Vierailija

Pääkaupunkiseudun julkiset palvelut puhuttavat edelleen...HS kaupunkitoimituksen päällikkö, lapsiperheen äiti äiti Marjo Ollikainen ihmettelee 11.1.09 Hesarissa, että Helsingin kaupungin johtaja Jussi Pajunen, on luvannut uudenvuodenpuheessa entistä parempia peruspalvelua helsinkiläisille, mutta äitinä toimittaja Ollikainen ei ole palveluihin täysin tyytyväinen...

---

esim. lapsen päivähoitopaikkaa kirjoittajan lapsi ei ole saaneet omalta asuinaleeltaan, toisin kuin sinnikkäästi naapuripäiväkotiin päivähoitopaikkaan jonottanut äiti, joka lopulta sain päivähoitopaikan ikkunan alta...

ja joka oli sinnikkäästi soittanut lapselleen haluamaansa päiväkotiin joka päivä...

( Mukaeltu HS 11.1.09 Ollikainen, M ( toim.) "Kaupungin laita"-kolumnista, A 13.)

Sivut

Kommentit (22)

Lainaus:

Nyt ihmiset panttaavat lapsien hoitopaikkoja turhakäytössä, kun pelkäävät etteivät saa lasta ja mahdollisia pikkusisaruksia takaisin samaan paikkaan muuten. Luonnollista poistumaa ei tule muuten kuin että vanhimmasta päästä lapset lähtevät kouluun. Virikehoidosta pitäisi luopua ja pistää hoitopaikan lähellä asuvat etusijalle, kun paikkoja jaetaan. Ei ole mitään järkeä sillä, että Vuosaaresta kuljetetaan lapsia Munkkaan ja päin vastoin.
sitä vaivalla hankittua paikkaa siitä lähipäiväkodista. Kuka olisi niin idiootti, että luopuisi esikoisensa päiväkotipaikasta kuopuksen vanhempainloman ajaksi, kun ei ole mitään takeita siitä, mistä sitten niille kahdelle myöhemmin saisi paikan ja saisiko edes samasta päiväkodista suunnilleen samasta kaupunginosasta... Hölmöhän niin tekisi!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

osapäivähoidossa, että lapsi ei menettäisi tuttua hoitopaikkaa ja sisarus pääsee samaan hoitopaikkaan helpommin, kun isommalla on siellä jo paikka. Turha heitä on syyllistää "virikepaikkojen" pitämisestä, syy on kokonaan systeemin toimimattomuuden.

kun jaksaa vinkua riittävästi, uhkailla valituksilla tai vetää oikeasta narusta (puhumalla ammatistaan/ sukulaisistaan tms.). Samalla saa toki myös erittäin kyseenalaisen maineen.

Mutta minusta tämä on todella väärin!Kolumnista en kyllä ymmärtänyt sitä papatusta päivähoidosta. Ei ole realistista odottaa, että siinä vaiheessa kun paikkaa tarjotaan, enää ruvetaan valitsemaan tai tutustumaan päiväkoteihin. Yleensä tutustumiset ja vertailut hoidetaan ennen päivähoitopaikan hakemista. Ja jos paikat ovat niin tiukoilla, ettei mihinkään lähialueillakaan pääse, lienee oleellista saada joku paikka lapselleen.

En halunnut oman alueemme päiväkoteihin, koska nämä ovat luokattomia. Jonotimme sitten vuoden parempaan. Siskon saimme sinne sitten helpommin.Haluan laatua, eikä sitä aina tarjoa lähipäiväkoti. Ja Helsingin sisällä päiväkodeissa on valtavat erot! Kuten on myös kouluissa ja terveydenhuollossa. Meillä on surkea parakkikoulu ja ala-arvoinen terveysasema.

Lainaus:

Pitäisikö olla sellainen hoitopaikkojen vaihtopörssi: "Vaihdetaan neljävuotiaan hoitopaikka Munkkivuoressa hoitopaikkaan Talissa..."
Jos Helsingin kaupungin päivähoitotoimen byrokraateilla olisi yhtään tervettä järkeä ja harkintakykyä, sellainen olisi jo perustettu aikoja sitten ja ihan kaupungin omille nettisivuille.

Mutta kun valitettavasti se terve järki on siinä puljussa jo sukupuuttoon kuollut luonnonvara.

kukaan voisi vaikka katsoa että kuka kulkee mihinkin päiväkotiin mistäkin ja jos näyttää siltä että näitä ristiinkulkemisia on paljonkin, voisi jotenkin yrittää järkevästi vaihtaa niin että mahdollisimman moni pääsisi lähipäiväkotiin? Vai olisiko tämä yksinkertainen toimenpide liian vaikea näille byrokraateille?

Vaan siitä että monet joutuvat kuskaamaan lasta naapurikaupunginosaan vaikka kodin vieressä on parikin (täyttä) päiväkotia.Pitäisikö olla sellainen hoitopaikkojen vaihtopörssi: "Vaihdetaan neljävuotiaan hoitopaikka Munkkivuoressa hoitopaikkaan Talissa..."

Esimerkiksi nykyisin voi ihan hyvin joutua viemään lapsensa Taka-Töölöstä Kruununhakaan päiväkotiin ja samoin päinvastoin. Vaihtaa ei saa vaikka olisi löytänyt halukkaan samanikäisen vaihdokkaan itsekin. No, em. menetelmillä saa asioita läpi, mutta ei kai se nyt tarkoitus ole. Seuraavaksi pitää kai alkaa lahjomaan.

Vaihtoja tehdään sitä mukaa kun paikkoja vapautuu lähipäiväkodista. Kun yksi siirtyy, vapautuu entinen paikka johon toinen voi siirtyä jne.Lainaus:

kukaan voisi vaikka katsoa että kuka kulkee mihinkin päiväkotiin mistäkin ja jos näyttää siltä että näitä ristiinkulkemisia on paljonkin, voisi jotenkin yrittää järkevästi vaihtaa niin että mahdollisimman moni pääsisi lähipäiväkotiin? Vai olisiko tämä yksinkertainen toimenpide liian vaikea näille byrokraateille?

samaa päiväkotialuetta. samoin munkkiniemi, pikku-huopalahti ja ruskeasuo. Päiväkotipaikan saa jostain täältä jos asuu tällä alueella. Onneksi päiväkoti Munkkivuoreen on aina mahtunut ja sinne pääse hyvin joka paikasta.

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat