Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Intiaanisokerista, jota Järvenpään Cittarista niin halvalla saa:

Vierailija

Ruokosokeri vamistetaan ( Intiaanisokeri):

Ruokomehusta, joka puristetaan erilleen sokeriruòsta. Ruokomehu kuivataan ja mahdollisesti jauhetaan. Sitä ei käsitellä muulla lailla. Näin siinä on jäljellä terveyttä edistävä "alkusokeri" eri sokerilaatuineen, kivennäis - ja hivenaineineen, vitamiineineen, aminohappoineen, antioksidantteineen jne.



Teollisessa sokerinvalmistuksessa ruokosokerin melassiosa erotetaan sokeriosasta, koska ruokomehua melasseineen on hankala käsitellä teollisesti. Kun melassiosa poistetaan, poistetaan samalla melassiosaan sitoutuneet n. 4/5 -osa ruokomehun kivennäis - ja hivenaineista. Näin saatua sokeria kutsutaan raakaruokosokeriksi. Siinä on jäljellä 1/5-osa ruokomehun alkuperäisistä kivennäis - ja hivenaineista.



Valkoisen sokerin valmistuksessa tulee lisää erotteluvaiheita, pesuja ja valkaisuvaihe. Niiden jälkeen valkoisessa sokerissa on jäljellä n. 1 /50 - osa ruokomehun alkuperäisistä mineraaleista. Valkoista sokeria valmistettaessa käytetään sokerin valkoisuuden lisäämiseksi ( keltaisuuden peittämiseksi ) sinisävyn antavia lisäaineita ( esim. akryyliamidia = kansainvälinen syöväntutkimuslaitos IARC on arvioinut koe-eläintutkimusten pohjalta akryyliamidin todennäköisesti ihmisessä syöpää aiheuttavaksi aineeksi ).



Mineraaliaineenvaihdunta on erittäin tärkeä osa terveyttämme ja hyvinvointiamme ( A.Vogel ). Tätä varten tarvitaan mineraaleja kehon käyttöön oikea määrä oikeassa suhteessa.Käytettäessä puhdistettua (raffinoitua) ravintoa, seurauksena ovat lukemattomat elintasosairaudet, myös hammasmätä. A. Vogel matkatessaan maailmalla, löysi aina parhaat hampaat niiltä ihmisiltä, jotka söivät luonnollista makeaa.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat