Vierailija

vuokranantajani ilmoitti että asunto on myyty. Minun tulisi hommata uudelle vuokranantajalle, joka tähän muuttaa itse viim.3kk päästä, takuuvuokraa kahdelta kuulta. Jos en suostu, niin hän purkaa sopimuksen. En siis ole vielä ollut yhteydessäkään ostajaan, koska en tietysti saa tietoja, ennenkuin kauppa on paperilla.Nykyinen vuokranantajani vetoaa yhteen varoituslappuun jonka sain kesällä.(vieraani käyttäytyi häiritsevästi)Joten kun vuokranantaja vaihtuu niin voiko hän tosiaan purkaa sopimuksen tämän lapun perusteella, jonka entinen v-antaja antoi????Nyt olenkin sitten paniikissa, lasten kanssa taivasalle vai?=(

Sivut

Kommentit (51)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sinun vuokrasopimus loppuu? eli jos nyt tästä sinun vuokrasopimukseni on kolmekuukatta irtisanomis aika, niin ei asuntoa voida myydä kuin vasta kolmenkuukauden päästä.

eihän hän voi myydä asuntoa kesken irtisanomisajan..sinuna kysyisin jostain neuvoja ja mitään takuita en menisi maksaa, mitä järkee siinä on kun kohta joudut pois siitä ni saat ne takaisin silloin..

En minäkään näistä asioista sen kummemmin tiedä, mutta kuulostaahan tuo älyttömältä, että pitäisi takuuvuokraa maksaa, kun kuitenkin parin kuukauden kuluttua joutuisivat maksamaan sen kuitenkin takaisin. Eihän tuo kesällä saamasi varoitus liity asiaan mitenkään. Jos se olisi ollut niin vakava asia, olisihan vuokranantajan pitänyt purkaa sopimus kanssasi jo silloin. Yrittää vain pelotella, kun ei muuta keksi.En kyllä usko, että ketään voi kadulle heittää sen takia, että ei parissa viikossa maksa älyttömiä takuuvuokria.Sanokaa nyt viisaammat jotain pykäliä tähän. Tuolla toisessa nostetussa ketjussa puhuttiin jostain vuokratun asunnon ostajan riskistä. Eikö tässä se ostajan riski ole siis tuo takuuvuokran puuttuminen. Vasta irtisanomisajan jälkeen maalaisjärjellä ajateltuna olisi kohtuullista pyytää tuota takuuvuokraa, mikäli sopimusta jatkettaisiin.

Vuokralaisten keskusliitolla on asianajopalvelu jäsenilleen. Kannattaa oikeasti ottaa yhteyttä johonkin tahoon ellet usko selviäväsi tilanteesta omin voimin. Kuulostaa aika kusettajalta se sinun nykyinen vuokranantajasi...

Näin löydät todennäköisemmin sellaisen, joka teidä tyydyttää.

Ja sitten kannattaa harkita säätiöitä, vakuutusyhtiöitä yms.... eikä yksityisiä.

mukaiseen menettelyyn vuokratakuun ja irtisanomisajan osalta. Mikäli uusi omistaja/nykyinen omistaja alkaa uhkailemaan tai ehdottelemaan muutoksia, hymyilet kärsivällisesti ja sanot että alat selvittämään asiaa nykyisen vuokrasopimuksesi pohjalta. En tiedä mistä saisi lakimiehen apua ilmaiseksi, osaako joku muu neuvoa?

et tietenkään maksa mitään uusia takuuvuokria, olethan sen jo kerran maksanut. Vuokranantajasi tulisi antaa takuuvuokra joko sinulle tai siirtää se asunnonostajalle asunnon myynnin yhteydessä. Sinua ei myöskään voida heittää tuosta vain pihalle, sinulla on se 3kk aikaa asua asunnossa. Ota yhteyttä asiantuntijaan (vuokralaisten liitto tms) ja kysy neuvoa, jotta voit selittää asian oikein myös vuokranantajallesi.

Ja silloin joko jatketaan vanhaa sopparia tai sitten sopimus irtisanotaa, jolloin pätee kai se 3-6kk irtisanomisaika. En tiedä miten tuossa, kun vuokranantaja vaihtuu..Ota yhteyttä vaikka asianajajaan tai sitten johonkin vuokravälitysfirmaan, osaavat varmaan neuvoa. Tai sitten sen asunnon välittäjälle, sekin osaa kertoa.

vaan hän saa asua asunnossa irtisanomisajan eli 3kk vanhalla vuokrasopimuksella. Mitään uusia takuuvuokria ei uudelle omistajalle tarvitse maksaa ja vanhat takuuvuokrat saa vanhalta vuokraisännältä takaisin, jos kämppä sen mukaisessa kunnossa.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat