Vierailija

Siis jos nyt asuu vuokralla ja saa asumistukea. Tarkoitus ostaa omistusasunto ja ottaa lainaa sitä varten. Ei kai asumistukea sitten enää makseta? Tuli vähän erimielisyyksiä yhden ihmisen kanssa, kun oli sitä mieltä että asumistukea saisi. Silloinhan kaikkien asuntolainaisten pitäisi saada tukea, vai?

Kommentit (10)

tulot todella pienet! Me jouduimme kerran hakemaan 2 kk ajaksi. Kuukaudessa oli tulot alle 1575 e kahdella aikuisella ja yhdellä lapsella. Saimme tukea 550 euron vuokraan 190 euroa. Kuka voi olla kateellinen tuollaisista tuloista???? En usko että kenenkään asuntolainoja on kela maksanut!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Jos yhtiö ottaa lainaa, niin rahoitusvastikkeeseen saa asumistukea, mutta ei omaan asuntolainaan.

Sosussakaan asuntolainan lyhennyksiä ei katsota menoiksi, kuten vuokra katsotaan.

Pienituloinen ruokakunta voi hakea asumistukea asumismenojensa vähentämiseksi. Asumistukea voi saada Suomessa sijaitsevaan vakinaiseen vuokra-, asumisoikeus- tai omistusasuntoon. Ruokakunnan muodostavat samassa asunnossa asuvat henkilöt ja asumistuki myönnetään ruokakunnalle yhteisesti.Oli ylläri itsellenikin.

On tulo- ja neliörajat. Ja tukea saa vain korko-osuuteen. En mä ainakaan jaksa kadehtia jotain asumistuen saajaa!

Miten ihmisestä tuleekin noin katkera ja kateellinen?! Painukaa ulos virkistymään ja miettikään, että mitä pidempään olette sitä enemmän saatte yhteiskunnalta. Vähän tasoittaa tuota epäreiluutta mikä teitä on kohdannut.

Lasketaanko asumislaina sitten noihin asumiskuluihin? Tuohan olisi täysin väärin, että yhteiskunta kustantaa toisille oman talon ja toisille ei. ap

Tiesitkö, että omistusasunnossa asuvia ylipäätään tuetaan paljon enemmän, kuin vuokralla asuvia, nimittäin asuntolainan korot saa laittaa verovähennyksiin.

lkmfldsk

Vierailija kirjoitti:
Tiesitkö, että omistusasunnossa asuvia ylipäätään tuetaan paljon enemmän, kuin vuokralla asuvia, nimittäin asuntolainan korot saa laittaa verovähennyksiin.

Omistusasunnossa korkomenoista nykyään 45 % saa verovähentää, vuokra-asunnossa vuokranantaja saa verovähentää korot 100 %:sti. Korkojen verovähennysoikeus on siis nykyään vuokra-asumista suosiva.

Mitä asumistukeen tulee, niin sitä saa tosiaan myös omistusasuntoihin - jos tulot ovat riittävän pienet tai jos lapsia on tuloihin nähden paljon. Ohjeet löytyvät tästä:

http://www.kela.fi/kohtuulliset-asumismenot_osakeasunto

http://www.kela.fi/kohtuulliset-asumismenot_omakotitalo

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat