Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

et mieluummin osta asunnon ja maksat itsellesi, samalla hinnalla saisit oman asunnon.

Sivut

Kommentit (52)

yhtä isoa rivitaloasuntoa meidän tuloilla kuin missä nyt asumme vuokralla. Haluamme asua juuri tässä missä asumme ja onneksi pystymme siihen. Emme haluaisi missään tapauksessa muuttaa tästä kaupunginosasta minnekään, saati tästä kaupungista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mun varakkaalla tutulla helsingin ydinkeskustassa 4h ja keittiö vuokralla. Kysyin, että kellä on varaa asua tuommoisessa vuokra-asunnossa. Hän sanoi, että kellä olisi muka varaa ostaa tämmöinen.No, on sillä kyllä nyt jo oma.

Meillä oli 110.000 € lainaa, laina aika 15 v ja kk-takaisinmaksu on melkein tuhat euroa tällä hetkellä! Mitä tuolla rahalla saisi tänä päivänä pääkaupunkiseudulta??!! Ei mitään lapsiperheelle sopivaa.Onneksi ostettiin edellisen laman pohjamudissa.

1) saatetaan kohta muuttaa eri kaupunkiin

2) emme tiedä paljon tienataan esim. ensi vuonna, riippuu tuleeko lapsia jne, (vuokraan saa onneksi asumistukea jos tulee tiukkaa, omistusasuntoon saa vissiin jotain vai? en ole selvittänyt?)

3) katsotaan rauhassa miten asuntomarkkinoille käy

744€/kk sis.veden, tuosta kela maksaa pari kymppiä. Jos ostaisin oman samalta alueelta, saisin lainaa ehkä juuri ja juuri saunattoman ja parvekeettoman kerrostalokaksion verran. Nyt asun rivitalokolmiossa, jossa sauna. Täälläpäin vastikkeet on kaksioissa ja kolmioissa 200-300€, joten tuolla summalla lainaa pystyis lyhentämään 400-500€, se saattais kattaa just koron osuuden, jos sitäkään.Olen yh.

mutta se on niin homeessa, ettei siellä voi asua. Siksi ollaan vuokralla ja maksetaan 1.000 eur/kk vuokranantajalle sen lisäksi että riidellään tuo omistusasunnon myyjän kanssa korjauksista ja rahoista. Tämän rumban jälkeen ei kyllä enää ikinä haluta ostaa mitään omaksi vaikka joskus vielä rahaakin olisi, tää on ihan helvettiä.

Suomen kymmenen suurimman kaupungin yhteenlaskettu väkiluku on hieman alle 2 miljoonaa. Ja siitä puuttuu vielä aikamoinen määrä keskisuuria kaupunkeja (esim. Joensuu, Rovaniemi, Salo...) (viimevuoden tieto, nythän on taas kuntarajat ja sitämyöten myös asukasluvut muuttuneet). Eli n. 38% suomalaisista asuu 10 suurimmassa kaupungissa.Lainaus:

että av:lla 99% asuu joko Helsingin keskustassa tai Tampereella, vaikka oikeasti varman 80% suomalaisista asuu ns suurkaupunkien ulkopuolella ja taatusti on varaa asuntolainaan.

Lienee yksi iso syy. Tai saa, mutta vain asumiskuluihin ja mistäs sitten korot saati lyhennykset maksetaan. Me myimme asunnon puoli vuotta sitten ja nyt katsellaan rauhassa. Mies opiskelee ja itse olen hoitovapaalla, joten saamme tosi kivasti asumistukea tähän. Siellä omistusasunnossa olisimme saaneet 170 Euroa/kk ja ihan pakolliset kulut pelkkien korkojen kanssa olisi ollut 700 Euroa... Nyt taas vuokra on sen 800 ja saamme siihen asumistukea yli 600 Euroa.

650 vuokraa helsinkiläisestä perheasunnosta (sisältää veden ja autopaikan). Olemme laskeneet, että vaikka minkälaiseen loukkoon muuttaisi ja vaikka miten pitkällä laina-ajalla, asumiskulut vähintään tuplaantuisivat eikä siltikään tietäisi, millaisia homevaurioita ym. ongelmia tuossa "edullisessa" loukossa piilisi. Kivemmissa asunnoissa sitten vähintään triplaantuisivat asumismenot... Säästetään mieluummin "ylimääräiset" rahastoon.

Me asutaan vuokralla siksi, että miehen työsopimusta ei taaskaan vakinaistettu. Kuka meille muka myöntäisi lainan kun työsopimus on vain kesään asti? Ja toisekseen kun työtilanne on mikä on, ei me tiedetä asutaanko täällä vielä vuoden päästä. Se oma koti hankitaan sieltä missä aiotaan asua ainakin viisi vuotta, sitä lyhyemmäksi ajaksi ei paljon kannata alkaa kauppoja tehdä.

keskustan läheltä, koska emme halua olla riippuvaisia busseista tai hankkia autoa. Liikumme siis lapseni kanssa kävellen tai pyörällä. Lainaa en voi ottaa kuin sen verran, että sillä ei saa hankittua tarvitsemaamme asuntoa. Yhtiövastikkeet ja korot päälle (nyt tosin ovat alhaalla) aika paljon "hukkarahaa" menee kun maksaa omaansa pankille...Eli ennen kuin löytyy toinen maksaja, maksan vuokraa. piste.

Asumme Helsingissä kolmiossa ihanalla alueella, vuokra nyt 635 e, sisältää saunan, vesimaksun ja pesutuvan käytön.Saman kokoinen, ikävämmässä talossa lähialueella maksaa noin 150 000 e (oikotie), vastike näyttää olevan 70-luvun taloissa noin 270 e, vesimaksu meiltä neljältä 50 e, eli kiinteitä kuluja omistusasunnossa 320 e. 300 eurolla emme maksa 150 000 euron lainaa, eikä ole alkupääomaakaan.

Ei haluttu kahden omistusasunnon loukkuun kun jouduttiin muuttamaan toiselle paikkakunnallr työn perässä. Nyt ok-talo myyty ja pohditaan ehkä 2-4 vuoden sisään oman asunnon ostoa - tosin nyt kerrostalosta. Ja kun vastikkeet voi helposti olla sen 200-350 ja vesimaksu 50-70 (joo tässä talossa esim. 24e/hlö!) ei se oman hankkiminen lainarahalla aina ole edullisempaa vaikka kuinka sitä itselleen (köh, pankille!!) maksaisi. Korko-osuus lainasta on kaumeet alussa... Helppoa olla vuokralla nyt - jotenkin keveä fiilis tuon raskaan talomyyntiprojektin jälkeen!

Sivut

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat