Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Järvenpään Cittarissa INTIAANISOKERIA pilkkahintaan!! LEIPOJAT!

Vierailija

Hyvänmakuista tummaa sokeria, hivenaineet tallella, mahtavaa leivontaan. Eurolla 4 pussia. Päiväys umpeen kuun lopussa, säilyy tietty kauemminkin.

Sivut

Kommentit (18)

Valitettavasti Cittarin intiaanisokeri ei ole samaa kuin alkuperäinen Intiaanisokeri. Citymarketin Dulce Dorada on valmistettu Perussa ja valmistukseen on käytetty valkoista sokeria. Eron huomaa koostumuksesta ja mausta. Toki varmasti parempaa kuin valkoinen sokeri.

Sääli, että monet ovat "vohkineet" Masajon alkuperäisen Intiaanisokeri -nimen, joka kertoo kyseisten yrityksien tavasta toimia.Valetäysruokosokerin tai valeintiaanisokerin voi helposti huomata sen koostumuksesta. Aidossa Intiaanisokerissa ei ole kiteitä vaan se on jauhetta. Dulce Doradassa on kiteitä, niitä samoja joita on valkoisessa sokerissa. Eli kyse on paljon halvemmasta ja jo kerran puhdistetusta raakaruokosokerista, josta on hävinnyt todella paljon täysruokosokerissa tuttuja luonnollisia aineita.Mielenkiintoista on se, että moni muu valetäysruokosokerin tekijä on alkanut jauhaa sokerin kiteitä, jotta se olisi enemmän täysruokosokerin kaltainen. Nämä saa selville, kun testaa sitä hampailla. kivi on kivi (kide), vaikka niitä miten murjois.

halpaan hintaan! Oikea päiväys on 1/2010.

Ainakin meidän Cittarissa tämä asia mainittiin erillisellä lapulla. Jos kyseessä on sama intiaanisokeri (mistä olen itse ihan varma) niin sen parasta ennen päiväys on tammikuussa 2010.

Ihanan Arleenan sivuilta:Intiaanisokeri on sokeriruo´osta hellävaraisesti puristamalla ja kuivaamalla valmistettu täysruokosokeri, joka on terveyselintarvike. Sokerin nimi on annettu kunnioituksesta Andien intiaanien työtä kohtaan arvokkaan kulttuuriperinteen säilyttämisestä. Intiaanisokerin toi Suomeen v 2000 klaukkalalainen Masajo-perheyritys, joka myös pääasiassa markkinoi tuotteen kuluttajille. Sokeria saa myös joistakin erikoisliikkeistä.Intiaanisokeri tulee Boliviasta, jossa intiaanien hoitama vanha maaperä on niin hedelmällistä, että lannoitusta ei tarvita. Maaperä soveltuu vanhoille sokeriruokolajikkeille, josta tämä sokeri syntyy. Tuloksena on sokerin sisältämä mahdollisimman suuri vesiliukoisten kolloidisten mineraalien pitoisuus, jota kehon mineraaliaineenvaihdunta tarvitsee toimiakseen. Sokeri tehostaa myös vitamiinien toimintaa. Japanissa tätä sokeria käytetään terveyselintarvikkeena, koska siinä on yli 10%:n tehomineraalien pitoisuus. Sokerista on löytynyt myös 19 aminohappoa. Japanissa uskotaan tuotteen antavan terveyttä ja pitkää ikää. Suomessakin pitkien vaellusretkien samoojat käyttävät intiaanisokeripitoista juomaa jaksamiseen ja verensokerin tasapainon säilyttämiseen.

Lisätietoa intiaanisokerista saa Masajo:n sivuilta .

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat