Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Välillä kyllä hirvittää vuokran nousut.

Sivut

Kommentit (19)

Lainaus:

mitä pahaa siinä velassa nyt on? Halvemmalla niitä lainoja makselee kuin vuokraa, ja suuri osa menee omaan pussiin siitäkin. Vuokra menee kokonaan jonkun muun asunnonomistajan lainojen tai lomamatkojen rahoittamiseen.
Ja täällä kun haluaa asua tilavassa rivitalossa meren rannalla Helsingissä, niin vuokralla asuminen tulee huomattavasti halvemmaksi kuin asuntolainan ja sen korkojen takaisin maksaminen, vaikka laskisin ihan loppuelämän perspektiivistä...

Mä en muutenkaan ymmärrä sitä, että miksi se omistaminen (ts. pankin velkaorjuudessa eläminen) on jotenkin niin paljon hienompaa tai parempaa kuin vuokralla asuminen, kun tässä maassa kaikkien kuitenkin pitää jossain asua. OIkeastiko joku on nykypäivänä sitä mieltä, että vuokra-asuminen olisi jotenkin "huonompi" vaihtoehto?

6 kk vuokra-asumista takana, ja on TODELLA ikävä omaan kotiin. Mulla nyt vain on vielä puolisen vuotta työkeikkaa täällä jäljellä, eikä vuodeksi saati puoleksi ole järkevää ostaa omaa asuntoa. Ahdistaa asua jonkun idiootin seinien sisällä, ei voi tehdä mitään muutoksia, ei tee mieli edes panostaa sisustamiseen.Jos vielä joskus muutan vuokrakämppään, vuokranantaja saa sitten olla joku säätiö tms, ei ainakaan yksityinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kun sitä isoa ei välttis kannata ostaa ainakaan nyt. Mutta silti voi sitä omaistuutta kartuttaa muuten. Sijoitusasuntoja tai vaikka osakkeita, niitä saa nyt halvalla. ALE ALE ALE

minullakin oli tuollainen "pakkosaadaomaasunto-ahdistus" vielä vajaa vuosi sitten, mutta nyt olen taas iloinen vuokralainen :). Asumme kaupungin vuokra-asunnossa, vuokra on kohtuullinen ja asunto hyvässä kunnossa ja melko uusi. Molemmat käymme töissä, yhteiset bruttotulot n. 5000e/kk.Eli varmaankin joku päivä hankimme omistusasunnon, mutta nyt ei ole vielä kiire. Näinä talouden epävakaisina aikoina on ehkä parempikin asua vuokralla, työpaikkamme kun eivät ole pomminvarmoja, vaikka vakituisessa työsuhteessa olemmekin molemmat.Nyt säästämme rahaa, ja jos hinnat tässä vielä laskevat, kenties iskemme kiinni. Toisaalta, kenties asumme vuokralla vielä piiiitkään. Ei se ole ahdistava ajatus.

ja ihan mielellään. toistaiseksi ei ole toivoakaan että olisi vielä pariin vuoteen varaa, saati jotakin järkeä, ottaa lainaa ja ostaa omaa asuntoa. Tosin, vaikka olisikin, todennäköisesti jatkettaisiin silti vuokralla asumista, koska tämä on yksinkertaisesti helpompaa.toisaalta meillä on tällä hetkellä molempien suvuissa niitä epämiellyttäviä esimerkkejä omistamisen ihanuudesta... miehen suvusta kuoli eräs jäsen parisen kuukautta sitten, mutta taistelu siitä, mikä kuuluu kellekin hänen omaisuudestaan, jatkuu edelleen (huolimatta testamentista yms. asioista). Omassa suvussani puolestaan mummoni pyrkii parhaillaan pääsemään mahdollisimman tehokkaasti kaikesta omaisuudestaan, jottei tarvitse kenenkään niistä tapella, ja molemmat vanhempani miettivät myös miten olisi parasta asiat hoitaa - jätetäänkö ne meidän perillisten hoidettavaksi vai hoitavatko itse ennakkoon niin pitkälle kuin voivat. Tämän vuoksi mekään ei haluta ainakaan tällä hetkellä omistaa sen kummemmin asuntoa kuin muutakaan, koska sitähän ei koskaan tiedä milloin se oma lähdön hetki tulee, ja eipä tarvitse sitten jäljelle jäävien taistella perinnöistä kun ei ole mitään mistä taistella.

mutta asuminen on lähes kaksi kertaa kalliimpaa kuin vuokralla, ja sitten pääoma on vaikeasti käteiseksi muutettavissa ilman asunnon myyntiä. Jatkuvaa rahanmenoa korjauksiin ja pihan kunnossa pitämiseen.

En ole koskaan edes ajatellut hankkivani omistusasuntoa Suomesta, ehkä jos tulisi lottovoitto. ;) En todellakaan pistä itseäini mihinkään velkaan asunnon takia, elämässä on paljon muutakin.

mitä pahaa siinä velassa nyt on? Halvemmalla niitä lainoja makselee kuin vuokraa, ja suuri osa menee omaan pussiin siitäkin. Vuokra menee kokonaan jonkun muun asunnonomistajan lainojen tai lomamatkojen rahoittamiseen.

mieluusti mekin täällä espoossa asuttaisiin omakotitalossa,kaikilla lapsilla olisi omat huoneet,olisi työhuonetta ja takkahuonetta vaan taitaa duunariperheeltä karata hinnat käsistä! pakko vaan maksaa kovaa vuokraa

saada omistusasuntoa? Mulla välillä paha olo kun ei ehkä koskaan saada omistusasuntoa, ollaan kyl töissä molemmat mut silti asia aika mahdoton. Meidän suvussa ollaan meitä kohtaan välillä aika nokkavia kun asutaan vuokralla.

koska ihana uusi rivari ja oma aidattu takapiha. Saatais ostettua kerrostalo, mutta en halua asua niissä betoni bunkkereissa.

Haluan upottaa kesällä varpaani nurmikkoon ja katsella kaunista takapihaani.

Kohta aloitetaan seinien maalaus, mutta ei olla yksityisellä vuokralla, vaan säätiöllä.

me saisimme vaikka kaikille lapsille omat omakotitalot maineen mieheni kotimaasta,joten ihan mielellään asumme täällä vuokralla ja säästämme sekä rahaa että hermoja.Lainaus:

Perheasunnon kerrostalosta saa 150 000 eurolla eli 4h+k:n ja ihan hyväkuntoisen

Lainaus:

Muuta muualle, niin johan on varaa ostaa vaikka omakotitalo. Me muutetaan takaisin pohjoiseen ihan sen takia, että saadaan pk-seudun vanhan köpösen pikkukerrostaloasunnon hinnalla uudehkoa vastaava iso omakotitalo.
esim. siksi että kaikki sukulaiset, ystävät, harrastukset, työpaikka ja elämä on täällä, niin olisi aika hölmöä muuttaa jonnekin muualle vain siksi että voisi OSTAA itselleen asunnon...

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat