Vierailija

Multa jäi eilen avokadot kauppaan, kun tarjolla oli vain israelilaisia. En väitä, että palestiinalaiset eivät olisi tehneet mitään väärin, mutta tämä viimeisin Gazan isku oli ainakin minulle liikaa. Eihän se sota tuolla lopu. Mun puolesta saavat pitää hedelmänsä ja muutkin tuotteensa.

Mikähän on elintarvikeviennin osuus Israelin bkt:sta?

Sivut

Kommentit (61)

Yk vaatii sotarikostutkintaa Gazasta

9.1.2009 20:55YK:n ihmisoikeusvaltuutettu vaati perjantaina riippumatonta tutkintaa siitä, ovatko Israelin joukot syyllistyneet sotarikoksiin Gazassa.Israelin hyökkäys tappanut jo 800 GazassaNavi Pillay avasi Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvoston erityisistunnon palestiinalaisalueen tilanteesta.Pillayn mukaan Gazan alueella on tapahtunut vakavia ihmisoikeusloukkauksia, jotka olisi selvitettävä. Hän nosti esille silminnäkijöiden kertomuksen siitä, että 30 palestiinalaista siviiliä oli kuollut Israelin tulituksessa. Israelin joukot olivat itse evakuoineet siviilit rakennukseen, jota ne sitten myöhemmin tulittivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

En ole aiempi vastaaja mutta mm. ihmisoikeusrikokset, ihmisten vainoaminen ihonvärin perusteella, rasistiset hyökkäykset ulkomaalaisia kohtaan, valkoisten maanviljelijöiden tappaminen jolle ANC:n hallitsema maa ei tee mitään vaikka kyse on jo buureihin kohdistuvasta kansanmurhasta yms.

En todellakaan boikotoi mitään israeilaisia tuotteita, päinvastoin. Hamas itse käyttää naisia ja lapsia ihmiskilpinä ja piiloutuu siviilien joukkoon, josta lähettää raketteja. Uhrien määrä olisi huomattavasti pienempi, mikäli Hamas lopettaisi siviilien käytön ihmiskilpinä. Ja pelon määrä israelin puolella on valtava, kun ei koskaan tiedä mihin umpimähkään ammutut raketit osuvat. Niiden tarkoituskin on vahingoittaa siviilejä, toisin kuin Israelin armeijan.

mm. Euroopassa viimeisten tapahtumien aikana. Ihan hyvä tapa vaikuttaa, eikä yhdenkään suomalaisen kannata tuntea olevansa siinä yksin. Tuotteita vältän minäkin, mutta en ole siinä mikään hysteerikko minäkään vaikka mies onkin Länsirannan Palestiinalainen. Eihän tässä rivi Israelilaisia vastaan olla vaan Israelin hallituksen tekemiä päätöksiä. Kansahan se päättäjänsä on valinnut - voisi valita ehkä viisaamminkin, ihan molemmin puolin..

mutta kieltämättä mietin tässä yksi päivä, kun hedelmäosastolla olin ottamassa israelilaisia mandariineja, että otanko vai jätänkö.Otin nyt sitten kuitenkin.

Todellakin ostan edelleen. Ovat tosi hyviä. Israelin maataloutta tulee tukea.Mistä Israel luopui saadakseen rauhan - vetäytyminen Gazasta elokuussa 2005:

>

> * 100% Gazan kaistasta evakuoitiin ja luovutettiin palestiinalaisille.

> * 800 km2 Länsirantaa evakuoitiin.

> * 21 israelilaissiirtokuntaa tyhjennettiin Gazan kaistalla.

> * 4 israelilaissiirtokuntaa tyhjennettiin Länsirannalla.

> * 48 hautaa siirrettiin Gazan entiseltä Gush Katifin hautausmaalta, näistä kuusi oli terroristien murhaamien alueen asukkaiden.

> * 9000 israelilaista, heidän joukossaan 1700 perhettä, asui Gazassa ja Pohjois-Länsirannalla. Heidän kaikki siirrettiin pois vetäytymisen yhteydessä.

> * 38 synagogaa purettiin Gazan kaistalla.

> * 5000 koululaisen täytyi löytää uusi koulu.

> * 42 päiväkotia suljettiin Gazan kaistalla.

> * 36 lastentarhaa suljettiin Gazan kaistalla.

> * 7 ala-astetta suljettiin Gazan kaistalla.

> * 3 yläastetta ja lukiota suljettiin Gazan kaistalla.

> * 320 parakkia pääministeri Ariel Sharon tilasi siirtokuntalaisten tilapäismajoitukseen.

> * 45 000 israelilaissotilasta ja poliisia osallistui Gazasta vetäytymiseen.

> * 1,7 miljardia dollaria vetäytyminen maksoi Israelin hallitukselle.

> * 166 israelilaismaanviljelijää siirrettiin Gazasta.

> * 800 lehmää, jotka kuuluivat Israelin toiseksi suurimmalle maitotilalle, siirrettiin Gazan Gush Katifin yhteisöstä.

> * 120 miljoonan dollarin arvosta vietiin Gush Katifista vuosittain kukkia ja maataloustuotteita. Nämä menetettiin vetäytymisessä.

> * 1 eläintarha, "Katifari", jossa oli satoja eläimiä, siirrettiin.

> * 10 000 ihmistä, heistä puolet palestiinalaisia, oli töissä maataloudessa ja siihen liittyvillä aloilla Gush Katifissa.

> * 60% Israelin vientiin tuottamista kirsikkatomaateista tuli Gazan kaistalta. Israelin vetäytyminen Gazasta teki lopun tästä tulonlähteestä.

> * 3,5 miljoonaa neliömetriä kasvihuoneita hylättiin Gazassa.

> * 70 prosenttia Israelin luomutuotteista kasvatettiin Gazassa - tämäkin tulonlähde menetettiin vetäytymisessä.

> * 60 prosenttia Israelin vientiin tuottamista yrteistä tuli Gush Katifista.

> * 15 prosenttia Israelin maatalousviennistä tuli Gazasta - nämäkin vientituotteet menetettiin vetäytymisessä.

> * 360 000 dollaria Israelin arvellaan keskimäärin maksavan korvauksia kullekin evakuoidulle siirtokuntalaisperheelle.

> * 870 miljoonaa dollaria maksaa Israelille auttaa Länsirannan ja Gazan entisiä asukkaita sijoittumaan muualle maahan.

> * 500 miljoonaa dollaria käyttivät Israelin turvallisuusviranomaiset siirtääkseen Israelin puolustusvoimien tukikohdat Gazan kaistalta ja rakentaakseen uudet raja-asemat.

>

> * Israelin vetäydyttyä Gazasta:

>

> * 430 000 Länsirannan palestiinalaista voi liikkua vapaasti palestiinalaisten hallussa olevilla alueilla ja niiden välillä.

> * 1 israelilainen on edelleen Gazassa. Hamas sieppasi ylikersantti Gilad Shalitin Israelista 25.6.2006 verisessä rajan yli tehdyssä iskussa, jossa terroristit tappoivat kaksi Israelin sotilasta ja haavoittivat neljää muuta.

> * 1,2 miljoonaa arabia on Israelin täysiä ja laillisia kansalaisia. Kaikilla Israelin kansalaisilla - kristityillä, muslimeilla ja juutalaisilla - on sanan-, uskonnon- ja painovapaus sekä äänioikeus.

> * 1,3 miljoonaa palestiinalaista elää Gazan kaistalla omien johtajiensa alaisuudessa, monet heistä palestiinalaishallinnon hallitsemilla pakolaisleireillä.

> * 820 000 juutalaispakolaista joutui lähtemään arabimaista ilman omaisuuttaan vuosina 1947-1949 eivätkä he ole koskaan saaneet arabihallituksilta korvauksia menetyksistään.

> * 650 000 arabipakolaista lähti Israelista vuosina 1947-1949 eikä heillä ole vieläkään palestiinalaisjohtajia, jotka lopettaisivat terrorismin ja vihan kulttuurin.

> * Israelin vetäydyttyä neljästä Pohjois-Länsirannan siirtokunnasta Länsirannalla on nyt palestiinalaisten hallussa alue, joka on yli kaksi kertaa suurempi kuin Gazan 360 km2 ja jossa ei ole ollenkaan israelilaisia.

Ei se israelilainen maajussi niistä hyökkäyksistä ole päättänyt. Ostin viime viikolla myös libanonilaisia mansikoita ja monia muita ulkolaisia hedelmiä ja vihanneksia.Mä pyrin ostamaan lähiruokaa, mutta kun esim. mainitsemiasi avocadoja ei kasva Tampereen suunnalla niin israelilaisia pitää ostaa.Pyrin välttämään kiinalaista paskakrääsää, koska maailma hukkuu kertakulutushyödeke paskaan, mutta ruokaboikotteja mulla ei ole.

Kiitos vinkistä, katson muovituotteetkin. Katson yleensä kyllä kaikesta, missä on tehty. Mietin joka kerta, pitäisikö ostaa Bangladeshissa (lapsityövoimalla?) teetettyjä vaatteita. Monta kertaa on kuitenkin esillä, että siellä tilanne saattaisi olla vielä huonompi ilman vaateteollisuutta... Yritän ostaa paljon suomalaista.t. ap

En ole hetkeen ollut linjoilla. Mielipiteitä on tietysti molempiin suuntiin.

Silti aion jatkaa israelilaisten tuotteiden boikottia. Kuten jo alkuun sanoin, en pidä Hamasia syyttömänä - en todellakaan.

Edelleenkään en ole juutalaisia vastaan mitenkään ja Marionia kuuntelen varmasti, jos radiosta tulee.

Tietokoneesta en luovu mutta mietin kyllä, mitenköhän saisi aikaan laajempaa keskustelua siitä, missä kaikessa tosiaan on israelilaisia osasia.

Eikä Israel ole tosiaan ainoa valtio, jonka toimia en hyväksy, muitakin boikotteja toteutetaan tarvittaessa.

t. ap

missä maassa tuotteet on valmistettu. Ei ole tapana mitään boikotoida, mun mielestä se on huonosti toimiva keino mihinkään vaikuttaa, ellei sitten koko maailma boikotoi...

Lainaus:

Ap jos todella ajattelet noin, niin tarkkaile myös muovituotteiden ostoasi. Esim. monet lasten muovilelut saattavat olla Israelissa tehtyjä, samoin muoviastiat. Meilläkin Cittarista vai Prismasta ostettu "Ofrat" (?)-merkkinen lasten "kävelyauto", tykätään kovasti siitä:) Samoin israelilaisista appelsiineista, herkullisia:)
Tällä hetkellä Ahavan käsivoide, vartalovoide ja vartalon kuorintavoide:)

vastauksia. Juutalaisia uskontona en syytä sen enempää kuin muslimejakaan uskontona.Jos olisin voinut WTC:n iskujen takia boikotoida jonkin valtion tuotteita, olisin tehnyt senkin. Mutta al-Qaidaa ei lue juuri missään tuotteessa. Suomessa.t. ap

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat