Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Kertokaa nyt, millaiset luistimet kannattaa hankkia ja mitä muuta tarvitaan (kypärä?, millainen?). Miten harjoittelut kannattaa aloittaa ja miten nopeasti lapsi oppii ja minkä ikäisenä? Vinkkejä kehiin, kiitos!

Kommentit (8)

Vaadi teroitus samaan syssyyn. Meilläpäin myydään luistimia joka puolella, mutta teroittajia ei sitten olekaan. Onneks mies osaa ja lapset saivat kunnon välineet.

Kypärä tosiaan kannattaa ostaa kunnollinen luisteluun tarkoitettu. Suosittelen myös kasvosuojusta. Kentillä pelataan rajuakin jääkiekkoa, joten lapsesi ei saa naamalleen lentävää kiekkoa. Kaatuessakin ihan hyvä, kun pienet nyt menee naamalleen ihan varmasti.

Mun muksut 4v9kk ja 3v6kk oppi just luisteleen. Vanhempi toisella kertaa jäällä ja nuorempi keräsi rohkeutta pari viikkoa. Ja kyllä meillä tenavia on vedetty mailalla tai pidetty kädestä siinä vaiheessa kun pysyvät tolpillaan vauhdissakin. Tasapainohan tuossa kehittyy. Ja tytölle käsi oli turva sen kaks viikkoa ja nyt ei apu kelpaa.

Muista myös et lapsen jalat väsyy tosi nopeasti aluksi.

Että lapsen nilkka on tarpeeksi vahva luisteluun vasta 4-v.

Eli tosi lyhyitä aikoja luistimilla sitä ennen ja mieluiten sellaiset tukevat harjoitusluistimet. Eka harjoitellaan lähinnä että osaa nousta itse kaaduttuaan pystyyn ja pysyy edes seisomassa niillä luistimilla.

Jään liukkauskin vaihtelee. Hyvin liukkaalla jäällä on aika turhauttavaa harjoitella.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kypärä täytyy käydä ostamassa, mies ja tyttö kävi tänään vähän kokeilemassa vanhoilla hokkareilla, jotka olimme saaneet. Voi tosin olla, että jäät ehtii sulaa, ennenkuin kauppaan ehtiin. Vettä tulee siihen malliin =( Kyllä sitä haikeana muistelee omia lapsuuden talvia, kun talvi tuli marraskuussa ja koko talven oli kunnon luistelu- ja hiihtokelit.Ap

ostat lapselle perusluistimet, kannattaa kuitenkin sen verran satsata laatuun, etä varsi on tukeva. Kypäräksi jääkiekkokypärä - jos luistelette kentällä, jossa pelataan myös kiekkoa niin kannattaa ostaa sellainen kypärä jossa on naamaverkko.

Muistathan, että pyöräilykypärä ei ole luisteluun soveltuva - tai voihan sitä käyttää, mutta ensimmäisen iskun jälkeen se on roskiskamaa. Jääkiekkokypärä taas on valmistettu kestämään toistuvia iskuja, siksi soveltuu luisteluun ja suojaakin huomattavasti paremmin kuin pyöräilykypärä.Mutta urheiluliikkeestä saat parhaat vinkit. Luistelun aloittaminen riippuu ihan lapsesta, mutta tottakai kannattaa aloittaa varhain.

Jofan kypärä on hyvä.Ostettiin myös tytölle 3 v hokkarit (liikkeessä neuvottiin, että ei noin pienelle kaunokkareita - vai noin pienille löytyi kokoja niistä). Suosittelen kiinnitykseksi sellaista säädettävää lukitusta. Hakasia työnnetään lukon läpi, kunnes on tarpeeksi kireällä. Nauhojen kanssa menee hermot, ja sormet jäätyy, jos ulkona laittaa.Me ollaan annettu itse köpötellä. Eikä olla lähdetty vetorumbaan, jota myös kentillä näkee. Eli että vanhemmat vetää. Eihän siinä opi. Ylös ollaan autettu pitämällä kädestä kiinni.

nyt saa hyviä luistimia alennuksella eli kannattaa ostaa hiukan paremmat luistimet.Hyvä, että tämä ketju tuli, olen unohtanut laittaa lapsen liian pienet hokakrit kirppikselle.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat