Vierailija

Enkä siihen hommaan aio ryhtyä. Jos lapsi ei kerää leluja, ne pyörivät lattialla ja menevät pikkuhiljaa rikki ja uusia en osta

Sivut

Kommentit (44)

tekee mieli kysyä: pääsetkö riittävästi irtautumaan kotiympyröistä? Muista kotiäitivuosilta, että ärsytti samat toistuvat asiat ja rutiinit, loppumaton siivous ja röykkiöiden tuijoittelu (kaksi lasta puolentoista vuoden ikäerolla; kun yhtä kohtaa siivosi tai järjesteli, esikoinen raijasi samaan aikaan tavaroita pitkin asuntoa, kaatoi kynälaatikon lattialle, kun laittoi siivouksen ajaksi piirtämään jne.Siksi on tärkeää, että pääsee välillä kodin seinien ulkopuolelle tuulettumaan, tapaamaan ystäviään, harrastuksiin, hotelliin yöksi tai pikkumatkalle. Jossain kohtin "irtiottoa" tulee syvä kiitollisuus ja kaipaus kotiin perheen luo ja miten vähäpätöiselle sama sotku tuntuukaan, kun tajuaa onnensa, kun on saanut elämäänsä juuri ne sotkevat ja ärsyttävät rakkaat ihmiset.

en anna lasten kuljetella leluja omasta huoneesta muihin huoneisiin. Pienten huone on kun ydinsodan jäljiltä mutta ei stressaa, siivotaan kun jaksetaan. Oven voi vetää kiinni niin sekasorto ei näy minnekkään. Sen verran raivataan me aikuiset että, mahtuvat sänkyihin ja sen verran reittiä etteivät yöllä kaadu omiin leluihin kun lähteevät vessaan. Leikki on lapsen työtä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

sillä sinun tehtäväsi on huolehtia siitä että lapsi tottelee sinua - ja kerää lelut. Miten niin "jos lapsi ei kerää leluja"? Älä salli sitä ettei hän tottele sinua. Ei se mitään räyhäämistä vaadi. Mutta pitäisit kärsivällisesti huolta siitä, että käskyäsi noudatetaan: esim. ei uusia leluja esille, ennen kuin vanhat on kerätty!

siivota??? Jos sulla olis asunto täynnä lahjaksi annettua kivaa huonekalua astioita ym 10 kertaa enemmän kun nyt ni pystyisitkö pitämään sen siistinä? Se lapsi olis ihan tyytyväinen paljon vähemmästä. Lukekaa vaikka satuja yhdessä, menkää ulos, tehkää kotihommia, vain ääliö kerää lelut isoihin koreihin, josta lapset sitten kaatavat ne lattialle kun jotain tavaraa etsivät. Itse sä olet edesauttanut niiden lelujen älytöntä määrää teidän huushollissa.

ja 3 tuntia menee lapsen kanssa kunhan se leikkii yksinään, en ole mikään leikkitäti ja minä haluan olla kotonani rauhassa.Mikään ei ole turhempaa kuin keräillä samoja leluja monta kertaa päivässä. Ehkä kerran kuussa vetäisen lelut nurkkaan harjalla ja sitten imuroin keskilattian.Koti on lepäämistä varten. ap

Joku tuon ikäinen saattaa siivota itse mutta ei hän siihen vielä pysty. Yhdessä kerätään lelut ja uutta juttua (esim legoja tai jotain isompaa "sotkua" ) ei oteta esiin ennenkuin ne aiemmat on kerätty talteen. Kyllä me kaikki osallistutaan siihen että lapsi oppii tavoille, ei me missään läävässä voida asua ja jättää siivoamatta sen takia.Lelut on suurimmaksi osaksi isoissa laatikoissa esim sängyn alla ja lapsi ei ole vielä oppinut ottamaan niitä itse sieltä pois joten tuo lelujen valitseminen on aika paljon vielä vanhempien vastuulla, onneksi :)

mutta ei vittu onnistu kun legoja ja muuta sälää on ympäri kämpää. Pitää vissiin oikeasti heittää ne lelut roskiin, ei meille muuten siistiä tule koskaan.

Pois sellaiset lelukorit ja laatikot, joihin mahtuu keräämään noin paljon leluja, että koko asunto on kaaoksessa! Ikeassa tai marketeissa on paljon erikokoisia laatikoita, joihin voi kerätä lelut ja kaikille on oma paikka. Puolet tai ylikin ap:n tapauksessa leluista "jäähylle" eli piiloon odottamaan pariksi kuukaudeksi tai pidemmäksi aikaa.Jos lapsi vaan levittää leluja, eikä leiki niillä, niin niitä on selvästi liikaa!!!!!!!! Usko jo, ei ole lapsen vika (etenkään 2.5 v), vaan aikuinen voisi myös organisoida asian hiukkasen paremmin.

Jos poika 2,5v ehtii lelunsa levittää ennen ulos lähtemistä aamulla niin ne siivotaan ennen kun voidaan ulos mennä. Oli hän sitten levittänyt kaikki lelut tai vain autot. Lelut raivataan paikoilleen myös ennen päiväunille menoa. Ja tietenkin ennen kun käydään yöunille. Se on meillä jo rutiini ja poika osaa ja tietää sen. Välillä tekee paremmin ja välillä huonommin. Aina on kuitenkin saatu lelut raivattua. En ymmärrä miksi siitä pitää tehdä ongelma. Meillä saa olla leluja levällään, mutta ne pitää myös kerätä. Kaikille leluille on oma paikkansa. On mukavampi päiväunien jälkeenkin aloittaa leikit, kun on tilaa missä leikkiä.

Ymmärrän tosi hyvin, että jatkuva kaaos ahdistaa. Sä olet ap varmaan ihan loputtoman väsynyt ja turhautunut. Toivottavasti jossain välissä helpottaa!Mutta tosiaan yritä rajoittaa lelujen määrää ja ole taipumaton sen suhteen, että lapsen on siivottava jälkensä. Voisitko muuten saada siivoukseen apua joko sukulaiselta/ kaverilta tai palkkaamalla siivoojan edes kerran kuussa?En usko että olet huono äiti. Sulla on vaan voimat ihan loppu. Koeta jaksaa :)

Mutta on hyvä opettaa, miten leikitään. Leikkiminen ei ole sitä, että viskataan laatikkokaupalla leluja lattialle tai astellaan kirjojen päällä. Siitä tulee sitä ap:n mainitsemaa älytöntä sotkua. Kun aikuinen on vähän ohjaamassa leikkiä, ei kaaosta synny. Välillä on hyvä antaa leikkiä vapaasti, ja sitten leikin jälkeen siivotaan yhdessä sotkut.

Lainaus:

etteivät voi leikkiä. Kaaos lastenhuoneessa on elämän merkki. mitä siitä stressaatte liikaa? Tietty lapsi pitää opetaa keräämään myös omat jälkensä, mutta lapsuus ei kauan kestä ja se ei pilaa (toivottavasti) teidän elämää jos lelut on toisinaan hukuttamassa kodin ulkoista harmoniaa. Tärkeämpää on tasapainoinen äiti, joka näyttää esimerkillään lapselle, mikäon tärkeää elämässä,

jotka sotkevat eli tekevät omia töitään ahkerasti. Monesti on päivä ettei lelujen kerääminen millään meinaa onnistua. silloin otan härkää sarvista kiinni ja ohjastan vaikka kädestä pitäen että lelut menee koriin. Toki jos on kamalan paljon kertynyt leluja jokapaikkaan estelyistä huolimatta niin kerään itsekin. Muutoin tekee lapset sen itse. 3v kerää jo sohvvatyynytkin sohvalle ja lehdet lehtilaatikkoon käskyttämättä/pyytämättä mutta 2v ei vielä hoksaa ja sehän on normaalia.M;utta lelut kerätään, ei se auta ajatella että jos lapsi ei siivoa niin en minäkään. Ei sun niitä leluja tarvi välttämättä kerätä laatikkoon kunhan olet hengessä mukana ja annat positiivista palautetta ja tsemppaat että hyvä hyvä, oletpas reipas,tuleepa siisitä, sitten tehdään jotain kivaa, äiti kyllä rutistaa sua kunnolla ja suukottaa kun olet kaikki siivonnut(ei sillä ettäkö läheisyyttä ei muuten saa mutta plussia kanttiin saa kait laittaa ja antaa :) )

ja voihan sitä antaa palkaksi vaikka liimamerkin joka reipastelun jäljiltä, jonka voi sitten liimata vaikka jääkaapinovessa olevaan lappuun tai johonki liimamerkkikirjaan joka on aikuisten tallessa ja joka otetaan aina esille kun on liimamerkkien liimaamis aika.IDeoita on paljon ja sen toteuttamistapojakin. Älä ihmeessa AP ala tuollain tekemään että lasta syyytät. saa sitä joskus sanoa vihaspäissään että siivoot nyt kun sotketkin. mutta etttä normaali olotilalla menee lasta syyttämään ja vielä 2.5v niin huhuh!Tsempit AP kuitenkin sinne arkeen ja kokeile oikeasti laskeutua lapsesi tasalle sillain aikuisen järjellä ja tsempata ja kehua lastasi joka lelukeruun jälkeen. Ehkä se innostus sieltä lapsellesi vielä ihan OIKASTI tulee!!

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat