Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Onko olemassa jotain "vanhan aikaisia" konsteja/ uskomuksia kaksosten tekoon? Kaveri sai viime vuoden lopussa ihanat kaksostytöt. Nyt minulla vauva ja tarkemmin kaksoskuume... Sais yhdellä raskaudella perhekoon täyteen =)

Sivut

Kommentit (48)

Ihan luomuna on tullut, ikää alle 30v, normaali painoisia, ei hoitoja, ei mitään ylimääräisiä juttuja, eikä suvussa kaksosia :) Aikaisemmin normaaleja yksöisraskauksia. Enkä ole myöskään käyttänyt luontaistuotteita ja seksielämä on ns. ollut normaali parikertaa viikossa jne.Yhdyntää oli peräkkäisinä päivinä ovulaation aikoihin, mutta tuolla tuskin merkitystä.

Aina puhutaan riskiraskaudesta, niinhän se onkin,mutta minulla ainakin kaikki meni parmmin kuin hyvin. Iisisti tietenkin otin melkein koko raskauden enkä uskaltanut ylimääräisiä touhailla. Syntyivät normaaleina ja kasvavat normaalisti.IHANAA aikaa, ei ainakaan niin rankkaa mitä kaikki luulee tai joillain on ollutkin, ainakaan vielä näin vauvavuotena. Tietysti vanhemmilta vaaditaan paljon, mutta meillä helpottavana tekijänä on nuo aikaisemmat lapset, joten on tottunut jo elämään lasten ehdoilla yms. Suosittelen kaikille, joilla on jo lapsia, myös sellaisille joissa molemmat vanhemmat on mukana lasten hoidossa ja muutenkin kotiarjessa :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Foolihappo ja E-vitamiini lisäävät kaksosten todennäköisyyttä. Vaikuttavat alkioiden kiinnittymiseen eli lisäävät sekä identtisten että epäidenttisten todennäköisyyttä.Mutta en ymmärrä miksi kukaan tosissaan haluaisi kaksoset, kaksosuus on kaksoselle itselleen vain ja ainoastaan haitta raskausaikaa ja synnytystä ajatellen. Kaksosten äideillä on myös hitusen pienempi elinajanodote.

Kaksoset olivat täysiaikaisia ja melkein 4 kg syntyessään, raskaus oli helppo eikä mitään muutakaan ollut isonmahan lisäksi.Kuopusta odottaessa, hän meinasi syntyä monta kertaa jo ennen vk 30... Ja sitten syntyi lapsivesien menon takia 36+, enpä olisi ikinä uskonut että näinkin päin voi käydä..Että riskit ne ovat joka asiassa.

ihan kuule vapaalla tyylillä ilman luistovoiteita vedeltiin kisa läpi. Jos olisin silloin tiennyt että, maaliin mentiin ihan kylkimyyryä ja voitto jaettiin kahden kesken olisin vedellyt pitovoiteiden kanssa. Vaikeeta on ollu mutta hengissä ollaan.

Mummoni aina sanoi jos kaksosiin törmäsi, että sitä on harvoin päästy makkariin hommiin, kun on täytynyt samaan kertaan kaksi pullaa uuniin työntää. heh-he.Tällöin miehellä päässee irti kerralla enemmän "huippuhyviä" siittiöitä??? Täh

Kahden alkion siirtoja ei tehdä enää nykyään niin helposti kuin ennen. Ja ihan hyvä niin. Mielestäni on silkkaa hölmöyttä mennä pyytämään 2 alkion siirtoa pelkän ruusunpunaisen kaksostoiveen pohjalta.Olen itse kaksosten äiti. Minä olen tavallaan päässyt helpolla, kun on ollut superterveet (vaikka en pystynytkään imettämään), hyväuniset ja muutenkin reippaat tapaukset nämä kaksi. Silti vauva-aikana riitti käsitöitä ja pyykkiä (no sitä riittää vieläkin). Yösyöttöihin meni alussa melkein tunti per syöttökerta. Päivisin kaksi vauvaa huusi päät punaisina yhtäaikaa nälkäänsä, ennenkö keksin miten ruokin molemmat yhtä aikaa. Tuntui, etten kerinnyt kunnolla keskittymään kummastakaan vauvoista kun itse tekemistä riitti niin paljon.Onneksi en kuitenkaan tiennyt kaikkia riskejä odotusaikanani, mitä kaksosuuteen liittyy. Lapsille voi tulla epämuodostumia jo pelkän ahtauden vuoksi raskausaikana. Identtisillä kaksosilla on se toinen syö toisen eväät-syndrooman vaara. Poikakaksosilla on suurempi dysfasiariski. Lista on oikeasti tosi pitkä. Suosittelisin lukemaan lämpimästi ja sitten harkitsemaan uudelleen.

Monisikiösynnytys

Tutkimuksissa on saatu tukea sille, että kaksoset ja kolmoset kehittyvät yksittäin syntyvää lasta nopeammin ja ovat valmiita ennen raskausviikkoa 40. Monisikiösynnytykset tapahtuvat yleensä ennen laskettua aikaa. Kaksosvauvat syntyvät keskimäärin viikolla 37-38 ja kolmosvauvat keskimäärin viikolla 33.

Vaikka raskaus etenisikin laskettuun aikaan asti, lapset ovat yleensä pienikokoisempia kuin yksisikiöiset lapset. Kaksosvauva painaa syntyessään keskimäärin 2500g ja kolmosvauva keskimäärin 1800g

tarkoitan sitä, että kaksosten elämässä on aina vierellä se joku, joka tekee kaiken samaan aikaan. Tai ehkä se toinen kehittyy nopeammin, ja sitä ihmetellään sitten. On aika suuri riski, että kaksosia verrataan toisiinsa.Arvelin, että tuota ei ihan ymmärrettäisi. :) Siis en mitenkään tarkoita, että kaikilla kaksosilla menisi huonosti, ollenkaan en sitä meinaa. Katselin vain niitä dokkareita (jotka on ihan hassuja, mutta silti) ja niissä oli yllättävän monella kaksossisar. Monet niistä hankaluuksiin joutuneista (anorexia, bulimia, huumeet tms addiktio) kertoi joutuneensa lapsena kokemaan vahvaa huonommuutta verrattuna siihen kaksoseen.Sisaruksia ylipäätään helposti verrataan "tuo on niin kiivas ja tuo taas rauhallinen, tuo on nopea oppimaan, tuolla vähän kestää". Se voi aiheuttaa itseään toteuttavaa ennustusta. Että jos lapsi kokee olevansa hankalampi, hän alkaa todella olla sitä.Ei tietenkään kaikki, varmasti vain harvoin. Mutta mietin niitä katsellessani, että ehkä pitäisi pitää mielessä se, jos saan joskus kaksoset.

Siitä ei tule normaalia lasta, eikä todellakaan kahtaLainaus:


Lainaus:

Yksi munasolu naiselta + 2 siittiötä mieheltä = identtiset kaksoset

ja 2 munasolua + 2 siittiötä = epäidenttiset kaksoset

Eikä haittais vaikka joskus tulis vielä toiset kaksoset. Vauva-ajan jälkeen elämä on helpottunut, eikä kukaan kysy, koska tulee lisää lapsia.

Sen takia kaksosraskautta seurataankin neuvolassa ja äitiyspolilla ihan erilailla kuin yksösraskautta. Ja jos sulla 4kg kaksoset synnyttäneellä on kaikki mennyt hyvin, kiitä yläkertaa. Ei kaikilla todellakaan mene noin. Harvoin kaksoset syntyy edes täysillä viikoilla ja vielä harvemmin kait tollaisilla syntymäpainoilla! On älytöntä toivotella noin, että kaikki menee teilläkin hyvin kun mullakin meni. Olet kuule harvinaisen onnekas ja varmasti poikkeustapaus!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat