Vierailija

Hyvänmakuista tummaa sokeria, hivenaineet tallella, mahtavaa leivontaan. Eurolla 4 pussia. Päiväys umpeen kuun lopussa, säilyy tietty kauemminkin.

Kommentit (18)

Valitettavasti Cittarin intiaanisokeri ei ole samaa kuin alkuperäinen Intiaanisokeri. Citymarketin Dulce Dorada on valmistettu Perussa ja valmistukseen on käytetty valkoista sokeria. Eron huomaa koostumuksesta ja mausta. Toki varmasti parempaa kuin valkoinen sokeri.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sääli, että monet ovat "vohkineet" Masajon alkuperäisen Intiaanisokeri -nimen, joka kertoo kyseisten yrityksien tavasta toimia.Valetäysruokosokerin tai valeintiaanisokerin voi helposti huomata sen koostumuksesta. Aidossa Intiaanisokerissa ei ole kiteitä vaan se on jauhetta. Dulce Doradassa on kiteitä, niitä samoja joita on valkoisessa sokerissa. Eli kyse on paljon halvemmasta ja jo kerran puhdistetusta raakaruokosokerista, josta on hävinnyt todella paljon täysruokosokerissa tuttuja luonnollisia aineita.Mielenkiintoista on se, että moni muu valetäysruokosokerin tekijä on alkanut jauhaa sokerin kiteitä, jotta se olisi enemmän täysruokosokerin kaltainen. Nämä saa selville, kun testaa sitä hampailla. kivi on kivi (kide), vaikka niitä miten murjois.

halpaan hintaan! Oikea päiväys on 1/2010.

Ainakin meidän Cittarissa tämä asia mainittiin erillisellä lapulla. Jos kyseessä on sama intiaanisokeri (mistä olen itse ihan varma) niin sen parasta ennen päiväys on tammikuussa 2010.

Ihanan Arleenan sivuilta:Intiaanisokeri on sokeriruo´osta hellävaraisesti puristamalla ja kuivaamalla valmistettu täysruokosokeri, joka on terveyselintarvike. Sokerin nimi on annettu kunnioituksesta Andien intiaanien työtä kohtaan arvokkaan kulttuuriperinteen säilyttämisestä. Intiaanisokerin toi Suomeen v 2000 klaukkalalainen Masajo-perheyritys, joka myös pääasiassa markkinoi tuotteen kuluttajille. Sokeria saa myös joistakin erikoisliikkeistä.Intiaanisokeri tulee Boliviasta, jossa intiaanien hoitama vanha maaperä on niin hedelmällistä, että lannoitusta ei tarvita. Maaperä soveltuu vanhoille sokeriruokolajikkeille, josta tämä sokeri syntyy. Tuloksena on sokerin sisältämä mahdollisimman suuri vesiliukoisten kolloidisten mineraalien pitoisuus, jota kehon mineraaliaineenvaihdunta tarvitsee toimiakseen. Sokeri tehostaa myös vitamiinien toimintaa. Japanissa tätä sokeria käytetään terveyselintarvikkeena, koska siinä on yli 10%:n tehomineraalien pitoisuus. Sokerista on löytynyt myös 19 aminohappoa. Japanissa uskotaan tuotteen antavan terveyttä ja pitkää ikää. Suomessakin pitkien vaellusretkien samoojat käyttävät intiaanisokeripitoista juomaa jaksamiseen ja verensokerin tasapainon säilyttämiseen.

Lisätietoa intiaanisokerista saa Masajo:n sivuilta .

Lainaus:

Valitettavasti Cittarin intiaanisokeri ei ole samaa kuin alkuperäinen Intiaanisokeri. Citymarketin Dulce Dorada on valmistettu Perussa ja valmistukseen on käytetty valkoista sokeria. Eron huomaa koostumuksesta ja mausta. Toki varmasti parempaa kuin valkoinen sokeri.
Mihin perustat tämän tiedon, että valmistuksessa olisi käytetty valkoista sokeria? Valmistusaineena mainitaan vain "luonnollinen ruokomehu", joten pitäisi olla ihan samaa kuin tuo "aito" intiaanisokeri. Koostumus tai maku eivät voi olla pelkästään perustelun syynä, sillä esim. Filippiiniläinen Mascobado sokeri (saa esim. Ruohonjuuresta Helsingistä) on rakenteeltaan ja maultaan aivan vastaavaa ja sekin on tehty pelkästä sokeriruokomehusta. Näitä täysruokosokereita on montaa eri sorttia ja melkein jokaisella on omanlaisensa rakenne ja maku, mikä varmasti johtuu vain hieman erilaisista valmistusmenetelmistä ja sokeriruokolajikkeista.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat