Vierailija

Olemme mieheni kanssa suunnitelleet muuttoa toiselle paikkakunnalle, meillä on siellä paljon tuttuja ja miehen sukua. Nyt mietityttää miten kaikki käytännössä toimisi, sopeutuisivatko lapset 3 ja 5 v. ja sopeuduttaisiko itse.. Pelottaa jättää kaikki tutut rutiinit ja ympyrät tänne. Ja lähinnä tosiaan lasten puolesta jännittää, isompi suhtautuu kaikkeen uuteen varauksella ja on jännittäjä-tyyppiä. En haluais aiheuttaa lapsille traumoja tms.

Muutto kiehtoisi kovasti lähinnä siellä olevien tuttavaperheiden takia ja ainakin miehelle järjestyisi sieltä töitä. Itse joutuisin ainakin aluksi reissaamaan päivittäin n. tunnin junalla.

Olisi kiva kuulla kokemuksia muilta jotka ovat uskaltautuneet muuttamaan uudelle paikkakunnalle ja aloittamaan "alusta", miten muutos on mennyt ja kannattaako ottaa riski.

Kommentit (5)

Muutimme uudelle paikkakunnalle (300 km päähän vanhasta) kun lapset olivat 1 ja 3 v. Isompi on meilläkin hidas sopeutumaan, mutta olivat tuolloin vielä kotihoidossa ja jatkoivatkin kotihoidossa vielä reilun vuoden muuton jälkeen, joten sikäli muutos ei ollut niin suuri - isompi joutui kyllä vaihtamaan kerhoryhmää, ja vanhassa kodissa oli ollut naapurissa pari leikkikaveria, jotka jäivät.Hyvin meni kuitenkin, ja meillä ei uudella paikkakunnalla ollut ollenkaan tuttuja/sukua. Muutosta on nyt 2 vuotta, ja lapset puhuvat jo uuden kotipaikan murteella :-) Koko perheelle on myös löytynyt uusia kavereita täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Teillähän olisi siellä tukiverkkokin olemassa. Lapset vastustaa aina muutoksia, mutta kun oma perhe pysyy kasassa, he eivät mene siitä rikki. Nyt muuttaminen on helpompaa kuin kouluiässä, jolloin kaverit merkkaavat vielä enemmän. Se sinun tunnin työmatkasi kuulostaa vähän rankalta, mutta junassahan voi hoidella toisaalta asioita ja vaikka vaan levätä, ehkä se on perheenäidille sittenkin hyvä hengähdystauko. Kysele ajoissa hoitopaikkoja ja laita lapset jonoon.

Nyt vanhempikin ehtii vielä löytämään paikkansa tarhassa ja eskarissa ennen koulun alkua. Pienempi voi unohtaa hyvinkin pian vanhat ympyrät, tai ainakaan ne eivät varmaankaan ole hänelle niin tärkeät.

Meidän lapsemme olivat 3v ja 1v, joten vanhempi muistaa kyllä muuton ja vähän vielä asioita ennen muuttoa, mutta on täysin sopeutunut uuteen ympäristöön.Aikuisten sopeutumisesta en osaa sanoa, kokemusta on vain maasta toiseen muuttamisesta.

Teillä on kuitenkin siellä tuttuja ja sukulaisia, se saattaa helpottaa teidän omaa sopeutumistanne.Todennäköisesti ainakin lastenhoitoapua löytyy, mikä on varmasti tervetullutta.Suomen sisällä kun muutatte, minusta ainakin kannattaa ottaa riski, muuten ehkä mietitte asiaa vuosikausia ja se vaivaa mieltä. Onnea matkaan!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat