Vierailija

On alkanut ärsyttää autojen tyhjäkäynti, kun jopa luistelemaan mennään niin että auto käynnissä parkissa. Ei mene jakeluun, ei.

Kommentit (13)

Silloinhan se on 0, toki. Mutta Katsoppas mitä jakajapumpullinen, pumppusuutin ja yhteispainepummpusuutin diesel imasee startatessa. Sovittaisko niin, että tutustut ensin auton tekniikkaan niin keskustellaan sitten lisää siitä mikä on ja mikä ei ole kannattavaa, jookos :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja näitä "käyn vain nopeasti kaupassa/kioskilla" -tyhmäkäyttäjiäkin riittää. Siihen ostomatkaan menee lähes poikkeuksetta pidempään kuin pari minuuttia. Ja sama homma säästä riippumatta eli ei ole mitään tarvetta pitää "moottoria lämpimänä".

käynnistäminen imasee ~2l pumppusuutin dieselissä noin 1dl polttoainetta (lämmin kone) samassa ajassa (lämmin) kone kuluttaa tyhjäkäynnillä 0,5-0,8dl. Tietysti jos vielä sopivasti turbo punasena lyöt vehkeet seis niin pääset tekemään vielä turboremontin seuraavan parinKK sisään ja tuurilla siitä voi selvitä parilla tonnilla..

nykyaikainen diesel kuluttaa tyhjäkäynnillä ~3-5d/h, joten jos ajatellaan tältä viherhössötyksen kannalta niin on kannattavampaa antaa sen auton vaikka käydä 10-15min. kuin sammuttaa se siksi aikaa.. Ja kovilla pakkasilla tuo tyhjäkäyntiaika vain pitenee. Siis se, kauanko kannattaa pitää tyhjäkäynnillä versus sammuttaa auto

Jätit laskuistasi kätevästi pois sen varsinaisen pointin, että millä perusteella 10 minuutin tyhjäkäynti kuluttaa vähemmän kuin auton sammuttaminen.

Kerropa vielä, mikä se kulutus on vertailutapauksessa, eli sammutettaessa.

Lainaus:

lähdin sitten töihin siitä, ja kas kummaa, bensa loppui :)Eli se tyhjäkäynti kuluttaa aika paljonkin bensaa.
Tuossa sinun 10min. tyhjäkäynnin aikana saattoi kulua ehkä puolidesiä JOPA desi bensaa, että sillähän olisitkin ajanut varmaan töihin. Ilmeisen pitkä työmatka sinulla :D

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat