Seuraa 

Eli näillä näkymin tyttömme saa kolme nimeä, joista kaksi ensimmäistä ovat "Elli" ja "Maija"...Nyt kyselenkin teidän mielipiteitä siitä, kuinka tämä toinen "Maija" nimi kirjoitettaisiin ja yhdistettäisiin "Elliin". Eli vaihtoehtoja ovat:1) Elli Maija

2) Ellimaija

3) Elli-Maija

4) Elli Maia

5) Elli-Maia

6) Elli Mayaps. tytöllä on tumma tukka, joten siinä mielessä tuo kirjoitusasu "maia" tai "maya" olisi ihan kiva, kyselinkin näitä tummaan viittaavia ehdotuksia aikaisemmassa aloituksessa

Kommentit (9)

Jos tyttöä kutsutaan joka tapauksessa vaan Elliksi niin sitten Elli Maija, mutta jos on tarkoitus käyttää sekä Elliä että Maijaa niin sitten Elli-Maija tai Ellimaija. Minusta ehkä hitusen kivempi viivalla eli tuo Elli-Maija!Minästä Elli on niin suomalainen, että sen kanssa Maia/Maya tuntuu hassulta ja vaatii seurakseen juuri tuon ihanaisen perussuomalaisen Maijan ;o)!

jos on tarkoitus kutsua vain Elliksi niin erikseen, mutta jos taas tarkoitus kutsua molemmilla niin sit yhteen. minusta Ellimaija ja Elli-Maija on molemmat hyväksyttäviä, mutta ehkä kallistun kuitenkin perinteisen Elli-Maijan puoleen.Maia -muotoa en kannata. sitä joutuu varmasti selittelemään aina. ja on mielestäni nimilainvasteinenkin. eikä minusta ole niin 'tumman' nimi kuin Maya, joka sopisi, jos todellakin haluatte korostaa tytön tummuutta :) sekin tosin on laskettavissa nimilain vastaiseksi, mutta saattaisi mennä läpi perustelujen kera.lainaus nimilaista: "Etunimen pitää olla muodoltaan ja kirjoitustavaltaan suomalaisen nimikäytännön mukainen." eli Maia ei käy kun Maija on oikea muoto. nykyäänhän tästä löytyy poikkeuksia usein, mutta minusta joku raja on hyvä olla. toki minäkin poikkeuksille suon mahdollisuuden, mutta vain hyvien perustelujen kera :) näin toimivat useimmat maistraatitkin ja muut nimilautakunnat tms, jotka näiden asioiden parissa työskentelevät :)siis Elli Maya tai Elli Maija - jos on tarkoitus kutsua Elliksi :)Tiina :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Itseäni häiritsee tuo tavuyhdistelmä "lima", joten en ainakaan kirjoittaisi nimeä yhteen tai väliviivalla, varsinkin yhteen kirjoitettuna luen helposti sieltä vain Limaija

myös minäolen sitä mieltä, että jos molemmilla nimillä on tarkoitus lasta kutsua niin kirjoittaisin joko Ellimaija tai Elli-Maija. Periaatteessa tuo ensimmäinen eli Ellimaija on nimilain vastainen, mut tosi paljonhan niitä kumminkin on, että ei sittä varmasti ongelmaa tulis.Itse en osaisi Maiaa enkä Mayaa kyllä Elliin yhdistää, ja muutenkin niitä vierastan. Elli ja Maija molemmat kivoja nimiä!

on minustakin paras, jos yhdysnimen haluatte. Maia tai Maya eivät sovi suomalaisen Ellin kanssa ja tuntuvat vain erikoisuuden tavoittelulta. Sen lisäksi tyttö itse joutuisi joka kerta sanomaan "Maia, ilman jiitä", "Maya, yyllä" tai luettelemaan nimensä kirjaimet, joka ei varmaan kovin kivaa ole. Jos toinen vanhemmista on ulkomaalainen ja hänen kulttuurissaan on em. nimet käytössä, voi ne nimilain mukaan antaa lapselle.

Perinteinen Elli-Maija on minusta tässä tapauksessa paras. Ellin kanssa ei Maia/Maya käy sitten millään!Jos haluatte kuitenkin jotain edes vähän eksoottisempaa, kävisivätkö ruotsinasuiset Elly-Maija tai Elly-Maja?

Siis sillä oletuksella, että kutsumanimenä ykkösvaihtoehdossa ois pelkkä Elli ja Maija on toinen nimi ja sit perään tulee vielä se kolmas. Maija-nimi ei minua oikein miellytä, niin siksi äänestän tätä.Mutta jos haluatte sen Maijan kutsumanimeen, niin sitten kakkosvaihtoehto on paras. En henk.koht. tykkää väliviivanimistä ja ne mielestäni juontaa jostain Ritva-Liisa ja Marja-Leena -aikakaudelta. Ja koska puhuttaessa sitä väliviivaa ei edes kuulu, niin mitä turhaan tunkea nimeen ylimääräisiä välimerkkejä.Maiasta ja Mayasta olen samaa mieltä kuin muutama muukin, eli ovat Ellin kanssa niin eri tyyliä, että (anteeksi suoruuteni) kuulostaa aika hölmöltä.Eli siis joko Elli tai Ellimaija, kummaksi sitten tahdottekin tyttöä kutsua :)

näistä saatiin kivasti pohjaa omalle päätökselle...ehkä tytöstä tulee sitten tosiaan Elli Maija tai Elli-Maija...Mahdollisimman suomalainen nimi kuitenkin halutaan... :)

Jos kutsumanimi Elli Maija, niin paras vaihtoehto minusta Ellimaija ja melkein yhtä hyvä Elli-Maija. Elli-Maia minusta liian hankala, Maia kuultaisiin varmasti perinteisen Ellin kanssa Maijana.Jos taas kutsumanimi Elli, niin sitten Maia kävisikin perään, vaikka Maija ehkä minusta paremmin. Maya liian eksoottinen Ellin kanssa. Yhteen en nimiä kirjoittaisi, ellei niin olisi tarkoitus kutsua.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat