Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Entä mitä toiseksi ja mahdollisesti kolmanneksi nimeksi? Mielipiteitä ja ehdotuksia kiitos! :)

Sivut

Kommentit (22)

helpompi lasten ja vanhustenkin lausua kuin Arvid, mummot sitten sanoo sen Arvi tai Arvit tai jopa Arviitti :)

Muutenkin tykkään Akselista enemmän ja tosiaan vaikkapa päiväkodissa on muilla lapsilla vaikeuksia lausua noita d-nimiä, itselläni on Matilda ja vielä 5v isosisko sitä sanoo usein Matiltaksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Hedvig on naisen nimi ja sekin on saksalainen nimi, Ludvigkaan ei ole ruotsalainen nimi. Mikä siinä onkin että ruotsinkielisen sukunimen kanssa saisi antaa nimeksi William (joka ei ole ruotsinkielinen nimi) mutta suomenkielisen kanssa ei saisi.

Oli sukunimi mikä tahansa niin jos lapsi on suomenkielinen suomalainen niin miksi nimeksi pitäisi antaa Arvid? Pitääkö vastaavasti Filatov-sukunimisen supisuomalaisen antaa lapselleen nimeksi Leonid eikä Leo, koska hänellä nyt sattuu olemaan venäläinen sukunimi.Jos on ulkomaalainen sukunimi niin miksi ihmeessä vielä ulkomaalainen etunimikiin? Mikä suomalaisuudessa niin hävettää että pitää oikein naamioida lapsi joksikin mitä hän EI OLE!

Lainaus:

Jos taas ulkamaalaissävyteinen, niin Arvid.

Oli sukunimi mikä tahansa niin jos lapsi on suomenkielinen suomalainen niin miksi nimeksi pitäisi antaa Arvid? Pitääkö vastaavasti Filatov-sukunimisen supisuomalaisen antaa lapselleen nimeksi Leonid eikä Leo, koska hänellä nyt sattuu olemaan venäläinen sukunimi.Lainaus:

Jos taas ulkamaalaissävyteinen, niin Arvid.

Mutta Aksel-nimestä mun mielipide on, että olisi tyylikkäämpää käyttää nimeä joko muodossa Axel tai sitten Akseli. Aksel sekoittaa suomenkielistä ja ruotsinkielistä kirjoitusasua ja se tullaan todennäköisesti kirjoittamaan jatkuvasti väärin. Sinänsähän nimi on kaunis, ja pidän siitä ehkä enemmän kuin Arvidista, joka kuulostaa hiukan viralliselta ja siltä myös, että siitä keksitään jokin väännös arkikäyttöön.

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat