Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Seuraa 

Ajattelin kysäistä onko meillä useitakin kohtalotovereita. Eli tyttärellämme 1v 9kk on viimeisen vuoden sisään ollut jokainen flunssa sellainen joka on aiheuttanut korisevan hengityksen ja todella tiukan yskän. Tuntuu että välillä helpottaa ja sitten taas parin päivän päästä sama jatkuu. Meillä on ollut baby haler + ventoline käytössä (josta jonkin verran on ollut apua), mutta pari visiittiä on tehty lastenklinikalle - toisella kerralla pari yötä Jorvissa..Tuntuu tosi kurjalle, kun ei tiedä mikä helpottaisi pienen yskimistä yöllä. Päivät nimittäin saattaa mennä käytännössä ihan muutamalla yskäisyllä, mutta ihan järkiään muutaman tunnin nukuttuaan neiti herää tauottomaan, kuivaan yskään ja sitten valvotaankin 1-3h. Kovasti on kokeiltu huoneen kosteutusta, pystympää nukkuma-asentoa, illalla maitoon lusikallinen hunajaa jne, mutta nyt kysyisinkin että onko lisää hyviä ehdotuksia - millä helpottaa pienen öitä?Mammis

Kommentit (13)

Ventolinella ensin mentiin, mutta päiväkodissa aloituksen jälkeen yskä oli jatkuvaa ja poika heräsi yskimään ja oksentamaan melkein joka yö. Sitten rinnalle otettiin juurikin tuo Flixotide ja muutamassa päivässä yskä oli poissa. Käytimme sitä ensin 3kk:n kuurin ja sen jälkeen vain flunssan ollessa päällä. Yhtään infektioastmakohtausta ei sen jälkeen ole tullut eikä jatkuva yskä ole alkanut uudelleen.Toivottavasti saatte yhtä nopean avun!nonnu78

En valitettavasti osaa antaa kauheasti vinkkejä, mutta vertaistukea ehkä.Meillä alkoi tytöllä korvatulehduskierre, kun hän meni hoitoon 1 v 8 kk iässä ja ne öiset yskät. huh huh. Hän yski öisin suunnilleen joka yö tammikuusta-elokuuhun kunnes korvat putkitettiin ja kitarisa poistettiin. Kävimme kanssa Jorvissa hengittelemässä jotakin (nefrin??) nimistä lääkettä.Hänellä diagnosoitiin myös infektioastma ja saimme ventolinen rinnalle kortisonin. Mielestäni kummastakaan ei ollut juurikaan apua. Korotimme sängynpäätyä ja se mielestäni auttoi pahimpaan yskimiseen. Meillä tosin usein pahimmat yskät näyttivät liittyvän korvatulehdukseen.Onko teillä kotieläimiä? Meillä on koira ja sen vuoski tehtiin kaksi eri allergiatestiä, mutta niissä ei kummassakaan näkynyt mitään. Lisäksi tytöltä otettiin keuhkokuva, jossa ei mitään.No, hyviä uutisia siis, Tyttö on nyt 3 v 8 kk ja viimeisen 1½ vuotta (korvien putkituksen jälkeen) hän on ollut tosi terve. Yhtenä yönä tässä taannoin hän yski ja täytyy kyllä myöntää, että tuli kyllä entiset ajat mieleen. Hän on kyllä ollut kotihoidossa myös tuon ajan, pikkusisko 1½ vee.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ei välttämättä ole tästä apua kenenkään yskään, mutta kuulosti niin tutulta nuo lapsienne oireet, että oli pakko kertoa mikä meillä auttoi. Muutto, homeasunnosta pois. Vajaan vuoden verran saikattiin kaks vuotiaan pojan yskän kanssa, oli just nuo babyhalerit ja singulair rakeet, joista oli helpotus satunnaista. Jatkuvasti oli poika sairaana , oli korvatulehduksia ja sen jälkeen useamman viikon kestävä yskä. Välillä vaan itkun kans joutui kuuntelemaan, ku tuntu että kohta on keuhkot lattialla. Koirastakin luovuttiin jne...Sitten aloin epäillä asunnon kuntoa ja sieltähän se sitten syy sitten löytyi...Nyt ollaan reilu puoli vuotta asuttu eri asunnossa ja poika on ollu terve yskän suhteen, normaali flunssa tuntuu nii helpolta...tsemppiä kaikille ja jaksamista!

mutta esim. me asumme uudenuutukaisessa asunnossa, jonka en usko olevan hometalo. Mutta tuo oli kyllä ajattelemisen arvoinen kannanotto. Eihän näistä koskaan tiedä.Lainaus:

Ei välttämättä ole tästä apua kenenkään yskään, mutta kuulosti niin tutulta nuo lapsienne oireet, että oli pakko kertoa mikä meillä auttoi. Muutto, homeasunnosta pois. Vajaan vuoden verran saikattiin kaks vuotiaan pojan yskän kanssa, oli just nuo babyhalerit ja singulair rakeet, joista oli helpotus satunnaista. Jatkuvasti oli poika sairaana , oli korvatulehduksia ja sen jälkeen useamman viikon kestävä yskä. Välillä vaan itkun kans joutui kuuntelemaan, ku tuntu että kohta on keuhkot lattialla. Koirastakin luovuttiin jne...Sitten aloin epäillä asunnon kuntoa ja sieltähän se sitten syy sitten löytyi...Nyt ollaan reilu puoli vuotta asuttu eri asunnossa ja poika on ollu terve yskän suhteen, normaali flunssa tuntuu nii helpolta...tsemppiä kaikille ja jaksamista!

Sen haluan vielä sanoa, että älä luovu toivosta, vaikkei lääke heti ekoina päivinä apua toisikaan. Meille lääkäri aikoinaan sanoi, että paras hyöty lääkkeestä saadaan sitten, kun sitä on jonkin aikaa käytetty. Meilläkin kävi niin, että muutamana ensimmäisenä päivänä ei mitään kovin suurta muutosta tapahtunut, mutta sitten yskiminen loppui kuin seinään :).

Viime yö meni sinänsä jo yskän osalta paremmin, että pikkuneiti heräsi puoliltaöin ja otettiin meidän väliin nukkumaan. Oiskohan valvonut ehkä 1h ja sitten nukkuikin äipän kainalossa suht hienosti vähän yli 8 asti. Ja tosiaan, tarjottiin sitten vettä sen maidon sijaan - jospa siitä olisi ollut jo vähän apua.. :)Infektioastmaahan meille väläyteltiin diagnoosiksi kun vietimme ne pari vuorokautta Jorvissa 2kk sitten, mutta silloin ei kortisonilääkitystä vielä haluttu aloittaa. Nyt kun ongelmat tuntuvat jatkuvan, päätin varata loppuviikolle ajan lääkäriin ja keskustella siitä. Muutenkin parin viikon takaisen korvatulehduksen jälkitarkastus täytyy hoitaa, joten menee samalla. Tyhmä kysymys, millainen tuo kortisonilääke on, nestemäinen suuhun annosteltava vai? Meilläkin on sen baby halerin käyttö aloitettu heti kun on ollut flunssan oireita, mutta ei ole näitä yskäkohtauksia ihan tyystin vienyt pois. Ja "oksennettu" on meilläkin, tosin se taitaa olla sitä limaa mikä sieltä sitten lopulta "väkisin" tulee pois. Lemmikkejä meillä ei ole.Mutta tosiaan, kiitokset jo vastanneille ja jos vielä "kohtalotovereita" löytyy, samaan pinoon vaan kokemuksia..Mammis

joka jo kolmatta talvea kärsii samanlaisista vaivoista. Ensimmäisenä talvenaan meni niin tukkoon, että olimme Lastenklinikalla hoidettavana. Viime talvena sitten, kun samat oireet toistuivat, saimme Babyhalerin + Ventolinen. Se auttoi hetken, mutta yskä palasi parin viikon jälkeen. Tämän jälkeen lääkärimme alkoi vakavasti epäilemään, että tytöllämme on infektioastma ja saimme Ventolinen rinnalle myös kortisonilääkityksen. Käytimmekin sitä sitten Ventolinen ohella infektiokauden läpi eli noin tammi-huhtikuun. Yskä hävisi kokonaan.Kun syksy taas saapui, alkoi myös yskiminen. Mutta nyt meillä on lääkärin ohjeistus siitä, että Ventoline käyttöön heti, kun alkaa hengitys rohisemaan ja jollei helpota, niin kortisoni mukaan myös. Ja heti, jos nuha iskee, pitäisi annostelua lisätä. Tällä ollaan pärjätty. Heti jos jätän lääkkeen antamatta, on yökin yskäinen. Pahimmillaan tyttö oksentaa yskänkohtauksen seurauksena.Eli suosittelisin, että tutkitutat tyttösi. Ehkä hänkin hyötyisi vanhemmasta lääkityksestä.

voidaan antaa samalla baby-halerilla kuin Ventolinekin. Eli helppoahan se on, kun lapsi vaan on tottunut halerin käyttöön. Meillä on käytössämme Flixotide. Ainoa huono asia tuossa lääkkeessä on, että sen käyttö saattaa aiheuttaa suuhun sammasta. Eli suun huuhteleminen olisi tärkeää, mutta eihän tuollainen pieni osaa oikein purskuttaa. Tyttö on kuitenkin aina käytön jälkeen juonut hiukan vettä, eikä meillä kyllä ole sammasta ilmestynyt..Kyllä minäkin viime vuonna vierastin ajatusta jatkuvasta lääkityksestä, mutta kun se kortisoni kerran on auttanut, niin hyvä niin. Emmekä me onneksi sitä läpivuoden käytä. Näin talviaikaan useammin, mutta sitten keväällä ja kesällä ilman.

Kortisonilääkitys aloitetaan (samainen flixotide) ja toivotaan että siitä olisi tuohon yöyskään apua. Näin alkuun 4 viikon "kuuri" ja lopetetaan mikäli siitä on ollut apua ja seurataan sitten tarvitseeko jatkaa.. Aika moni tuntuu saaneen sen avun juuri tuosta kortisonilääkityksestä. Peukut siis pystyssä. Vähän tietysti harmittaa ajatus "jatkuvasta" lääkityksestä, mutta jos siitä on apua niin en epäröi kyllä yhtään. Vaikka viime yönä taas jonkin aikaa valvottiinkin, neiti oli aamulla pirteä kuin peipponen ja kyseli hoitokavereita. Onneksi siis päivät sentään menee iloisissa merkeissä ja päiväunet ovat maistuneet.Mammis

Meidän 1 v 10 kk pojalla on Mammiksen kuvaamaa yskää. Tullut flunssan jälkioireena, mutta ei tunnu helpottavan. Päivisin ei yski yhtään, mutta jossain vaiheessa yötä yskii, toisinaan kovasti, toisinaan vähemmän. Aiemmin ei tuntunut pientä haittaavan, nykyään herää siihen.

Yskää on tutkittu mm. keuhkokuvilla ja verikokeilla, mutta kaikki näyttää olevan kunnossa. Ventolinea mekin olemme kokeilleet, mutta siitä ei juuri ollut apua. Singular-rakeita poika söi kuukauden verran enkä oikein kokenut niistäkään olevan apua. Kissa on ollut kuukauden verran "evakossa", mutta en usko sen aiheuttavan yskää.

Ainoa mistä tuntuu ehkä olevan apua on ilmankostutin. Mutta olisiko muilla ehdotuksia.

KiitosPippanen

Moikka Mammis..niin ja Pippanen :)Meillä yskää esiintynyt myös joka ikisessä flunssassa, ja päivällä ei niinkään paha mutta yöt ihan kamalia.

Ostettiin sellanen "lasten" ilmankostutin, joka hönkii viileetä höyryä. Sekä iltamaito jätetty pois! huomasin että juurikin silloin kun maitoa annettu, menee yskä ihan mahdottomaksi.Sekä yskä iltaisin lämmintä vettä, johon hunajaa. Sitä sitten 2 yskänlääke mitallista sitä juuri ennen nukkumaan menoa. (en siis todellakaan tiedä onko tämä oikein mutta meillä hyväksi havaittu)

Kuulostaa todella rankalta nuo teidän lasten yskät,toivottavasti helpottaa!Lycka

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat