Vierailija

Ei auta muu kuin mennä lapsen sairausvakutuuksen turvin yksityiseen lääkäriin, jos työssäkäyvän vanhemman lapsi sairastuu ja tarvitsee lääkärin hoitoa-esim. Peijas ei ota vastaan akuutisti korvatulehduksen saanutta lasta ja työnantaja vaatii todistuksen lapsen sairaudesta

Kommentit (14)

Itsellä epämääräisiä oireita ja kun kun soitan terveyskeskukseen niin selviää että ei ole meidän alueella omalääkäriä ja muillekaan ei aikoja saa. Parin viikon päästä (noin) tulisi sitten viesti että milloin pääsee lääkäriin. Ja sekin aika varmaan voi venyä pari viikkoa eteenpäin. Tällaisilla oireilla ei odottele kuukautta että pääsen lääkäriin ja päivystykseen en mene istumaan kun siellä aina saa haukut, oli syy mikä tahansa. Menen siis yksityiselle kun on oma sairaskuluvakuutus.Lapsella sama homma. Tk:n päivystyksessä törkeä hoitaja jonka mielestä meidän ei edes tarvitsisi olla siellä. Seuraavat 2 kertaa olen hoitanut yksityisellä lääkäriasemalla, ei tarvitse vittuiluja kuunnella ja saa lapsen hoidettua ilman kamalaa jonottamista.

Joko maksat turhaan vuosimaksuja tai sitten et. Meillä vuosimaksu 200e + omavastuu 70e per korvauksenhakukerta. Kerran vuodessa lähetän korvausvaatimuksen kuitteineen, laskua yhteensä 700-900e. Vakuutus siis kannattaa. Bonuksena vielä yksityisellä asioimisen sujuvuus ja nopeus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vain hyvää sanottavaa Helsingin terveyspalveluista. Aina päästy aamupäivän aikana lääkäriin akuutissa tarpeessa kun soitettu aamu 8:lta, Lastenklinikalla päivystyksessäkin jonotettu vain kerran yli 1,5 tuntia. 2 kertaa lasten takia menty yksityiselle, toisella kerralla jonotettiin Pikku-Jätissä 2 tuntia, toinen kerta oli lääkärilakon aikaan ja Mehiläisen yöpäivystys maksoi silloin markka-aikaan yli 600 mk.

Meillä neuvolakin varmisti jo vuonna 2001 esikoista odottaessani, että onhan meillä vakuutus. Sitä on tarvittu ja käytetty. Vakavin tapaus ehkä, kun neuvolalääkäri ei pitänyt muutaman viikon ikäisen oireita minään. Menimme samantien ykstyiselle lastenlääkärille ja sieltä passitettiin saman tien sairaalahoitoon. Kerroin tästä myöhemmin neuvolalääkärille, niin ainoa totamus hymyjen kera oli, että hyvä, että asia on hoidossa. Näin siis meilläpäin.

Yksityiselle lääkärille pääsee ilman vakuutustakin. Laskua tulee tosta lähimmästä lääkäristä 34 euroa/kerta. Erikoislääkäri maksoi muistaakseni 70-80 euroa. Vaikka lapsi käy pari kertaa vuodessa yksityisesti erikoislääkärilä kroonisen sairauden takia, vakuutus ei kannata. Kun ottaa huomioon omavastuun ja vakuutusmaksut, aika tavalla saa sairastaa jotta vakuutus olisi kannattava.Joka nuhaa ei kyllä käydä näyttämässä lääkärissä kuten jotkut tuntuvat tekevän. Päivystykseen ollaan kerran menty ja saimme sairaalassa erinomaista palvelua.

joopa joo, ei ne vakuutukset ilmaisia ole. Maksat joka vuosi niitä ja sitten lapsesi tarvitseekin lääkäriä ehkä kerran viidessä vuodessa. Sillon tulee kyllä kalliiksi.Minä ainakin jaksan asioida ihan kunnallisessa vaikka vähän soittelua ja sähläämistä vaatisikin, me kun tarvitaan lääkäriä todella harvoin. Paljon halvempaa ja onhan niitä palveluita käytettävä kun niistä kerran maksaa veroja ja sv-maksujaEntisaikaan käytettiin kyläpuoskaria tai vietiin lapset hevoskyydillä pitkiä matkoja, siihen verrattuna terveskeskustoiminta on ihan sujuvaa. Hyvä tietysti meille jos teidän lapset käy yksityisellä, saadaanpahan paremmin niitä aikoja.

Ilmeisesti terveyskeskusten toimivuudessa on alueellisia eroja. Meillä tk:ssa saa niin surkeaa palvelua, että tapahtuma- ja sairaskuluvakuutus tulee tarpeeseen. Ottaen myös huomioon, että lapsellani on usein korvatulehdus ja putket laitettu jo kaksi kertaa.Julkinenkaan puoli ei ole ilmainen. Sairaalassa on poliklinikkamaksu jotain 20e. Yksi sairaus hoidettiin muutamalla sairaalakäynnillä + lääkkeet ja laskua tuli jotain 100e. Vakuutus korvasi senkin, osana muita sen vuoden aikana syntyneitä sairaskuluja.

menin töihin---aamulla klo 7 korvatulehdus ja klo 8 terveyskeskus sanoi, että viikon jono lääkäriin...onneksi oli lapsilla sairasvakuutus ollut vauvasta asti-

olin vuosia maksanut hoitavapaalla siis turhasta, koska oli aikaa jonotella jne-

mutta kun menin töihin lasten sairasvakuutukselle tarvetta löytyikin---t. ap ( jolla tiukka työntantaja...vaatii joka poissaolosta todistuksen)

Käytän lapset aina yksityisellä lääkärillä, vaikka toisella ei olekaan vakuutusta. Meillä on tarve ollut kerran tai kaksi vuodessa, joten mielelläni olen maksanut yksityislääkärin palkkion enkä satojen eurojen vakuutusta.

On helpottavaa kun voin aamulla soittaa yksityiselle lääkäriasemalle ja varata ajan vaikka samaksi aamupäiväksi. Labra, röntgen ym pienet operaatiot hoituu tarvittaessa samassa paikassa, eikä rahasta tarvitse huolehtia kunhan säilöö kuitit. Hyvässä lykyssä ennätän hommata mummin tai kummin hoitajaksi ja päästä töihin vielä samana iltapäivänä.Terveyskeskuksen kanssa olen yrittänyt asioida, ei-kiireellistä aikaa sieltä ei voi edes varata, sillä kaikki ajat ovat buukattuja eikä aikoja voi varata kuin yhden kuukauden päähän.

Mä olen kyllä hiukan samaa mieltä. Lisäksi meille ainakin tuo logististakin helpotusta se, että pikkujätti on auki iltakahdeksaan. Terveysasemalla viimeiset ajat kolmelta. Toki aina voi mennä päivtystykseen, mutta jos asia ei ole kiireinen, niin mieluummin ottaa sen lääkäriajan itselleen parhaaseen aikaan.

just kävin peijaksessa lapsen korvien takia.

Tottakai terveyskeskuspäivystys ottaa vastaan sairaan lapsen ja antaa todistuksen. Aukioloaikojen ulkopuolella sairaalaan.Soitan aina heti aamulla päivystykseen ja varaan ajan ja tottakai saa olla pois töistä kun käyttää lasta lääkärillä.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat