Vierailija

ei noin epätasa-arvoista sotaa voi pitää reiluna. Suurimpia kärsijöitä tuossa hommassa ovat siviilit ja etenkin lapset, joita kuolleista on suuri osa.Israelilaiset ovat itse vajonneet yhtä alas, kuin aikanaan natsit, joista jaksavat vieläkin vaahdota joka välissä.

Kommentit (9)

Amnesty: Israel ja Hamas käyttävät siviilejä ihmiskilpinäjulkaistu ke klo 22:50Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on syyttänyt sekä Israelin sotilaita että Hamasin taistelijoita siviilien vaarantamisesta Gazan taisteluissa. Amnestyn mukaan kummatkin osapuolet käyttävät siviilejä ihmiskilpinä.Amnestyn saamien tietojen mukaan Israelin sotilaat ovat ottaneet haltuun lukuisia palestiinalaisten asuintaloja, joita ne käyttävät tukikohtanaan Gazassa samalla, kun omistajat asuvat talon pohjakerroksessa.Amnestyn edustajan mukaan tämä lisää palestiinalaisperheiden riskiä joutua iskujen kohteiksi ja tarkoittaa, että heitä käytetään kirjaimellisesti ihmiskilpinä. Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asioista vastaava Malcolm Smart vaatii kumpaakin osapuolta kunnioittamaan siviilien suojattua asemaa aseellisissa konflikteissa.Smart muistuttaa, että vaikka aseelliset joukot pitävät siviilien asumuksia tukikohtanaan, taloista ja niiden asukkaista ei tule laillisia sotakohteita, vaan kaikki hyökkäykset tällaisiin kohteisiin ovat laittomia.AFP

Älyätkö itse kuinka samaistat eri käsitteitä? Gazassa on reilusti yli miljoona ihmistä loukussa. Sieltä löytyy myös kristittyjä eikä valtaosa muistakaan ihmisistä kuulu Hamasiin. Gasan lapsille on varmasti taustasta riippumatta tämän sodan jälkeen erittäin vaikeaa selittää että juutalainen on hyvä ja inhimillinen..

Tiedätkö että Israelissa lapsia valmistetaan sotaan ja sotilaiksi ihan syntymästä lähtien?Älyätkö että voi vastustaa Hamasia ja Israelin hallituksen toimia ihan samanaikaisesti?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yk vaatii sotarikostutkintaa Gazasta

9.1.2009 20:55YK:n ihmisoikeusvaltuutettu vaati perjantaina riippumatonta tutkintaa siitä, ovatko Israelin joukot syyllistyneet sotarikoksiin Gazassa.Israelin hyökkäys tappanut jo 800 GazassaNavi Pillay avasi Genevessä YK:n ihmisoikeusneuvoston erityisistunnon palestiinalaisalueen tilanteesta.Pillayn mukaan Gazan alueella on tapahtunut vakavia ihmisoikeusloukkauksia, jotka olisi selvitettävä. Hän nosti esille silminnäkijöiden kertomuksen siitä, että 30 palestiinalaista siviiliä oli kuollut Israelin tulituksessa. Israelin joukot olivat itse evakuoineet siviilit rakennukseen, jota ne sitten myöhemmin tulittivat.

demokraattisesti valittu johtamaan tuota Gazaa, joten kaipa ne alueen ihmiset ovat halunneet sen johtoonsa. Ja btw, Israel on luopunut vuosien saatossa erittäin paljosta, kun taas heidän vastustajansa eivät ole vapaaehtoisesti luopuneet mistään.

11.1.2009

GAZAN Kaupunki. "Mielessäni pyörii taukoamatta kuvia ruumiiden palasista ja haavoittuneista ihmisistä", kuvaa Haitham Adgher, 33.Hän on Gazassa yksi niistä noin 400 lääkintämiehestä, sairaanhoitajasta ja lääkäristä, jotka joutuvat tekemisiin sodan elävien ja kuolleiden uhrien kanssa.Sairaanhoitajat ja lääkärit tekevät Gazassa töitä tauotta ja usein oman henkensä kaupalla. Monien läheisiä on kuollut Israelin iskuissa.Yhteydenpito Israelin armeijaan haavoittuneiden ja vainajien hakemiseksi viivyttää usein työtä. Vainajat voivat lojua kodeissaan tai kadulla päiväkausia."Sana inhottava ei ole kyllin vahva", sanoo Kamal Adwan-sairaalan vapaaehtoistyöntekijä Shawki Saleh, 24. "Jos ruumiin ympärillä ei ole koiria, niin rottia on."Yhden pitkän työpäivänsä aikana lääkintämies Haitham Adgheir korjasi pois viisi vainajaa, näki kuusi muuta kuollutta sairaalassa ja Israelin panssarivaunu tulitti hänen ambulanssiaan. Kuljettaja sai lasinsirut kasvoilleen.Muutama päivä sitten Punainen Risti kertoi, kuinka ambulanssit odottivat neljä päivää Israelin armeijan lupaa päästä Zeitounin lähiöön. Sieltä löytyi 12 vainajaa ja äitiensä ruumiiden vierestä neljä nääntynyttä lasta.Ahmed Abu Sal, 26, kantoi turvaan tytön neljä päivää aiemmin tapetun äidin kyljestä. Lapsi oli noin yhdeksänvuotias eikä voinut puhua nestevajeen kuivaamin huulin.Mohammed Azayzeh toimii lääkintämiehenä Gazan keskiosassa. Hänen mukaansa pahinta ei ole vainajien näkeminen vaan yritykset pelastaa vielä eläviä. Monilla on hirveitä vammoja.Monien lääkintämiesten mukaan Israelin armeija ottaa heidät tietoisesti tähtäimeensä.Agdhehir sanoo joutuneensa viime viikolla neljästi Israelin armeijan tulitukseen.Genevessä olevan Kansainvälisen Punaisen Ristin tiedottaja Simon Schormon kertoo, että haavoittuneiden ja ruumiiden noutamista koordinoidaan Israelin asevoimien kanssa kännykkäpuheluin. Toisinaan sotatoimet yltävät silti lähelle.Israelin armeijan tiedottaja kapteeni Benjamin Rutland sanoo asevoimien yrittävän koordinoida avustusryhmien kanssa.Mutta "alue on sotatoimialuetta, joten itsestään selvästi kaikki lääkintähenkilökunta ottaa riskin joutua kaikkien osapuolten tulitukseen", hän sanoi.Lääkintämiehet eivät ehdi hoitaa omaa stressiään. He kertovat painajaisista ja raivonpuuskista. Perjantaina Gazan Shifan sairaalan henkilökunta liittyi veren tahrimissa vaatteissaan omaisten seuraan rukoilemaan vainajien puolesta.AP

afp

Molemmissa osapuolissa on vikansa mutta vain toisen päämäärä on lakaista toisen puolen väki Välimereen. Jos et millään arvaa, kumpi tämä osapuoli on, niin toinen vihje: se on se, joka nakkelee sokkona pommeja jatkuvasti toisen niskaan ja menee piiloon lasten selän taakse.

Lainaus:

Molemmissa osapuolissa on vikansa mutta vain toinen tappaa lapsia ja tulittaa avustustyöntekijöitä ja tuhoaa kouluja ja klinikoita
Eilinen Hesari - sunnuntaiosa. Haastattelussa sekä suomalaisen juutalaisyhteisön jäsen (käsittääkseni yhteisön johtaja) että suomalaispalestiinalainen. Samat kysymykset kummallekin. Kysymys haastattelun lopussa: Mistä palestiinalaisten pitäisi luopua jotta saataisiin rauha? ja Mistä Israelin pitäisi luopua jotta saataisiin rauha? Nämä siis esitettiin kummallekin.Noh, tämä suomalaispalestiinalainen vastasi oikein fiksusti kumpaankin kysymykseen. Löysi kummastakin vikoja. Entäpä juutalaisyhteisön johtaja? Palestiinalaisistahan löytyi vaikka mitä vikaa mutta kun kysyttiin että "mistä Irsaelin pitäisi luopua....." niin vastaus oli että "Arabimaiden pitäisi ymmärtää että...". Haastattelija oli keskeyttänyt tämän ja kysynyt että "Niin siis mistä ISRAELIN" pitäisi luopua että rauha tulee. Vastaus: "No, ei minulla kyllä tule mieleen yhtään mitään mistä Irsaelin pitäisi luopua rauhan vuoksi".Niinpä - tuollaisella asenteella sota ja vainoaminen ei koskaan lopu. Jokaisella riidalla on kaksi puolta ja ennenkuin kummatkin osapuolet tajuavat että he ovat osasyyllisiä siihen niin ongelmaa ei voida ratkaista.

mahtaa saada näistä aloituksistaan... Kaikki me tiedetään mitä siellä Gazassa on tapahtunut eikä kukaan varmaan kannata lasten tappamista. Toisaalta Gazan arabit käyttävät lapsiaan häikäilemättä hyväksi niin sota- kuin propagandatarkoituksiin ja aivopesevät ne vielä vihaamaan toisia ihmisiä. Tätä taustaa vasten ne arabilapsetkin ovat sotilaallisia kohteita. Jos niiden antaa kasvaa, nehän vaan purkavat sitä aivopestyn vihaansa juutalaisiin ja todennäköisesti myös muihin ihmisiin. Sivistysmaissa on tapana jättää lapset vihanpidon ulkopuolelle joten heitä on myös tapana varjella sotatilanteessa, mutta arabit päinvastoin upottavat lapsensakin tuohon vihan suohon jo imeväisiästä asti.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat