Vierailija

.

Kommentit (12)

niin toki se on asumisoikeusasuntoa parempi vaihtoehto taloudellisesti. Mutta esim. meillä ei tällä hetkellä silppupätkätyöläispikkulapsiperheenä mitenkään olis mahdollisuutta saada sen kokoista lainaa, että pystyttäis ostamaan omistusasuntoa ylipäätään, saati sitten 4h+k+sauna uudehkosta talosta hyvältä paikalta läheltä Helsingin keskustaa.Vastike on toki näissä nykyään melko kova, mutta samalta alueelta samankokoinen vapaiden markkinoiden vuokrakämppä on kuitenkin noin 400-500 euroa kalliimpi.Meille siis toimii tällä hetkellä, vaikka kyllä tuo vastikkeen suuruus (ja etenkin vuodenvaihteen korotukset) hieman kirpaisee. Ja onhan tämä sikäli turvallinen sijoitus, että yhtiön on pakko maksaa tähän sijoitetut rahat pois kolmen kuukauden kuluessa irtisanomisesta eli käytännössä kahden asunnon loukkoon ei voi jäädä.Musta tää on hyvä systeemi, monine vikoineenkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

asutaan pk-seudulla, maksetaan asunnostamme alle kuussataa kuussa. Vastaava vuokra-asunto maksaisi noin 900 euroa. Eli säästetään koko ajan. Oman asunnon ostaminen ei ole meillä tässä vaiheessa ajankohtaista. Rahaa jää elämiseen tässä ihan kivasti, ja asutaan hyvällä paikalla liikenteellisesti ja muutenkin tykätään.Ja iso bonus on tosiaan se, että jos jotain hajoaa tms, ei tarvitse itse nähdä vaivaa hankkiakseen uutta.

tottahan se on mitä kirjoitit. Itseäni vaan riipii tämä Asokotien systeemi niin paljon, että olemme päättäneet muuttaa pois heti, kun sopivan asunnon löydämme.

Ymmärrän, että pätkätyöläisenä tmv. voi olla vaikeaa saada lainaa pankista, mutta me laskimme että nykyisellä vuokralla me lyhentäisimme hyvin isoakin asuntolainaa...Se, mikä tuossa MOT ohjelmassa nostettiin esille, oli se salaseura, joka aikoinaan pääätti, miten näistä aso-asunnoista saa rakennuttaja parhaan hyödyn itselleen. Eli kaikki kiinteistönhuolto yms.palvelut on törkeästi ylihinnoiteltu ja kukas niistä rahat itsellensä nostaa, ellei rakennuttaja. Meidän taloyhtiön isännöitsijä on vaihtunut parhaimmillaan 2x/v. Minkäänlaista sitoutumistta yhtiön asioihin ei ole. Vuokrat nousevaat joka vuosi yli 5%, ja mihin se raha menee? olemme asuneet tässä yhtiössä pian neljä vuottta, ja sinä aikana ei ole MITÄÄN kunnostustöitä tehty. Talon ympäristä ja pihapiiri näyttä ihan kaupungin vuokrataloilta. Lumet luodaan, kun ehditään (lue: iltapäivällä) nurmikot leikataan, kun ehditään. Leikkivälineet saavat olla rikki ja rapistuneita, samoin yleiset tilat täynnä ed.asukkaiden tavaroita joita ei kukaan ole kiinnostunut tyhjentämään. Toki asukkaiden aktiivisuudessakin on puutteita, myönnän sen. itse olin ekana vuonna kokouksissa, ja lisäkseni siellä oli yksi vanha mummo, joka sanoi heti että *"ei osallistu mihinkään". Kiva.

motivaatiohan siinä meni. Asukkaina, naapureinamme on varmasti teidän mielestänne, Alempaa sosiaaliluokkaa,ja eläkeläisiä. Niin ja me olemme keskituloisia duunareita:-)Eli, ainakin meidän taloyhtiä on aivan samaa tasoa kuin kaupungin vuokra-asunnot. ja kohde sijaitsee tuusulassa:-)

ette sitten vissiin asu ASO-kotien asunnoissa?

jos kukaan katsoi MOT-ohjelman aiheeseen liittyen, niin eipä tarvitse ihmetellä, miksi isoja perheasuntoja tuntuu olevan vapaina ihan jokapuolella suomea, siis tältä firmalta nimenomaan.

En todellakaan suosittele. Vuokran summalla lyhentää omaa asuntoa, ja saa oikeasti rahoilleen vastinetta.

siis kannattaako satsata ensin tuhansia asumisoikeuteen ja sitten maksaa vuokraa päälle? Hyötyykö siitä jotain nykyään? Eihän ne asumisoikeusasuntojen vuokrat ole enää niin edullisia?

250 000 euron lainaa tai pysty lyhentämään sitä? Sen sijaan voi saada 10 000 joka meiltä puuttui ja asua hyvällä paikalla hyvän tasoisessa asunnossa?

on varma asua = kukaan ei häädä pois (jos maksaa maksunsa) eikä tarvi itse maksaa asunnon korjauskuluja... eli riippuu mistä tahtoo maksaa.

aika suuri vuokratakuu...

No ainakin me hyödytään, sillä saadaan asua isossa ja tilavassa rivitaloasunnossa Helsingissä meren rannalla suunnilleen samalla vuokralla kuin kaupungin vuokra-asunnoissa. Ja asumisoikeusmaksun saa sitten takaisin kun muuttaa pois tai meidän tapauksessa todennäköisesti vaihdetaan päittäin jonkun kanssa pienempään asumisoikeusasuntoon sitten kun lapset on muuttaneet pois kotoa.

Ei tarvitse huolehtia asunnon ylläpidosta, jos tulee putkirikko tai jääkaappi hajoaa, soitto huoltoyhtiölle ja asia korjaantuu. Samoin pihan kunnossapito, ei tarvitse talvella lunta luoda (jos sitä on) kun huoltoyhtiö tulee auraamaan jne. Helppoa asumista suht. huokeasti tässä maailmantilanteessa, ainakin meillä. Tyytyväisiä ollaan.

joka esiteltiin tuossa mainitussa MOT-ohjelmassa. Kaikkialla muualla aso-asukkaan mahdollisuudet vaikuttaa ympäristöönsä ja asumiseensa ovat melkeinpä huonommat kuin vuokralla asujalla. Meillä vuokra on noussut 25% kolmessa vuodessa ja mitään kunnollisia perusteita tälle ei tunnu olevan. TA:n asossa asumme.

että saatiin "pakkosäästettyä" 40 000€, joka riitti varsinaisen asunnon asuntolainaan niin ettei tarvittu takaajia. Samoin asumisoikeus on turvallinen, ei voida myydä alta kuten vuokra-asunto ja saa hiukan laadukkaamman asunnon kuin vuokramarkkinoilla yleensä. Jos samantasoista asuntoa hakee vuokramarkkinoilta (kuten esim. meillä oli 5h+kk 128neliötä) niin kk vuokra oli noin 400€/kk edullisempi, joten hiukan säästöä siinäkin.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat