Miksi en onnistu sämpylöiden leipomisessa ?

Vierailija

Aina tulee taikinasta liisteriä, vaikka kuinka sitä vaivaisin. Mitä enemmän vaivaa sitä tahmeampaa siitä tulee. Pulla taikinan kanssa ei ole ongelmia, mutta en tajua tuota sämpylöiden tekoa. Mitään konetta ei ole eli käsin täytyy vaivata.



Mitä jauhoja te käytätte sämpylöiden tekoon ?



Osaisiko joku neuvoa miten niitä sämpylöitä tehdään ?



Täytyy laitaa tuo taikina sellaisenaan pellille kohottuaan ja uuniin, kun ei siitä mitään sämpylöitä saa tehtyä.

Kommentit (2)

Vierailija

Niillä korkkiruuveilla siis. :) Aina onnistuu. Laitan taikinaan myös rypsiöljyä. Teen taikinasta aika löysän ja lisään kohoamisen jälkeen eli leipoessa jauhoja. Teen yleensä ihan sämpyläjauhoista, mutta sekaan tulee usein myös ruisleseitä ja kokojyväpuurohiutaleita. Tulee ruokaisampia.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat