Vierailija

Tunnetko myötähäpeää, nauratko selän takana, haluaisitko sanoa tai huomauttaa asiasta asianomaiselle?

Kommentit (10)

joskus on tosiaan vaikeaa sanoa kumpaan silmään katsoa jos haluan katsekontaktin esim. oppilaitteni kanssa. Tuntuu, että aina valitsen sen väärän silmän enkä saa tätä katsekontaktia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

aikuisen kohdalla ehkä saatan ajatella, että onko hoito (leikkaus) aikanaan epäonnistunut tms. Nimittäin karsastavia aikuisia näkee todella harvoin lasten määrään verrattuna.

Mun velillä alkoi puolivuotiaana katsoa silmät pahasti keskellepäin. Niitä leikattiin, ja sen jälkeen ne oli olleet jonkun aikaa suorat, mutta sitten alkaneet katsoa ulospäin. Semmoiset ne on nykyäänkin.Itse pikkusiskona en tajunnut velin silmissä mitään outoa, ennekuin lukiolaisena. :) Silloin veli kertoi olleensa yläasteella historianopen sijaisuutta tekemässä, ja saaneensa joltain oppilaalta palautetta ettei tiedä ketä veli katsoo kun silmät on niin kierot. Silloin vasta katsoin, että totta niinpä onkin. :)En useinkaan oikein huomaa muillakaan sitä, kai olen niin tottunut. Velillä karsastus ja useat muut pienet hankaluudet fysiikassaan johtuvat siitä, että hän syntyi pikkuisena keskosena.

Aloitus on ihan sairas. Suhtautuuko kukaan aikuinen ihminen oikeasti noin lapsellisesti sellaisiin fyysisiin vikoihin tai sairauksiin, joille asianomainen ei voi mitään? "Nauratko selän takana", ei helvetti....

Karsastus johtuu siitä, että jompikumpi silmä on hallitseva. Siitä voi opetella pois käyttämällä heikompaa silmää enemmän, eli sulkemalla toista silmää, ja harjoittamalla lähelle tarkennusta jollain puuhastelulla. Niille, joilla on silmälasit silmälääkärit ja optikot yleensä vain lisäävät karsastusta, sen sijaan että ehdottaisivat silmän harjoittamista. On todella ikävää, että tuota tehdään lapsillekin.

Tavallisen karsastuksen takia ei todellakaan pidä mennä turhaan silmäleikkaukseen.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat