Vierailija

Onko ne turvallisia? Ollaan muuttamassa rintamamiestaloon, jossa on pönttöuuni. Uskaltaako sellaista lämmittää?

Kommentit (4)

meillä talo lämpiää pelkästään puulla, kaksi pönttöuunia, yksi kakluuni ja puuhella.Nuohooja kannattaa pyytää ensimmäiseksi, paras asiantuntija uunin ja hormien kunnon osalta. Veikkaisin, että hintaa tulee max 100 e. Meillä ainakin nuohooja huomasi, että yhden uunin liitos oli "auennut" ja oli vaarallinen käytettäväksi ennen korjaamista - itse emme olleet huomanneet.Toinen, joka kannattaa pyytää, on palotarkastaja. Palotarkastushan pitäisi tehdä säännöllisesti (olikohan 10 v välein) ja tosi tavallista, että ne on laiminlyöty. Jos jotain sattuu, saattaa vakuutusten kanssa tulla ongelmia jos tarkastusta ei ole tehty. Palotarkastus on ihan ilmainen ja kiinnittävät huomiota myös muuhun paloturvallisuuteen, suosittelen ehdottomasti!Niin ja palovaroittimet ilman muuta kuntoon, sekä häkävaroittimet joka huoneeseen, jossa on tulisija.Siitä lämmittämisestä vielä, lämmitetään siis niin, että puut saa palaa nopeasti niin, että veto täysillä, yksi pesällinen riittää ja pelti kiinni, kun hiillos on harmaa. Pönttöuuneissa ei usein ole arinaa ja meille sellainen tehtiin ihan irralliseksi pohjalle parin tuen varaan, tehostaa palamista.

Jos uuni sekä piippu ovat ehjiä, niin pönttöuunit ovat ihan turvallisia ja mukavia lämmönlähteitä. Kannattaa vaan opetella oikea tapa polttaa puita niissä. Nykyisen ihan insinöörien tutkiman ja suositteleman tavan mukaan pesä laitetaan enintään puolilleen puita harvahkoon ristikkoon. Sen päälle laitetaan sytykkeet. Puut siis sytytetään ikäänkuin yläkautta.Pellit voi laittaa kiinni, kun hiilloksessa ei näy enää lainkaan liekkejä, ei edes sinisiä. Turvallisinta on odottaa, että hiillos ehtii aivan mustaksi, mutta silloin menetetään osa lämmöstä harakoille. Järkevintä on hankkia palovartoittimen lisäksi myös häkävartoitin, niin ei tarvitse alkaa hermoilemaan sen kanssa, tulivatko pellit liian aikaisin kiinni.Onnea asumisellenne lämpimän pöttömuurin kanssa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

meillä talo lämpiää pelkästään puulla, kaksi pönttöuunia, yksi kakluuni ja puuhella.Nuohooja kannattaa pyytää ensimmäiseksi, paras asiantuntija uunin ja hormien kunnon osalta. Veikkaisin, että hintaa tulee max 100 e. Meillä ainakin nuohooja huomasi, että yhden uunin liitos oli "auennut" ja oli vaarallinen käytettäväksi ennen korjaamista - itse emme olleet huomanneet.Toinen, joka kannattaa pyytää, on palotarkastaja. Palotarkastushan pitäisi tehdä säännöllisesti (olikohan 10 v välein) ja tosi tavallista, että ne on laiminlyöty. Jos jotain sattuu, saattaa vakuutusten kanssa tulla ongelmia jos tarkastusta ei ole tehty. Palotarkastus on ihan ilmainen ja kiinnittävät huomiota myös muuhun paloturvallisuuteen, suosittelen ehdottomasti!Niin ja palovaroittimet ilman muuta kuntoon, sekä häkävaroittimet joka huoneeseen, jossa on tulisija.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat