Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Isä löi tyttölasta paistinlastalla

12.1.2009 5:43Helsingin käräjäoikeus on tuominnut kahden helsinkiläisen pikkutytön vanhemmat pahoinpitelyrikoksista tuntuviin sakkorangaistuksiin.Oikeus katsoi, että isä oli kahden vuoden ajan toistuvasti lyönyt muutaman vuoden ikäistä tyttöä puisella paistinlastalla käsiin. Lyönneistä jäi eräillä kerroilla punaiset jäljet. Useimmat lyömiset sattuivat ruokailun yhteydessä.Käräjäoikeuden mukaan nykyään 6-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneet teot ovat pahoinpitelyjä.Nuorempaa, vasta 3-vuotiasta tyttöä isä oli muutaman kerran läpsäissyt avokämmenellä. Oikeus katsoi, että näiden tekojen osalta kyse oli lievästä pahoinpitelystä.Myös tyttöjen äiti syyllistyi oikeuden mukaan lievään pahoinpitelyyn, koska oli muutaman kerran tukistanut tyttöjä.Käräjäoikeus tuomitsi 41-vuotiaan miehen 45 päiväsakkoon, josta hänen tuloillaan kertyy valtiolle maksettavaa 810 euroa. Lisäksi isän pitää maksaa 650 euron kipukorvaus lapsilleen ja 610 euroa oikeudenkäyntikuluja.Äidille oikeus tuomitsi viisitoista päiväsakkoa, josta maksettavaa kertyy minimituloilla yhteensä 90 euroa. Lisäksi äidin pitää maksaa tyttärilleen 200 euron kipukorvaus.Tapaus tuli julki kun äiti kertoi perheen ongelmista kaupungin sosiaalivirkailijalle. Sosiaalivirasto teki rikosilmoituksen. Äiti myönsi oikeudessa tukistaneensa tyttöjä. Isä puolestaan kielsi koskaan koskeneensa nuorempaa tyttöä. Vanhempaa hän totesi "näpsäisseensä sormille", kun tyttö teki pahojaan.

Kommentit (8)

Väärinhän nuo vanhemmat ovat tehneet, mutta onko sakkorangaistus kuitenkaan oikea ratkaisu? Eiköhän perhe kaipaa muunlaista ohjausta ja tukea vanhemmuuteen.

Antaa just sellasen kuvan, että jos haette apua lapset huostaanotetaan ja teidät laitetaan vankilaan. Eli moni lapsi jää tämän artikkelin jälkeen kokonaan avun ulottumattomiin, kun pelätään viranomaisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja kaiketi sosiaalityöntekijä on järjestänyt muutakin apua perheelle. Mutta on tärkeää ettei näitä painettaisi villaisella vaan vanhemmille lähetetään selkeä signaali, ettei lasta saa lyödä!

nuo mistä syytteet on nostettu & rangaistu on vain osa tapauksista. Parivuotiaan "läpsäyttäminen" paistinlastalla niin että jäljet jää ei ole oikein järkevän aikuisen toimintaa.

Lainaus:

Väärinhän nuo vanhemmat ovat tehneet, mutta onko sakkorangaistus kuitenkaan oikea ratkaisu? Eiköhän perhe kaipaa muunlaista ohjausta ja tukea vanhemmuuteen.
tehdään rikosilmoitusta. Olisko tässä taas yksi porukka, jossa asia ei mene perheen päälle (ja äidille) perille millään muulla keinolla. Lapset oireilee jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat