Seuraa 

Auttakaahan eri haalarimerkkejä tuntevat. Meillä on pahasti polyesteriallerginen tyttö, jolle tällä hetkellä käytössä oleva Remun babymallinen haalari tekee ihottumaa. Eli kaupungilla jos välillä ottaa hanskat pois kädensuiden fleece polttaa ihon ja ihottumaa aiheuttaa myös hupun sisävuori jos kypärämyssy ei ole huolellisesti aseteltu. Nyt käytämme ikivanhaa kirpparilta löytynyttä Lenneä, jonka piti olla vara-varahaalari, mutta siinä ei ole fleeceä missään sisäpinnoissa. Isoveljen vanhassa Rukka haalarissakaan ei ole kädensuissa, mutta kauluksen sisäpinnassa valitettavasti on.Nyt olen sillä silmällä katsellut esim Minymon haalareita nettiALEissa, mutta onkohan niin että kaikissa näissä nykyään muodissa olevissa haalareissa on tuota fleeceä ainakin jossain kohtaa.Välikausihaalareista ainakin Remu taitaa olla semmoinen, että on puuvillavuori ja ei fleeceä. Harmi, että ei miellyttäneet oikein minun silmääni nuo tämän kevään haalarit. Onkohan muita puuvillavuorisia? Yksi isoveljen vanha Rukka on jemmassa ja siinä vuori näyttäisi olevan polyamidia ja semmoista reikäkangasta. En tiedä onko tyttö sille allerginen mutta ei taida selvitä kuin kokeilemalla. Tuo haalari on varmaan keväällä vielä liian suuri, joten yhden keväthaalarin taidamme tarvita.Troll-haalarit on minulle tuttuja ja jos ei muuta löydy, niin taidan ostaa sen kokopunaisen Classic-haalarin alesta. Tytöllä nimenomaan merinovilla (jota tuon haalarin vuori on) on paras vaihtoehto ihoa vasten talvisin ja pitää ihon hyvänä. Heillä tuntuisi noissa kausihaalareissa olevan kaksivärisyys muotia ja siitä en oikein tykkää. Tai voi olla että odotan heidän ensi talven mallistoa kumminkin jos jotain nättiä sinne tulisi.Mutta jos joku voisi listata talvi ja välikausihaalareita joissa ei ole missään sisäpinnassa fleeceä, niin olisin kovin kiitollinen. Reimateceissä oli muistaakseni joku muu polyesterisekoitekangas siinä kauluksen sisäpinnassa.

Kommentit (7)

on pinnaltaan 100 %polyesteria ja niskassa ja hihansuissa on päällikangasta sisäpuolellakin. Puuvillavuori peittää vain osan.

En tiedä mitä materiaalia vaikka talvihaalarit ovat.On varmaankin hankala löytää. Ainakin meillä ne ulkovaatteet, joissa ei fleeceä sisällä ole ovat sitten muuten polyesterista.

...tuntuu fleeceä olevan niin paljon nykyisin käytössä. Katselin meillä olevia talvihaalareita ja -takkeja niin ainakin näissä oli fleeceä (jos myös tälläinen pois-sulku-lista auttaa)... Reima, Remu, Jonathan, Mini aTure, Molo, Lego, Ticket to heaven...Yksi haalari meiltä köytyi jossa fleeceä ei ollut, Ver de terre. Oletko tutustunut niihin? Kaulukset ja hihansuut tuota ulkopuolen kangasta ja sisällä puuvillavuori yläosassa ja alaosassa liukasta kangasta. Olisikohan tämä yksi vaihtoehto teille?

ainakin keltainen kettu myy http://www.keltainenkettu.fi/product_catalog.php?c=61

Oon tykännyt tosta haalrista tosi paljon, lämmin, unelman pehmeä ja notkea haalari. Kulutuskestävyydestä en tosin osaa sanoa kun meillä käyttäjä alle 2v.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eli vasta netistä (kidsinstyle.dk) tilaamassani Minymon haalarissa on fleecevuori, hihan- ja lahkeensuissa tikkivuori, eli ei valitettavasti taida sopia teille.

ainakin kaikissa meillä olleissa green hill -haalareissa on vain sellainen liukasta sileää kangasta oleva vuori. Lapset ovat tykänneet kun on helppo pukea. Välikausihaalarissa ohut vuori on mukava, kun haalari on kevyt ja kuivuu nopeasti jos kastuu. Materiaalia en tiedä. Tänäänkin näin alessa niitä, eikä muistaakseni ollut fleeceä. Ärsyttääkö teillä polyesteri kaikissa muodoissa, fleecenä vai hiostavuuden takia?Remussa ja Lennessä on usein puuvillavuori, mutta taitaa olla fleece nykyisin hihansuissa. Itse en voi sietää vaatteissa ollenkaan villaa, ja joskus olen ommellut kaulukseen ja hihansuihin puuvillatrikoota sisäpuolelle. On siitä tietenkin vaivaa, mutta jos muuten tykkää vaatteesta niin kannattaa.

Löysin noita Green Hill haalareitakin nettipuodista ja vaikuttivat hyviltä, mutta päädyin ostamaan sen Ver de terren. En olisi kyllä uskonut, että maksan ALE-haalarista yli 80€, mutta toisaalta ensi syksynä se olisi sitten ollut paljon enemmän ja haalari on sopivan värinenkin.Meillä nimenomaan tuo fleece on se kaikista eniten ihoa ärsyttävä materiaali. Vaipoissa iho sietää Coolmaxia (joka myös polyesteriä) Jos vaippa pysyy kuivana, mutta jos kastuu, niin tulee ihottumaa. Tuo fleece tuntuu ärsyttävän aina. Vaipoissa PUL kangas (joka myös polyesteriä) ei tee myöskään ärsytystä, joten jos jonku haalarin ulkopinta sitä olisi, niin en usko sen tekevän pahasti oireita. Meidän haalareissa myös ulkopintana on nylon. Nyt tuo ihon reagointi on mennyt niin pahaksi, että Remun haalaruia ei juurikaan voida käyttää. Nyt on käytetty todella iän ikuista kirpparilta ostettua Lenneä, mutta kovemmilla pakkasilla tyttö ei oikein siinä tunnu tarkenavan vaikka on kaksi villakerrosta alla. Meillä olisi uudempi Rukka-haalari, jossa on vain kauluksen sisäpinta fleeceä ja siihen kun sais jotenkin järkevästi laitettua toisen kankaan, niin voitaisiin käyttää. Haalari on vielä sen kokoinen, että meninsi ensi alkutalvesta.Nyt pitäisi alkaa metsästelemään vk-takkia kevääksi. Veljeltä on onneksi jäänyt Jonathanin tummansiniset vk-housut, joissa puuvillavuori ja Rukan vk-haalari, jossa Coolmaxin tapaista kangasta sisäpinnassa ja niitä voimme varmaan käyttää.

Olen aiemmin katsellutkin Ver de terrenhaalareita, mutta niissä on ollut se tekoturkis siinä hupussa ja en siitä ole tykännyt ja se taitaa olla myös polyesteriä. Mutta noita on siis ilman tekoturkistakin. Kiitos kovasti Ida-Antonia vinkistä. Mikä koko tytölläsi on haalarista ollut? Meidän tyttö täyttää kesällä 2v kasvaa keskikäyrällä ja ensi talveksi siis haalaria ajattelin. Toisaalta tuntuu hullulta maksaa ALE-haalarista melkein 100€, kun koostakaan ei voi olla vielä varma. Mutta katsoin, että tanskalaisissa ja ruotsalaisissa nettikaupoissa Troll Classic-haalari maksaa saman mitä normihinnalla suomalaisessa, joten sama ostaa sitten se haalari ensi syksynäkin jos on tarvetta ja jos heille tulee jotain kivoja värejä.Mutta tuo kokopinkkin Ver de terre ois hyvä ostos, kun olis työllä ja vaivalla hankitut asusteet valmiina, kun nytkin meillä on kokopinkki Remu. Neidin vaatetus on toisiaan aika haastavaa ja suurimmat ongelmat on talvihanskoissa. Lisäksi käytämme talviaikaan pelkästään merinovillaa ihoa vasten, niin pysyy hyvänä. Pari päivää puuvillavaatteet ja ihottumat pahenee.Löysin muuten kaapisn perukoilta kirppikseltä ostetun ikivanhan Lassien, joka isoveljellä ollut vara-varahaalarina ja varmaan pari kertaa vaan päällä. siinä ei myöskään ole missään kohtaa fleeceä. että pitäis jaksaa kierrellä kirppareitakin silmät auki, kun tää fleece taitaa enemmän olla uudemmissa haalareissa.Mutta välikausihaalareista ja takeista otan vielä vinkkejä vastaan, jotka ois ilman fleeceä.

..tuotelapussa lukee näin:

Shell Fabric: 100% nylon (tarkoittaa käsittääkseni haalarin ulkopintaa jonka kangasta tulee myös kauluksen sisäpuolelle ja hihansuihin)Upper body & Sleeve lining: 100% cotton (yläosa ja hihat sisäpuolelta)

Lower body lining: 100% nylon (haalarin alaosa sisäpuoleta joka tuota liukasta materiaalia)padding: 100% polyester (eli vuoraus/pehmuste haalarin sisällä).Kannattaa tarkistaa varmaankin vielä vaikka sähköpostilla kysyen kys haalarin materiaali ennen kuin ostaa, ettei tule virheostosta.Mun mielestä vdt:t on aika naftia mitoitusta. Tää meillä oleva haalari on itseasiassa menossa kovaa kyytiä jo vaatehuoneeseen naftina. Meillä koko 1 1/2v eli 86cm jäi tytöllä siis pieneksi. Tyttö täyttää alkukesästä myöskin 2v. Kaikki muut ulkovaatteet kokoa 86cm, mutta vdt:stä olis saanut olla jo yhtä isompi eli 92cm. Jos emmit kahden koon välillä niin ota isompi. Keltaisenketun sivuilla tais olla kyllä mittojakinToivottavasti tuo sopisi tytöllesi :) tosi monessa tuntuu nykyään tosiaankin olevan fleeceä

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat