Vierailija

Olemme lähdössä ekaa kertaa Vuokattiin viikoksi ja asumme Tampereella. Meillä kolme lasta takapenkillä: 3kk, 3v ja 6v.Miten selvitä täysissä järjissä ajomatkasta?Kannattaako lähteä esim. jo viiden-kuuden aikaan aamulla, jotta lapset nukkuisivat aamusta? Missä kannattaa pysähtyä syömään ja välipalle? Etappivinkkejä?Entä auto-DVD-laitteet... uskaltaisiko sellaisen hankkia vaikka se onkin tosi vaarallinen mahdollisessa kolaritilanteessa...

Sivut

Kommentit (21)

... niin kovin pitkä matka, mutta jotkut, jotka ajaa etelästä lappiin, niin lähtee kait jo kolmen -neljän maissa aamulla, niin on kuskikin virkeimmillään. Liikenne vähäistä. Hirvien liikkumisesta en tiedä; voi olla ikävä siinä mielessä nyt kun tuohon aikaan vielä pimeää. Ja noin pienten lasten kanssa harvemmat kait ajaa autolla lappiin.Korvalapuista voi lapsi kuunnella ilman että aikuisen tarttee kuunnella loputtomasti samaa raitaa.M

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

ja toisen kerran pysähdytte ostamaan matkakarkit.Lasten musiikkicd:itä mukaan. Ja keskimmäinen voisi viihtyä sellainen piirustuslevyn kanssa osan matkaa, osan varmaan nukkuu.hyvin se menee ja hauskaa lomaa, käykää Katinkullan kylpylässä.

mikäli se menisi Vuokattiin ja jos hinta ei olisi noin kolminkertainen autolla menemiseen verrattuna... :-/Nyt olemme kuitenkin lähdössä autolla. Meillä farkku ja kolme lasta, joten matkakoppa ei autoomme ikävä kyllä mahdu. En myöskään usko, että vauva viihtyisi 7,5h selällään kopassa maaten. Toiset ihmiset jopa nukuttavat vauvojaan turvakaukalossa, joten en nyt jaksa uskoa vauvan selän menevän pilalle tästä matkasta.Tämä on ensimmäinen hiihtolomareissumme perheen kesken ja haluamme tehdä sen.Lainaus:

turha autolla ajaminen vain lomamatkojen takia kuluttaa bensaa ja saastuttaa luontoa. loikoilkaa kotona sekin viikko, tulee paljon halvemmaksi, eikä kolmen kuukauden ikäinen lapsi mitään siitä matkasta iloitse kun pienen selkäkin on kovilla tuollaisen pitkän matkan aikana turvakaukalossa. pari vuotta sitten oli suosituksena että sen ikäisiä ei kuljetettaisi kaukalossa kuin puolen tunnin matkan kerrallaan, ja sitten verryttelyä tunti tai pari, jotta selkään ei kohdistu liikaa rasitusta. vai voitteko saada sellaisenturvavöihin kiinnitettävän matkakopan (vuokralle vakuutusyhtiöstänne), jossa vauva voisi matkustaa oikeasti vaaka-tasossa selällään?

paitsi tietenkin tuo 3kk ikäinen. Aamulla pitkään ja ekat unet vain n. tunnin hereillä olon jälkeen. Siksi mietin tuota aikaisin lähtemistä.

mutta tottuneet siihen 2vk asti että autossa istutaan pitkiä matkoja ja välillä on hemmetin tylsää. Meillä ei koskaan ollut autossa mitään erityistä viihdykettä, nehän lentelevät jo vähän rajummassa jarrutuksessa ympäri autoa ja ei ole kiva kun 3kk vauvalla on musta silmä satukirjan kulmasta.

Teidän on kyllä mentävä tuon pienimmän ehdoilla eli pysähdyttävä silloin kun hänellä on tarve. Isommille on sanottava, että perillä sitten on hauskaa nyt alkuun on vaan kärsittävä, pissalle pysähdytään, mutta ei kuitenkaan 50km välein.

Meillä on tapana laulaa hirveillä laulunäänillämme matkoilla, kertoilla älyttömiä juttuja vuorotellen tai sitten jatketaan toisen juttua, kilpailuja kuka näkee ensin valkoisen auton tai vihreän talon tms.

Ja viimeiset 150km kerrotaan, että matka on vielä niin pitkä kuin mummolaan ja takaisin.

Etelästä ihan pohjoiseen ajattaessa olemme lähteneet aamuyöstä ja hämärän tullessa saavat lapset jo laulaa kuorossa koooskaaaooollaaanpeeeriillääää, viimeiset 100-150km jaksaa sitäkin.:)

Me matkustamme paljon pienten lasten kanssa autolla. Meillä on autossa kunnon kokoelma lasten cd-levyjä. Ei siis tarvitse kuunnella samaa levyä koko matkaa,vaan kun edellinen loppuu niin laitetaan uusi. Myös satu cd:t on kivoja. Lisäksi lapsille on katselukirjoja, lelukassi ja tietenki varaan mukaan keksejä, naksuja ym pikku naposteltavaa.Toisaalta on myös hyvä opettaa lapset siihen, että auton kyydissä on kiva istua ja vaan katsella maisemia tai jutella. Ei aina tarvitse olla hirveä määrä viihdykkeitä mukana. Meillä ei oteta lyhyille matkoille viihdykettä mukaan, vain pitkille ajomatkoille.Nuo dvd:t on kans kuulema hyviä. semmoiset joissa on kaksi näyttöä. tuttavani oli tilannut netistä hyvän ja halvan.

ainakin jomman kumman (toinen kasvot toinen selkä menosuuntaan).Lainaus:

Suosittelen niin, että päikkärit osuu edes osalle matkaa. Ja tuosta dvd:n turvallisuudesta.. miksi noi dvd:t on turvattomia? Jos pelkäät että niissä telineissä lyövät pään niihin, niin anna soittimet käteen. Mun mielestä lisäävät turvallisuutta, kun kukaan ei ole ärsyyntynyt. Lapset ei nahua ja kuski saa ajaa rauhassa.

ajamaan kerkiätte hämärissä perille. Mukaan karkkia, lasten levyjä ja leluja. aikuisista se, joka ei aja viihdyttää juttelemalla ja pitämällä tunnelmaa yllä. Kun alkaa harmittamaan ja kiukuttamaa, silloin vasta otetaan karkit esiin. Näin saadaan kulumaan jopa sata km itkemättä... Myös äänisatu tuon ikäisille hyvä, meillä kuunnellaan aina sama Vaarallinen juhannus automatkalla. Ja 3- ja 6-vuotiaat nukahtaa takuulla loppumatkasta.

Pysähtyä kannattaa isolla ABC-asemalla, mutta niissä tahtoo mennä aina aikaa lähes tunti. Kannattaa ottaa yksi pitempi pysähdys ja pari lyhyttä pissataukoa.

Ajamme muutaman kerran vuodessa 7 h matkan, joskus menemme junalla, se on luksusta. Meillä lapset 6 ja 2.

Teinä menisin junalla...

olen täysin samaa mieltä ekan jutun kanssa. Mutta kun etupenkeillä on turvatyynyt, niin ei kai siihen saa laittaa lasta edes kasvot menosuuntaan?Mikäs Vuokatissa on vikana? Mun oma agendani on kyllä lähinnä päästä viikoksi täysihoitoon... :-)Lainaus:

on panna kaikki lapset takapenkille. Yksi etupenkille ja itse menet niiden kahden väliin niin ei tule konflikteja.Hyvä lastenlaulu-cd on hyvä, mutta vanhempien hermot voivat olla mennyttä jo puolen tunnin ajon jälkeen, joten en suosittele.P.S. Hauskaa matkaa, Vuokatin tuntien se ajomatka voi olla matkan huippukohta.

Isommat osaa jo katsella kirjoja ja piirtää sellaisille piirtolevyille. Maisemia voi katsella ja jutella siitä mitä näkee. Laukkuun hätävaroiksi rusinoita tms. joilla takaa hetken rauhan.Suosittelen ajamista päiväsaikaan. Lapset viihtyy paremmin ja kuski on virkeämpi. Jos osa matkasta ajoittuu iltaan, kannattaa varata mukaan tasku- tai otsalamput lapsille. Niillä on kiva leikkiä ja kirjojen katseleminenkin onnistuu. Matka täytyy tehdä pienimmän ehdoilla, muut pystyvät kyllä odottamaan hetken pysähdyksiä.Teemme monta kertaa vuodessa 600 kilometrin pituisen matkan. 3kk:n ikäisen kanssa matkustaminen oli helppoa, 6-18kk on ollut haastavin ikä viihtymisen kannalta. Olemme pärjänneet vallan mainiosti ilman dvd-laitteita. Kannattaa aloittaa seloma jo kotiovelta, silloin matkakaan ei tunnu niin pitkältä,vaikka joutuisitte pysähtymään useamminkin.Hauskaa matkaa!Ai niin, meillä lapset tällä hetkellä 1, 3 ja 5-vuotiaat.

sellaisen kannettavan dvd-soittimen missä on kaksi näyttöä. Maksaa kyllä itsensä takaisin, kun ei tarvitse pysähdellä.. : ) Me maksettiin Philipsin soittimesta 250€. Meillä lapset 3, 5 ja 10kk. Kun ajoittaa matkat nuorimman päiväunien mukaan, menee meillä ainankin 350km mummolaan ilman pysähdystä.

Minä ehkä lähtisin juuri ennen päiväuniaikaa, niin lapset nukkuisivat ainakin osan matkaa. Yöllä/aikaisin aamulla ajamisessa on se huono puoli, että kuski on sitten puoli kuollut tai jos lapset eivät aamulla jatkakaan unia, vaan ovat sitten väsyneitä kun kesken unien on herätetty. Me on joskus ajettu illalla niin, että on tehty iltatoimet ja sitte lähdetty ajamaan, lapset nukkuneet koko matkan ja perillä siirretty sänkyyn jatkamaan unia.Onnistuisiko teillä esim. lähtö aamupäivällä ja lasten päiväunet osuis automatkalle. Ja kotimatka sitten vaikka illalla.

turha autolla ajaminen vain lomamatkojen takia kuluttaa bensaa ja saastuttaa luontoa. loikoilkaa kotona sekin viikko, tulee paljon halvemmaksi, eikä kolmen kuukauden ikäinen lapsi mitään siitä matkasta iloitse kun pienen selkäkin on kovilla tuollaisen pitkän matkan aikana turvakaukalossa. pari vuotta sitten oli suosituksena että sen ikäisiä ei kuljetettaisi kaukalossa kuin puolen tunnin matkan kerrallaan, ja sitten verryttelyä tunti tai pari, jotta selkään ei kohdistu liikaa rasitusta. vai voitteko saada sellaisenturvavöihin kiinnitettävän matkakopan (vuokralle vakuutusyhtiöstänne), jossa vauva voisi matkustaa oikeasti vaaka-tasossa selällään?

Sivut

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat