Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

"Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä"6.1.2009Egyptiläinen uskonoppinut Safwat Higazi esiintyi 31.12.2008 Hamasin Al-Aqsa TV-kanavalla. Seuraavassa otteita hänen puheestaan:"Tapetuksi tuleminen ei ole mitään uutta meille. Me haluamme ja toivomme sitä, se on marttyyriutta. Se on Allahin suoma voitto meille. Se on paratiisi, joka aukeaa marttyyrin ensimmäisestä veripisarasta...""Kieltäydyn hyväksymästä surunvalitteluja tai lohdutuksia marttyyrin kuoleman johdosta. Minua surettaa suunnattomasti nähdä televisiosta palestiinalaisen naisen itkevän ja valittavan marttyyrinsa takia Gazassa. Allah suokoon, etten joudu näkemään tuollaista palestiinalaisten ja gazalaisten keskuudessa. Me näemme aina Palestiinan marttyyrien äitien ja vaimojen itkevän ilosta, valmistavan seuraavaa marttyyria, seuraava miestä nostamaan taistelulipun.""Allahin nimessä, toivoisin voivani tarttua aseeseeni ja olla joukossanne. Toivoisin, että voisin seistä Al-Aksan prikaatien nuorten keskuudessa, ojentaa heille yhden ohjuksistaan, pyyhkiä juuri laukaistun ohjuksen tomua heidän kasvoiltaan ja huutaa heidän kanssaan "Allah Akbar"."Te (Hamasissa) olette ne, joiden joukkoon Jeesus, Marian poika, tulee laskeutumaan saarnaten profeetta Muhammedin uskontoa maassanne. Te valmistatte tietä sodalle, josta profeetta Muhammed ennusti: "Tuomiopäivä ei tule ennen kuin muslimit taistelevat juutalaisia vastaan. Juutalaiset piiloutuvat kivien ja puiden taakse, mutta kivet ja puut sanovat: 'Oi muslimi, Allahin palvelija, takanani on juutalainen, tule ja tapa hänet.' Te valmistatte maaperää tälle, te valmistatte maaperää kalifaatin paluulle.""Allah on meidän kanssamme, heidän kanssaan ei ole ketään. Allah on meidän jumalamme, heidän kanssaan ei ole ketään. Me sanomme heille: Me emme ole samanarvoisia teidän kanssanne. Meidän rakkaamme menevät paratiisiin, kun teidän kuolleenne menevät helvetin tuleen...Me sanomme teille: lähettäkää nuo apinoiden ja sikojen jälkeläiset helvetin tuleen Kassam-rakettien siivillä.""Jihad (pyhä sota) on meidän tiemme, jihad Allahin takia, sen kaikissa muodoissa. Se on meidän strateginen valintamme, eikä rauha. Vaikka 'he kallistuisivat rauhan suuntaan...' Kyllä, silloin mekin kallistumme rauhan suuntaan...Kuitenkin, jihad ja vastarinta tulee pysymään strategisena valintanamme. Miksi? Koska profeetta Muhammed käski meidän tehdä niin...""Juutalaiset, jotka ovat liukkaita kuin kyyt ja jotka lipovat huuliaan kuin käärmeet, eivät tule koskaan elämään kanssamme rauhassa ja sopusoinnussa. He ansaitsevat tulla tapetuiksi. He ansaitsevat kuolla. He ovat niitä, joita kohden Kassam-raketit pitää laukaista..."Lähde: Middle East Media Research Institute (MEMRI): Special DispatchEgypt/Antisemitism Documentation Project, no 2176, 6.1.2009Nähdäksesi TV-ohjelman, rekisteröidy MEMRI:n ilmaiseen TV-palveluun osoitteessa www.memritv.org

_____________

Kommentit (11)

2. IDF:N SOTILAAT ovat hämmästyneet siitä, miten laajasti Hamas on varautunut IDF:n sotilaitten tuloon asuinalueilleen. Eräällä 150 asunnon alueella 30 asuntoa oli miinoitettu. IDF:n sotilaat olivat majoittuneet yöksi erääseen tyhjään kouluun, joka oli eläintarhan vieressä. Vasta aamulla havaittiin, että sekä koulu että eläintarha oli miinoitettu, kuten paikalta otetut TV-kuvat osoittivat. Ihmeen kautta pommit eivät olleet lauenneet. Usein asuntojen sisäänkäyntien ulkopuolelle on asennettu ihmisen kokoisia nukkeja, jotka on vaatetettu joka IDF:n sotilaan tai Hamasin taistelijan asuun. Nukkeen on asennettu pommi, joka laukeaa sotilaan pyrkiessä sisälle asuntoon tai tulittaessa nukkea. Myös useimmat koulut ja klinikat on miinoitettu. (JP)

3. SUOMESSA on kirjoitettu näyttävästi Suomen kirkon ulkomaanavun tukemasta SPR:n klinikasta Gazassa, jonka IDF uutisen mukaan tuhosi joko ohjuksella tai raketilla, kumpaakin vaihtoehtoa tarjotaan, varoittaen kuitenkin ensin. Uutisen todenperäisyyttä on lähes mahdoton tarkistaa, koska journalisteja ei päästetä Gazan taistelualueille, joten uutiset perustuvat Hamasin tai sairaaloiden ja koulujen ulkomaisten työntekijöitten raportteihin, jotka eivät ole turhan tarkkoja tietojen todellisuudesta. Uutinen kertoi, että kolme muuta Kirkon ulkomaanavun klinikkaa on suljettu. Miksihän niitä pidetään suljettuina silloin, kun niitä eniten tarvittaisiin? Uutisen maininta, etteivät avustuksia kuljettavat rekat pääse Gazaan, on virheellinen, sillä IDF pitää Kerem Shalomin terminaalia auki joka päivä 13.00 - 16.00 välillä. Kymmeniä rekkoja pääsee sen kautta päivittäin Gazaan, eilen 91 rekka-autoa. Kerem Shalomin terminaalin kapasiteetti on rajoitettu, minkä vuoksi IDF suunnittelee avata myös Erezin terminaalin Gazan pohjoisosassa. Erez, Kissufim ja Karni terminaalit suljettiin, koska ne ovat lähellä sotatoimialueita ja vaarassa joutua tulituksen kohteiksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

se kennellkään voi enää tulla yllätyksenä että muslimit harrastaa likaista peliä ja propagandaa, terrorismia, vähät välittää oikeasti omistaan ja että yllättäen siellä päin maailmaa kiehuu aina missä musliti ovat.

maailman sotaisinta porukkaa.

ne voisi sulkea jonnekin arabia niemimaalle kaikki ja antaa hurmoksessa ampua toisensa vuorotellen...

Hamas tapatti YKn koulun siviilit käyttämällä koulua suojakilpenään:

"Hamas war crime leaves 40 dead at UN schoolIsrael is considering filing an official complaint with the United Nations after 40 Palestinians were killed on Tuesday when Hamas terrorists used a UN school as cover while attacking Israeli soldiers in Gaza.Aerial surveillance released by the Israeli army shows Palestinian forces moving into position next to the school and then firing mortar shells at Israeli troops in another part of the city.Israeli forces then returned fire in self defense, which in turn set off a series of bombs Hamas reportedly set as booby-traps in the school. Some 40 Palestinians who had taken refuge in the facility were killed.On cue, the Palestinians, the international media and world leaders blamed Israel for the "massacre."http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=17948

ATATRAN kaupungissa Gazan pohjoisosassa toimivat laskuvarjojääkärit löysivät etsintöjensä yhteydessä Hamasin laatiman kartan, jossa yksityiskohtaisesti osoitettiin, miten Hamas asetti sala-ampujia, erilaatuisia pommeja ja muita ansoja kaupungin alueella siviili-asuntoihin tai niiden sisäänkäynteihin. Sotilastiedustelun johtava upseeri prikaatikenraali Yuval Halamish esitteli löydettyä karttapiirrosta median edustajille eilen. "Kartassa terroristit näyttävät sala-ampujien sijoituksen, tienvarsipommien, panssarintorjuntapommien sekä maamiinojen paikat. Tämä on siviilialuetta, ja kuitenkin kartassa nähdään, miten Hamas asetti miina- ja pommiansoja asuntojen sisäänkäynteihin IDF:n sotilaita varten."

Toisessa tapauksessa kartassa näytettiin, miten laaja pommi oli asennettu lähelle bensiini-asemaa, mikä lauetessaan olisi aiheuttanut laajaa tuhoa alueen rakennuksille ja asukkaille. Kolmannessa tapauksessa sotilaat löysivät sotilaaksi puetun mannekiininuken asunnon sisäänkäynnissä. Jos sotilaat olisivat menneet sisään asuntoon, nukkeen asetettu pommi olisi räjähtäessään romauttanut asunnon lattian, jonka alla olevien tunnelien kautta terroristit olisivat voineet siepata putouksessa haavoittuneita tai kuolleita sotilaita. (JP)Hamas haluaakin paljon siviiliuhreja.

kun nämä vasemmistolaiset solvaavat rasisteiksi ja äärioikeistolaisiksi niitä, jotka suhtautuvat kriittisesti Euroopan islamisoitumiseen ja hallitsemattomaan maahanmuuttoon ja itse sitten ovat tukemassa sellaista antisemitismiä ja juutalaisten joukkotuhoon pyrkimistä, josta itse Aatukin olisi ollut ylpeä.Taitaa näillä vasemmistolaisilla ollakin se Hitlerin kuva piilossa Stalinin (suuren idolin) kuvan alla ja sitä aina välillä salaa ihaillaan.

Amnesty: Israel ja Hamas käyttävät siviilejä ihmiskilpinäjulkaistu ke klo 22:50Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on syyttänyt sekä Israelin sotilaita että Hamasin taistelijoita siviilien vaarantamisesta Gazan taisteluissa. Amnestyn mukaan kummatkin osapuolet käyttävät siviilejä ihmiskilpinä.Amnestyn saamien tietojen mukaan Israelin sotilaat ovat ottaneet haltuun lukuisia palestiinalaisten asuintaloja, joita ne käyttävät tukikohtanaan Gazassa samalla, kun omistajat asuvat talon pohjakerroksessa.Amnestyn edustajan mukaan tämä lisää palestiinalaisperheiden riskiä joutua iskujen kohteiksi ja tarkoittaa, että heitä käytetään kirjaimellisesti ihmiskilpinä. Amnestyn Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan asioista vastaava Malcolm Smart vaatii kumpaakin osapuolta kunnioittamaan siviilien suojattua asemaa aseellisissa konflikteissa.Smart muistuttaa, että vaikka aseelliset joukot pitävät siviilien asumuksia tukikohtanaan, taloista ja niiden asukkaista ei tule laillisia sotakohteita, vaan kaikki hyökkäykset tällaisiin kohteisiin ovat laittomia.AFP

TERRORISTIT ampuivat eilisen torstaipäivän aikana n. 30 rakettia Gazasta Israeliin. IDF:n asiantuntijat varoittavat, että Hamasilla on vielä runsaasti, kymmenittäin, pitkänmatkan raketteja, joilla se yltää Beershebaan, Ashkeloniin, Ashdodiin, Ofakimiin, Kiryat Gatiin, Kiryat Malachiin ja kaikkiin tämän kantomatkan sisällä oleviin juutalaisyhteisöihin. Jotkut tiedot kertovat, että Hamasilla on iranilaisvalmisteisia Fajr3 ja ehkä myös Fajr5 ohjuksia, joilla se yltää Tel Aviviin - ainakin sen esikaupunkiin Rishon LeZioniin - sekä Dimonaan. Näitä kuitenkin säästetään viimeiseksi valtiksi, kun kaikki muut mahdollisuudet on käytetty. Mikään uutislähde ei ole kertonut, että Hamasilla olisi joukkotuhoaseita, bio- tai kemiallisia kärkiä raketteihinsa, mutta Hamasin vihjailut suurista yllätyksistä voivat ennakoida tätä.

TORSTAIN AIKANA Gazasta ammuttujen rakettien ei ilmoiteta surmanneen ketään, mutta muutamia ihmisiä haavoittui ja lukuisia joutui shokkiin. (JP)3. RAKETTITULI Gazasta Israeliin kiihtyi heti perjantaiaamusta. Kahdeksan maissa hälytyssireenit soivat sekä Ashkelonissa että Ashdodissa, vain muutama tunti sen jälkeen kun YK:n turvallisuusneuvosto julkisti päätöslauselman no 1860, jonka mukaan taistelut tulee lopettaa välittömästi. Ainakin yksi raketeista putosi aukealle alueelle Ashdodissa, ja yksi raketti tuhosi taloja Eshkolin aluekeskuksessa. Kukaan ei haavoittunut. Tuntia aiemmin neljä rakettia putosi Beershevan lähelle aukeille alueille ilman ihmisvahinkoja. Kaupungin asukkaat kertovat, etteivät he voi nukkua öisin, ja tultuaan töistä tai asioiltaan he linnoittautuvat kotiinsa peläten kaiken aikaa lastensa turvallisuudesta.

SHIN BETIN keräämien tietojen mukaan operaatio Cast Lead alusta lähtien terroristit ovat ampuneet Israeliin yli 450 rakettia, joista uutuutena aiempaan käytäntöön kaupungit n. 40 km:n etäisyydellä rajalinjasta ovat joutuneet hyökkäyksen kohteiksi.

IDF:n taholta vakuutetaan, että Hamas ja muut terrorijärjestöt ovat kärsineet raskaita tappioita IAF:n ja maajoukkojen iskuissa, minkä korvaaminen uusilla aseilla veisi vuosikausia. Tämä on heikentänyt terroristien mahdollisuuksia ampua rakettejaan Israeliin, mutta ei ole pystynyt lopettamaan sitä kokonaan. (JP)

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat