Vierailija

.

Kommentit (14)

olettaen että taloyhtiö, pohja ja sijainti muuten ok, kunhan aloitusaika olisi jo löyty lukkoon, ts koko suunnittelu- ja sopumisrumba ohi ja vain alkua enää odoteltaisiin.

Sitten selvittäisin remontin sisällön ja neliöhinnan, enkä missään tapauksessa suostuisi ostamaan sellaista huoneistoa, joka on tehty jollain pinnoitus/pintavetotekniikalla. Kunnon perinteinen kallis raskas remontti sen olla pitäisi. Kuitenkin tinkisin hinnasta melkein sen remontin hinnan verran. Jos myyjä myy juuri remontin alla, hän todella myy miltei mihin hintaan vain.Kerrottavaa olisi vaikka kuinka, meidän yhtiön remontti valmistui vuosi sitten. Putkien ja viemärien lisäksi uusittiin sähkönousut, keittön sähköistys, antenniverkko (kaapeli) sekä yleisiä tiloja. Parempi on kuitenkin, että sinä kysyt ja minä vastaan. Yleisesti ottaen prosessi oli rankka, eikä huoneistossa ollut käytännössä mahdollista asua, teoriassa kylläkin.

ei selviä OIKEASTA putkirempasta millään 5000 eurolla/ kämppä. Ehei todellakaan. Kyllä kunnon putkirempan hinta on just tuota luokkaa mitä melbakin sanoi, voi olla vielä isompikin. Isolla asunnolla sitä hintaa tulee kyllä todella paljon, neliöiden mukaanhan nuo kustannukset taloyhtiöissä jaetaan. Jo yksiönkin putket (yleensä puhutaan LVI-rempasta, sähköt laitetaan usein samalla vanhoihin taloihin) tulee kalliiksi, lisäksi tietysti tulee kustannuksia jos haluaa laittaa jotain "ekstraa" (eli ei vaikka taloyhtiön tarjoamia kylppärikalusteita).

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole moista kokenut, mutta sanoisin näin:Jos putkiremontti alkaisi pian ja käytännössä voisin olla muuttamatta asuntoon ennen remontin loppumista, niin mikä ettei, jos rahaa on.Kustannukset lienee luokkaa 500-1000 euroa neliöä kohti, jos kyse on kerrostaloasunnosta. Lisäksi jos joutuu asumaan vuokralla tämän ajan, niin luultavasti se tekee vielä muutaman tonnin päälle. Joka tapauksessa perheasunnoissa puhutaan useiden kymmenien tuhansien remontista.Putkiremontti on kuitenkin myös mahdollisuus. Usein samalla voi kätevästi uusia esim. kylppärin mieleisekseen. Kamalin vaihtoehto olisi minusta kämppä, jossa esim. kosteusongelmien takia pitäisi kylppäri uusia heti muuton yhteydessä ja sitten putkiremontti tulisi vaikka parin vuoden päästä.Putkiremonttiin vaikuttaa paljon myös tapa miten remontti tehdään ja minkälainen talo on. Itse olen omaan kerrostaloa katsellut, että lienee tavallista helpompi putkiremontoitava, kun kaikki putket menee samassa kuilussa. Toisaalta asialla myös kääntöpuoli eli kun kuilusta katkaistaan vedet, niin menee vedet sekä keittiöstä ja kylppäristä, joten asuminen asunnossa on taatusti mahdotonta remontin aikana, tosin itse astmaisena joka tapauksessa varmasti vuokraisin asunnon siksi aikaa.

Jos hinta on kohdallaan eikä ole itse pakko muuttaa sinne (esim. ensiasunto), niin kyllä. Varsinkin jos asunto on muutenkin remontoitava, niin hyvä sauma suunnitella just sellainen kuin haluaa.Putkiremonttejakin tehdään hyvin monella tapaa, kaikki eivät todellakaan estä asumista asunnossa.

jos meinaan 500-1000e neliöltä kerrostalo asunnossa.... missähän näin kallista??? kaverille tehtii just 90 neliön rivitaloasuntoon putkiremppa ja hinta oli vajaat 5000e, isäni vaimon kerrostaloasuntoon tehtiin vuosi sitten (50 luvulla rakennettu, hinnaksi tuli 2500) siihe päälle laatat... ja tässä neliöitä 43.. jos 500-1000e/neliö nii 90 neliön asunnolleja tulis putkiremppahintaa 45000-90000.. enpä ole moisesta kuulut

lämpö- että käyttövesiputket kaksi vuotta sitten, 150 neliön talo, hinta yhteensä noin 6000 euroa. Kupariputkilla, ammattilainen teki, siis putkimies jolla oma firma, hyvän maineessa. Ja hyvin teki. Samaan aikaan tarjous toiselta putkimieheltä just samoilla putkilla ja töillä 11 300 euroa. Sanoin tuolle tarjousta pyytäessä, etten tiedä hintoja, erehdyin siis kysymään, mitä luokkaa putkiremppa on, kun en yhtään tiedä... Yritti siis, jos maksamme tuon. Hintaerot ovat hurjat.Mutta eikö putkiremppoja ole erilaisia... Minullakin on käsitys, että kerrostalossa on hankalampaa ja kalliimpaa. Ota selvää, millainen taloon olisi tulossa, ja paljonko sellainen maksaa. Jos remppa huomioitu asunnon hinnassa, voisin ostaakin sellaisen asunnon.

Melban hintaajatus oli kohdillaan, tuohon 500-1000 euron väliin se menee riippuen remontin tasosta. Tämän lisäksi kannattaa tosiaan muistaa että siihen päälle tulee tosiaan muutakin remontin tarvetta, harva jaksaa remontin jälkeen katsella paikkalaatoitettua kylpyhuoneen seinää tms.Toinen juttu on itse remontti, sen keskellä asuminen on aika kamalaa. Vaikka kuinka yrittäisi suojata ja laittaa muoveja niin se pöly leviää ihan joka paikkaan ja sitä tulee esiin vielä vuosien kuluttua. Rakennusmiehet ramppaavat edes takaisin ja ovet ovat jatkuvasti selkosen selällään. Meillä vedettiin sekä kylppärin että keittiön lattiaan ja kattoon reiät uusia putkia varten, menivät siis kellarista ullakolle läpi koko talon. Se siitä yksityisyydestä sitten remontin aikana. Ja remontti tehtiin "linja" kerrallaan ei asunto kerrallaan, joten remontin kesto oli viikkoja per linja. Koko talossa menikin sitten useampi kuukausi. Onnekkaita olimme kun tuli valittua hyvä rakennusfirma ja erinomainen valvoja työlle. Aikataulut ja lupaukset pitivät.

Putkiremontin aikana ei kannata asua asunnossa, se on kyllä aika mahdotonta melun ja ennenkaikkea pölyn vuoksi. Asbestin olemassaolo on myös muistettava. Putkiremonttejahan tehdään nyt 50- ja 60- luvun taloihin. Harvoin suojaukset ovat näissä massakorjauksissa sellaisia kuin kuuluisi.

kyllä asunnosa voi asua putkirempan aikana... kerrostaloissa yleesä edetää muuan asunto kerrallaan ja yleisistä tiloista annetaan käyttöön sauna/suihkutilat... (toki voi olla taloja jossa ei tämmosiii ole)

No en kyllä ihan hatusta noita lukuja tempaissut.Kurkkaa vaikka täältä, niin hintaluokka on oikea.http://www.hs.fi/talous/artikkeli/Putkiremontin+neliöhinta+on+yli+500+euroa+Helsingissä/1135222952175Artikkeli tosin pari vuotta vanha.Ja kuten sanottu, nuo on kerrostaloasuntojen hintoja, rivareissa ja okt voi päästä halvemmalla. Ja on syytä muistaa myös että tehdäänkö putkiremontti kokonaan (eli siis ns. linjasaneeraus) vai vedetäänkö vain käyttövesiputket tai viemärit. Usein putkiremonttien hintaa nostaa vielä samassa yhteydessä tehdyt sähköremontit ja kylpyhuone- ja keittiöremontit.Esim. osuuspankin remonttilaskuri käyttää myös tuota noin 500 euroa per neliö laskennassaan. 80m2 kämppään tulee siis putkiremontin määräksi noin 40t. Lisäksi jos taloon tulee esim. julkisivu- ja ikkunaremontit voi asunnon remonttien hinnaksi tulla siis kevyesti 60t ja mitä isompi asunto, niin sitä kalliimpaa toki.

Meillä 80 neliön rivari ja putkiremppa maksoi 13 000€. Meillä tuli viemäröinnit, käyttövedet ja lämmitys eli kaikki. Ja me pystyttiinn asumaan samaan aikaan kun vanhoja putkia ei poistettu, uudet vedettiin pintavetoina. Kerrostalossa voi olla toisin, voi joutua repimään lattit ja seinät auki ja niiden uudelleen kokoaminen maksaa,

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat