalassa maksaa polikäynnit ja sairaalamaksut. Puhumattakaan lääkkeistä..Olisin tuhat kertaa mieluummin ollut käyttämättä vakuutusta kertaakaan, mutta meidän tilanteessamme se ei vaan ole ollut mahdollista. Olkaa onnellisia te, jotka ette ole sitä kokeneet tarpeelliseksi. Parin korvakierteisen lapsen ja muutaman muun sairauden omaavan lapsen äitinä 200 euron vuosimaksu/vakuutus ei tunnu missään, kun pelkät lääkekulut ovat vuodessa 500 euroa, jotka vakuutus siis korvaa + ne kaikki lääkärikulut, mitkä ovat tulleet siitä, että lapsemme ovat olleet sairaana.En todellakaan tiedä, miten olisimme selvinneet ilman vakuutusta. Lähin tk on 20 kilometriä lähempänä kuin yksityinen, mutta siellä ei ole erikoislääkäriä. Ihana tk-lääkäri kylläkin, joka hoitaa kaikki omat sairauteni ja lapsemme akuutit muut vaivat, mutta niiden syiden takia, joiden takia joudumme ramppaamaan lääkärissä viikottain, menemme yksityiselle. Tätä tk-lääkäri alunperin suosittelikin, koska toimenpiteeseen pääsy julkisella puolella olisi minimissään vienyt kuukauden, ja sitä emme olisi enää voineet odottaa.

Lainaus:

Lapsen terveysvakuutus maksaa n. 300 euroa/vuosi (ainakin siinä yhtiössä, jossa meillä on vakuutus). Käynti yksityisellä lääkäriasemalla n. 50-60 euroa kerta Kela-korvauksen jälkeen. Jotta tuo 300 euroa, jonka jälkeen vakuutus vasta alkaa maksaa itseään, täyttyy, pitää lasta käyttää lääkärissä kuusi kertaa vuodessa.
...muistathan että vakuutus korvaa myös lääkkeet. Tietty vakuutuksessa on usein myös omavastuu eli se vähän kompensoi tätä unohdusta. Vaan esim. meillä...Lapsella korvatulehdus. Lääkäriin jossa se todetaan, saadaan resepti lääkkeille ja parin viikon kuluttua uusi lääkärikäynti jälkitarkastuksen muodossa. Nämä kaikki lasketaan yhdeksi sairauskerraksi joista menee vain yksi omavastuu.

Ne joilla ei ole vakuutusta eivät huomaa, että vakuutus korvaa myös lääkkeet. Meillä korvien putkitus maksoi 1000 euroa ja korvien putkitus ja kitarisojen leikkaus 1400 euroa. Maksoimme 85 euron omavastuun.Olemme tarvinneet yksityislääkäriä erityisesti senkin vuoksi, että ei tarvitse olla pois töistä, kun lapsen saa iltaisinkin lääkäriin. Yksityislääkärit ovat myös pätevämpiä.

yksityistä lääkäriasemaa jos on asiaa. Vakuutuksen hinnalla juoksee lukuisia kertoja yksityisellä erikoislääkärillä. Tähän mennessä olemme maksaneet ihan järkyttäviä summia vakuutuksesta enkä keksi miten vakuutuksen pidon saisi kannattavaksi.

ja kaikilla oli vakuutukset aluksi. Kun vanhin oli 8v kakkonen 6v ja kolmonen 4v katkasin heiltä vakuutukset, koska en ollut yli vuoteen käynyt kenenkään kanssa lääkärissä. Olin siis maksanut "turhaan" noin 600€. Laskin, että sillä summalla käyn aika monta kertaa vuoden aikana yksityisellä jos on tarvetta.Kuopuksella pidin vakuutuksen 3v asti, mutta katkaisin sitten myös häneltä, koska koko elämänsä aikana on lääkärikäyntejä ollut noin 5. Ei ole esim. ikinä ollut korvatulehdusta. Kuopus nyt 4, enkä edes muista koska oltaisiin käyty lääkärissä.Itse en kovin helposti tavallisissa flunssissa lääkäriin vie ja antibiootteja olemme tarvinneet tosi harvoin.

vieminen yksityiselle raaskimisesta kiinni, jos tarvetta on. Vaikka ei vakuutuksia olekaan.Mun ystävällä on erityislapsi, jolla on todella harvinainen syndrooma, jonka takia lapsi on ollut noni kymmenkunnassa leikkauksessa ja muutenkin sairaalajaksoja on vuosittain. KAveri on itse sitä mieltä, että he ovat saaneet koko ajan parasta mahdollista hoitoa. Ei ymmärrä mtien vakuutuksen olemassaolo olisi voinut asioita sen helpommiksi tehdä.Kyllä suomessa hoidetaan varsinkin ne, jotka sitä hoitoa oikeasti tarvitsevat. Ihan ilman sitä vakuutustakin.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat