Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Hei,olemme aina viettäneet kaikki lomat etelässä, mutta nyt haluaisimme mennä viikoksi pohjoiseen, hiihtää ja lasketella.Asumma pääkaupunkiseudulla. Minne (Suomessa) kannattaa mennä? Mistä varaukset? Kaikki vinkit tervetulleita.2 aik ja 3 lasta (17v, 15, 5v).

Kommentit (11)

Suosittelisin rukaa tai leviä, parhaimmat rinteet ja ladut, sekä muutenkin eniten tekemistä. Mökki ehdottomasti, katso netistä levin tai rukan sivuilta, niistä löytyy aika hyvin mökkien koot, hinnat, etäisyydet rinteistä ja laduista jne.Jos ei jaksa koko matkaa autolla, niin junahan on hyvä vaihtoehto esim. leville pääsee joko rovaniemen tai kolarin kautta junalla ja autolla, ja rukalle kun menee, niin ouluun junalla ja siitä autolla..

rinteet hyvät mutta esim. kylpylä ei kovin kummoinen ja siellä järkyttävä ruuhka hiljaisenakin aikana. Ja olen myös tosi leipääntynyttä palvelua saanut. Mutta tämä vain minun kokemukseni.Suosittelen Ruka. Salla, tai molemmat, vajaan 100 km päässä ovat toisistaan. Salla sopii tosi hyvin lapsiperheille, tosin teillä nyt ei pieniä enää ole. Hyvät rinteet, paremmat kuin Rukalla, eikä ole kovin tunnettu paikka niin ei ole ruuhkia. Rauhallinen, joitakin ravintoloita on ja kylpylä, liikuntahalli, mutta ei mikään hirmuinen menomesta kyllä.Yöjunalla pääsee ainakin Kemijärvelle (siitä bussi Sallaan). Kuusamoon Rukalle lentämällä.Hiihtokeskuksia on paljon, kannattaa katsella netistä, kysellä ja vertailla. Pyhätunturi, Suomu, Ylläs, Levi, Saariselkä.. Kolme viimeksi mainittua suurimpia? Ja tuossa vain osa. Ja tosiaan, onhan niitä etelämpänäkin. Ensin, mieti, millaista teidän perhe haluaa. Valinnanvaraa on rauhallisesta tosi "menevään" paikkaan ja kaikkea siltä väliltä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

On niin paljon lähempänä kuin Levi (joka muuten todella hyvä paikka myös). Rukalla on jokaiselle jotain ja hyvä valikoima mökkejä ja hotelleja. Itse suosin mökkiä mutta huoneistohotelli (Omenahotelli) voisi myös olla varteenotettava vaihtoehto. Mäkissä kuitenkin oma tunnelmansa kun on sauna, takka ym mitä ei hotellissa taas ole. Rukan keskusvaraamon kautta voi tiedustella. Ota sellaisesta paikasta josta pääsee helposti rinteille esim skibussilla. Kuusamossa myös muuta tehtävää, esim kylpylä. Katso ruka.fi.

me oltiin just paljakalla ja on todella hiljainen paikka. siellä ei juuri tekemistä ole jos ei laskettele tai on paljon pakkasta, ettei rinteeseen pääse. mökkikään ei ollut mikään erikoinen ja oli aika ahdas. suurin osa porukasta venäläisiä.oltiin samalla reissulla iso-syötteellä ja siellä oli enemmän ohjelmaa. iso ja uusi ja viihtyisä mökki. ennemmin vaikka sinne, sitten. rinteitäkin oli paljon enemmän. lapsen kanssa oltiin lumilautakoulussa ja opettajat oli mukavia ja hermot piti niillä :Dmutta me tultiin tulokseen, että jos vielä pohjoseen mennään, niin leville tai ylläkselle, missä niitä aktiviteettejä on reilusti myös koville pakkaspäiville.

Eli tuo Paljakka / Ukkohalla. Ukkohalla Hyrynsalmen puolella ehkä tosiaan nykyään vireämpi, siellä on saunamaailmaa sun muuta rinteiden ja latujen lisäksi ja mökkejä joka kokoon. Eli sinne vaan. Ja venäläisiä löytyy pohjoisesta vähän joka puolelta, että ei niitä pakoon pääse edes Vuokatissa tai Levillä.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat