Vierailija

Ollaan aikeissa muuttaa vanhempiemme vanhaan rintamamiestaloon, jossa on sähkölämmitys, ilmalämpöpumppu ja pönttöuuni. Talossa lämmitetään kovilla pakkasilla parikin kertaa päivässä. Miten työssä käyvä kykenee pitämään talon lämpimänä?Me ollaan asuttu lähes aina kerrostalossa ja omakotitaloon muutto hirvittää. Tykätään kyllä kaikenlaisesta remontoinnista ja nurkkien korjauksesta, joten siinä mielessä vanha talo ei pelota, mutta tää lämmityspuoli on pelottavaa.Kaikki kokemukset ovat tervetulleita!

Kommentit (6)

aamulla. Meillä on kaksi uunia, ja usein poltan toisessa puolitoista pesällistä aamulla ja toisessa illalla. Mutta ilmalämpöpumppu ja kylmemmillä ilmoilla sähköpatterin auttanevat tuossa asiassa. Kannattaa vaan muistaa panna puita palamaan jo silloin, kun talossa on vielä lämmintä - lämmöntulo kun kestää tovin.Asuisitteko vain yhdessä kerroksessa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei se ilmalämpöpumpulla lämmittäminen vie sähköä paljoa. Pankaa siis sählöpatterit pois päältä ja ilmalämpöpumppu päälle. Ja töiden jälkeen pökköä pesään. Aika harva varmaan kykenee aamulla ennen töihin lähtöä sen uunin lämmittämään - pitänee kuitenkin olla kotona siiheksi, että saa pellin kiinni.

Mitä siellä lämmitetään "kaksi kertaa päivässä" kun kerran on sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu? Niitä pönttöuunejako? Kyllä sähkölämmitys ja ilmalämpöpumppu pitävät talon lämpimänä ilman sen kummempia toimenpiteitä. Jos on paukkupakkanen, laitat tulen pönttöön, kun tulet töistä. Polta siellä puita vaikka pesällinen vielä illalla, niin pitäisi olla lämmin vielä aamullakin.Muuttakaa pois, jos ei muu askarruta tuossa. Me asumme 1900-luvun alun hirsitalossa, jota remontoidaan koko ajan. Ihan hyvin tullaan toimeen, vaikka töissä käydäänkin. Meillä on kaiken lisäksi puulämmitys, eli sen, joka tulee ekana töistä kotiin, pitää heti iltapäivällä juosta pannuhuoneeseen lämmittämään.

koska sähkölämmitys on niin kallista :). Itse en tiedä yhtään, miten kallista. Olen vain ollut siinä käsityksessä, että sähköllä ei missään tapauksessa kannata lämmittää.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat