Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

meidän tyttö oppi melkein noin aikaisin täysin kuivaksi (ennen 2v synttäriä). Mutta siis aikaisin, varsinkin siis yökuivuus. Yökasteluunhan aletaan sitten oikeasti puuttua vasta 5-vuotiaana, siihen asti on täysin normaalia olla yö vaipoissa.

Sivut

Kommentit (27)

Yökastelun selitys löytyi kun havaittiin yhteys antidiureettiseen hormoniin.

Tuon erittyminen on geneettistä, siksi yökastelu kulkee suvussa.Lainaus:

Voiko yökastelu johtua myös psyykkisistä tekijöistä?Olen joskus kuullut tällaistakin..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Päiväkuivaksi opitaan, yökuivaksi kypsytään. Yökuiva voi olla vasta sitten kun unien aikana erittyy riittävästi tiettyä hormonia, joka säätelee virtsan määrää.

Periaatteessa sekään ei ole vielä yökuivuutta, jos joutuu käymään vessassa keskellä yötä.Lainaus:

Kuinkahan kauan yleensä kestääoppia päiväkuivasta yökuivaksi? Kaverin muksu oppi päiväkuivaksi 3,5-vuotiaana. Täyttää pian 4v. eikä ole edes kokeillut yötä ilman vaippaa...

poika siis kyseessä oppi päiväkuivaksi 2v 8kk iässä. yö vaippa jäi pois tasan vuoden myöhemmin. eli 3v 8kk iässä.pikkukakkonen on nyt 1v 8kk kyseessä poika eikä ymmärrä pottailusta mitään. istuu nanosekunnin toisinaan ja toisinaan ei suostu ollenkaan istumaan potalla.tuttavaperheessämme oli poika joka oppi yö kuivaksi noin 4v 7kk neuvolasta oli 4v:nä sanottu että jos 5v:nä vielä yö vaippa ni sitten pohditaan lääkitystä.asiasta ei kuulemma ennen sitä kannata olla huolissaan jos ei ole tullut suurta takapakkia eli olisikin ollut jo joskus yö kuiva ja kastelu alkanut uusiksi. silloin olisi syytä tutkia aikaisemmin jo ja tarkemmin.

oppineet päiväkuivaksi jo huom. aiemmin ja tuolloun yökuivaksikin. Nyt ovat jo 5 ja 6. Kestovaippoja käytin, en stressannut tai opettanut juuri potalle. Yökuivina olivat ihan noin vaan.Aamulla vein aina potalle.

...tämä yksi sairastui vesirokkoon ja piti yövaippa jättää pois, kun hautoi niin rakkuloita.En tiedä, onko normi vai aikaista, myöhäistä ei ainakaan.Kuvittelisin että siinä 3 v useimmat ovat jo varsin varmasti kuivia päivät yöt.

Ennen 2-v ikää. Ainakin päiväkuiva.

Johtu niistä harsovaipoista ja alkuun ne vaipatkin oli selaisia kamalan tuntuisia päällä ja sen vuoksi vanhemmille oli tärkeää että oppivat mahdollisiman pieninä vaipoista eroon. Pienempi vaiva oli potattaa kuin käyttää niitä harsoja tai vaippoja joista tuli varmasti ihottumaa.Kun lapsi 6-v niin pitää alkaa huolestua jos ei ole yökuiva. Senkin jälkeen voi hyvinkin vielä oppia. Joillakin menee 10v ikäänkin asti. Se hormoonitoiminta on yksilöllistä.

Nimittäin kahden viikon päästä tästä, pystyttiin jättämään jo yövaipatkin pois. Ikää oli 2 v. Ja niitä hormoneita oli varmaan jo paljon verssä, kun ei yhtään vahinkoa ei enää tullut öisin, päivisin tulikin vielä jonkun aikaa sillon tällön.Mutta ennen päiväkuivaksi opettelua, yövaippa oli aina märkä. Uskon itse että tarvitaan niitä hormoneja + taitoa, jotta yövaippa saadaan pois. Pelkät hormonit ei auta :D.

oppia päiväkuivasta yökuivaksi? Kaverin muksu oppi päiväkuivaksi 3,5-vuotiaana. Täyttää pian 4v. eikä ole edes kokeillut yötä ilman vaippaa...

[quote]

Päiväkuivaksi opitaan, yökuivaksi kypsytään. Yökuiva voi olla vasta sitten kun unien aikana erittyy riittävästi tiettyä hormonia, joka säätelee virtsan määrää.

[quote]
Meillä on sitten hormonit erittyneet hyvin samaan aikaan opitun asian kanssa :)t. 14

Päivä ja yökuiva 1v9kk ikäisenä. Kuopus (poika) on nyt 1v8kk eikä ymmärrä pottailusta mitään. Itse olen ollut täysin kuiva 1v6kk ikäisenä.

oppi päiväkuivaksi 1v9kk ja yökuivaksi 1v10kk iässä.

Pienempi oli päiväkuiva 1v10kk ikäisenä (sisällä ei käyttänyt vaippaa enää 1v7kk jälkeen) ja nyt tasan 2v. käyttää vielä yövaippaa.

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat