Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Syntymän jälkeen en havainnut muuta kuin että lapsella oli vahva tumma tukka, vaikka minä ja mies olemme perusvaaleita viikinkejä. Aikaa myöten tukka kihartui ja meni oikein säkkäräksi, ihon väri tummui huomattavasti, silmätkin ovat lähestulkoon pikimustat, vaikka miehen kanssa olemme sinisilmäisiä.Arvatkaapa oliko riitoja ja epäilyjä ja vaikka mitä! Oltiin eron partaalla, koska mies ja suku olivat vakuuttuneita siitä että olen pettänyt tumman miehen kanssa. Jopa dna-testit on tehty. Lääkärit sanoivat., että joskus tällaista voi tapahtua, jos kaukaisessa suvussa on ollut tummaa verta. Eli voi jotenkin hypätä sukupolvien yli. Minun eikä miehen suvussa ole tiedossa tummaihoisia. Aivan ihme juttu. Voiko tällaista tapahtua oikeasti?

Sivut

Kommentit (39)

Lainaus:

Kaksi ruskeasilmäistä voi tosiaankin saada sinisilmäisen ja ihan ilman mutaatiota! Turkissakin on kovin tavallista että ruskeasilmäiset saavat sinisilmäisiä.Lainaus:

Lainaus:

Höpö höpö 13, se on just toisinpäin.

Ruskeasilmäisyys on niin vahva perimä.
Onhan ruskeasilmäisyys vallitseva, eli jos on geenistä ruskeasilmäisyyden alleeli ja sinisilmäisyyden alleeli, lapsi on ruskeasilmäinen. Jotta ihminen olisi sinisilmäinen, molempien alleelien pitää olla sinisilmäisyyden tyyppiä. Sinisilmäisillä ei siis ole ruskeasilmäisyyden alleelia ollenkaan, joten he eivät voi sitä välittää lapsilleenkaan. Siksi kaksi sinisilmäistä ei saa ruskeasilmäisiä lapsia, ellei tapahdu jotain mutaatiota.
Niinhän juuri sanoin. Ruskeasilmäiset kyllä saavat sinisilmäisiäkin lapsia ihan yleisesti, mutta sinisilmäiset eivät saa ruskeasilmäisiä lapsia.Koulukirjoissahan tätä periytyvyyttä esitetään näin:R = ruskeasilmäisyyden alleeli

r = sinisilmäisyyden alleeliJos molemmat vanhemmat eriperintäisiä ruskeasilmäisiä: Rr + Rr

Lapset tyyppiä: RR, Rr, Rr, rr eli yksi sinisilmäinen, muut ruskeasilmäisiä.Jos sitten tämä sinisilmäinen rr perustaa perheen toisen samanlaisen kanssa, lapsissa on pelkkää tyyppiä rr - kaikki sinisilmäisiä. Sitä ruskeasilmäisyyttä aiheuttavaa R-alleelia ei heillä ole. Sen sijaan eriperintäisillä ruskeasilmäisillä kyllä on se sinisilmäisyyden aiheuttava alleeli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onpa tullut kommentteja paljon. Meillä on kaikki nykyään ihan hyvin miehen ja sukulaisten osalta, kukaan ei siis enää kyseenalaista. Mutta vieraille joutuu kyllä joskus selittelemään. Koen sen ihan hirvittävän raskaaksi.Niin, noista syrjähypyistä siis sen verran, että kaunistelin alussa totuutta. Pakko tunnustaa, että tuo dna-testi oli puppua. Tuntuu kamalalta edes näin netissä anonyymisti puhua tästä. Minulla oli yhdenillanjuttu erään gambialaisen kanssa, mutta käytimme kondomia, syön myös pillereitä, joten raskaus tälle miehelle on täysin epätodennäköinen. Kellekään en ole tästä puhunut, enkä puhu koskaan. Sitten en tosiaan tiedä mitä teen, jos mieheni älyää vaatia ne dna-testi.Ap

Miksi kysyt jos kerta on tapahtunut ? Jotenkin en usko tätä juttua. Oliko miehesi dna-testien mukaan isä ?Jos olet ihan tosissasi ninn sinuna kyllä alkaisin tutkimaan sukuasi ja miehen sukua.

Onko esim. sukulaisiasi muuttanut amerikkaan ja tullut sieltä lapsineen takaisin.

Onpa tullut kommentteja paljon. Meillä on kaikki nykyään ihan hyvin miehen ja sukulaisten osalta, kukaan ei siis enää kyseenalaista. Mutta vieraille joutuu kyllä joskus selittelemään. Koen sen ihan hirvittävän raskaaksi.Niin, noista syrjähypyistä siis sen verran, että kaunistelin alussa totuutta. Pakko tunnustaa, että tuo dna-testi oli puppua. Tuntuu kamalalta edes näin netissä anonyymisti puhua tästä. Minulla oli yhdenillanjuttu erään gambialaisen kanssa, mutta käytimme kondomia, syön myös pillereitä, joten raskaus tälle miehelle on täysin epätodennäköinen. Kellekään en ole tästä puhunut, enkä puhu koskaan. Sitten en tosiaan tiedä mitä teen, jos mieheni älyää vaatia ne dna-testi.Ap

Mutta kun silmien värin perintä ei todellisuudessa mene vain niiden koulukirjakaavioiden mukaan. Kyseessä on todellisuudessa paljon monimutkaisempi asia, kaksi sinisilmäistä voi saada ruskeasilmäisen lapsen!

Mun isoäidin isä oli Romaani ja tummaa hiusta ja hipiää putkahtaa aina välillä esiin. Aika voimakas tuo geeni kun lapsen isovanhemmat ja vanhemmat saattavat olla vaaleita mutta lapsi tummahiuksinen ja pigmentiltään tummaihoisempi. Käsittääkseni myös punapigmentti hyppii sukupolvia. Mulla on punapigmentti ja ainoa jonka suvusta tiedän on isoäitini äiti.

Kaikki nuoruudessamme bilsan tunneilla opitut asiat eivät enää pidä paikkaansa. Genetiikan opit muuttuvat ja tarkentuvat koko ajan uusien tutkimusten myötä. Ne eivät ole yksinkertaisia asioita."Ihonväriin vaikuttaa ilmeisesti useampi perintötekijä, joten mitenkään yksinkertaisia tuloksia asiasta ei saada. Jos molemmat vanhemmat ovat vaaleaihoisia mutta heillä on piileviä tummia perintötekijöitä, lapsista tulee suuremmalla todennäköisyydellä vaaleita kuin tummia. Kovin tummia lapsia kaksi vaaleat tuskin saavat. Jos kahdella tummaihoisella on piilevästi vaaleita perintötekijöitä, lapsi voi olla vaaleampi kuin vanhempansa. Todennäköisyys on taas tumman eduksi. Ihon tummuus on aika suhteellinen käsite, sitä sekoittaa vielä taipumus ruskettua, joka sekin vaihtelee.Albinismi eli täydellinen pigmentinpuute on ilmeisesti yhden geenin aiheuttama. Sen vaikutuksesta Afrikassakin syntyy kokovalkoisia lapsia."

http://igs.kirjastot.fi/iGS/kysymykset/haku.aspx?word=Perint%C3%B6tekij%..."Geenien välinen vuorovaikutus voi olla joko additiivista tai non-additiivista. Additiivinen vaikutus on summautuvaa ja se näkyy yksilön fenotyypissä. Tällaisia ovat geenit, jotka vaikuttavat esim. tummaan ihonväriin. Myös esim. pitkän isän ja lyhyen äidin lapsi voi olla keskimittainen tästä syystä."

www.valt.helsinki.fi/blogs/erkki.heinonen/Esitysrunkokpl3Perimajaymparis..."There are three known human eye color genes named: EYCL1 (gey), the Green/blue eye color gene, located on chromosome 19. EYCL2 (bey1), the central brown eye color gene, possibly located on chromosome 15. EYCL3 (bey2), the Brown/blue eye color gene located on chromosome 15. A role has also been suggested for the Melanocortin Receptor Gene (MCIR) on chromosome 16. A second gene for green has also been postulated. Other eye colors including black, grey, and hazel are not yet explained. We do not yet know what these genes make (except MCIR), or how they produce eye colors. The two gene model (EYCL1 and EYCL3) used here clearly does not explain more than a portion of human eye color inheritance."

http://www.athro.com/evo/gen/eyecols.htmlhttp://discovermagazine.com/2007/mar/eye-color-explained

opiskelkaa ees vähän periytymistä ennenkö tollasia kirjotteleette.

tottakai on mahollista tummaihosten saada vaaleeihonen lapsi mutta ei kahden perimältään vaaleen kyllä oo mahollista saada tummaihosta. siis jos ap tarkottaa tosiaan käkkäräpäistä niinku afrot on.

jollei ap:n mukulaa oo muka geenitestillä osotettu ap:n ja sen miehen jälkeläiseksi niin IHMETTELEN suuresti.

Onko biovanhemmuus todella selvitetty? Onko lapsi vaihtunut synnärillä, näitäkin on sattunut. Keski-Euroopassa tällainen tapahtuma viime vuonna joka uutisoitiin täälläkin.Siinä perheen isä epäili isyyttään kun lapsi oli kovasti erinäköinen ja tehtiin tutkimukset ja kumpikaan vanhemmista ei ollut biovanhempi. Selvitettiin samaan aikaan sairaalassa syntyneet ja heidän vauva oli toisessa perheessä. Lapsilla oli ikää 8 kk ja ovat tyttöjä.Siinä kävi niin että perheet pikkuhiljaa tutustuivat toisiinsa ja lapsiinsa ja siirtymävaiheen jälkeen lapset aiottiin vaihtaa oikeille vanhemmilleen. Järkyttävä juttu.

ja kaksi ruskeasilmäistä voi saada sinisilmäisen lapsen. Myös valkoinen pari voi saada tumman (jopa mustan) lapsen, kuten mustakin pari voi saada valkoisen lapsen.Esim. eteläafrikkalainen Sandra Laing on tumma vaikka vanhemmat, isovanhemmat ym. ovat valkoisia.Ap:n ja Sandran tapauksessa vain jossakin kohtaa kauempana suvussa on ollut joku tumma henkilö. Tämä ei välttämättä edes näy (siis se tumma perimä) aiemmissa sukulaisissa juurikaan.

Kaikkee sitä näkee. aivan sekopää juttu. vhissä on ihmisten tekeminen kun ei muuta oo kun tällasia _tyhmiä_ provoja kirjotella.

Miksette mee töihin?

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat