Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

iltapalaksi syö silloin tällöin. Ei ole jugurtin ystävä, ja joskus on kiva antaa jotain herkkua, kun muuten syö aamut ja illat puuroa, kun esim. murot ja weetabixit on kuulemma pahanmakuisia.

Sivut

Kommentit (87)

No voi hyvanen aika. Jos mina teen lasagnea ja sita syodaan salaatin kanssa tai makaroonilaatikkoa porkkanaraasteella tms. Minun mielesta me ollaan syoty ihan suht terveellinen ja normaali kotiruoka.

Tytto 4 v syo viikottain sipseja ja saa pari kertaa viikossa pienen palan suklaata tai muutaman suklaanapin. Puuroa aamupalaksi, keittoa lounaaksi ja normaali kotiruoka iltaruoaksi. Kasviksia ja hedelmia koitetaan syoda paivittain.

Parikin kertaa viikossa herkuttelemme jalkiruoalla tai jopa ostopullalla tai kakulla kahvin ja lapsi mehulasin kanssa.

Epaterveellisinta on varmaan pizzerian pizza pari kertaa kuussa.Mita Hvetin niuhoja taalla liikkuu? Loysatkaapa vahan pipoa.

Hyväkarppi täälläkin.Namuja saavat silloin tällöin, nakkeja/makkaraa ehkä kerran viikossa tai kahdessa. Vältellään lisäaineita, joten namuna useimmiten kunnon (tumma) suklaa.Mummilassa syövät Flooraa, sitä pidän epäterveellisenä, pitäisi varmaan antaa Voimariini tai voi-paketti mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

hampurilaisia, ranskalaisia, nakkeja, pizzaa tai limuja - tylsää. Olisi hyvä tekosyy saada itsekin kerran parissa kuukaudessa hampurilaisateria tai kotipizza, jos lapsikin pitäisi niistä mutta ei. Eipä ole asiaa Mäkkäriin.

pitävät sitä terveellisenä.Meillä syödään runsasrasvaista ruokaa. Alusta asti itsetehtyä, kasvispainotteista, marinoimatonta lihaa, voita, kermaa, oliivi- ja rypsiöljyä. Mitä rajoitamme on huonot hiilarit. Emme siis syö vaalea leipää, ylipäätäänkin leipä ei ole jokapäiväisessä ruokavaliossa. Silloin tällöin syömme täysjyväpastaa tai -riisiä.Meidän pöydässä ei käytetä kevyttuotteita, ei Flooraa eikä kasvismargariineja ylipäätään. Katsokaapa joskus mitä esim Keiju-margariini sisältää. Huoh.Ja sinä joka söit President-homejuustoa, rypäleitä ja viiniä, siinähän on ihan paras iltapala :) Tuohon kun lisäät vielä pari palaa prosenttisuklaata, niin se on siinä.

Siis noilla herkuillako keskimääräistä huonommin ravittu? Jos nuo on ne herkut ja sen lisäksi terveellistä ruokaa, niin eipä mun mielestä kovin pahalta vaikuta. :) Valitettavasti on paljon lapsia, jotka saavat vain eineksiä ja herkkuja milloin vain.Lainaus:

Viestien sävy on jotenkin loukkaantunut, vaikka onhan se nyt jo tilastollinenkin tosiasia että osa ihmisistä syö keskimääräistä terveellisemmin, osa epäterveellisemmin. Allaoleva on TIETYSTI keskimääräistä epäterveellisempi ruokavalio.Ei se vielä tarkoita että lapset olisivat onnettomia ja sairaita, mutta kylläkin keskimääräistä epäterveellisemmin ravittuja.Lainaus:

Just.Näköjään meilläkin syödään teitä epäterveellisemmin.4x viikossa pillimehu, lähes joka päivä kaupan pinaattilettuja välipalana, vaaleaa leipää 1-2x päivässä, hampurilaista saa 1-3x/2kk, 1 tikkujäätelö per viikko..

syö n. kerran viikossa lihapullia, nakkeja tai pinskulettuja lounaaksi, joskus kaksi kertaa viikossa jos jää edellisesltä päivältä. Limusta tyttö ei tykkää ollenkaan. Saunajuomaksi saa kerran viikossa pillimehun ja yleensä lauantaisin jotain herkkua, sipsejä, karkkeja tai keksejä. Keksejä saa joskus myös arkipäivänä. Pizzaa ja hampurilaista meillä syödään silloin kun en oikeesti jaksa tehdä ruokaa, sitä tapahtuu kerran tai kaksi kuukaudessa.

Mitä ihme SUPERMAMMOJA täällä taas on liikenteessä ;D

Meillä syödään ihan NORMAALISTI, välillä myös eineksiä ja hampurilaisella käydään noin. kerran kk. Karkkipäivä on lauantaisin ja saavat kyllä enemmän karkkia kuin yhden pastillirasian per nenä. Myös marinoituja(!) broilerisuikaleita meillä syödään. Vaaleaa leipää en kyllä paljoa lapsille syötä, mieluummin ruisleipää ym. Mutta siis haloo, ootteko muut OIKEASTI niin tarkkoja lasten syömisten kanssa ettei muita nakkejakaan voida syödä Vatajan lisäksi?

En itse osaa ajatella sellaisia kotiruokia, kuin itsetehty lasagne, muut pastaruuat, itsetehty pizza, vaalea leipä yms. mitenkään epäterveellisenä, jos ne ovat osa viikon ruokia ja lisäksi syödään myös tummaa leipää, perunaa, kasviksia jne. Ei lasten tarvitse mielestäni noudattaa mitään ruokavalioita, kun ruoka on monipuolista ja pääasiassa itsevalmistettua (ei lisäaineita, tietää mitä laittaa). Toki meillä kiiruspäivinä voidaan syödä myös kaupan kalapuikkoja, pinaattilettuja yms. esim. itsetehdyn perunamuusin ja salaatin kanssa. Tietysti joku lasagne on tukevampaa kuin keitto, mutta lapset liikkuvat ja kuluttavat luonnostaan paljon ja suunnittelen ruokalistat niin, että päivän toinen ruoka on kevyempi ja toinen tukevampi.Minä miellän epäterveelliseksi ostetun roskaruuan (hampparit, ravintolan pizza yms.), vaikka niitäkin syödään n. kerran kuussa, sekä makeat. Leivonnaista tai jätskiä sekä karkkia meillä syödään viikonloppuisin, yleensä lauantaina karkkia ja sunnuntaina jätskiä tai leivonnaista; sipsejä ja limua lähinnä juhlissa. Kyllä meillä juodaan myös laimennettua tuoremehua välipalalla ja iltapalalla, maitoa sitten aamupuuron ja lämpimien ruokien kanssa. Vesi on janojuoma aterioiden välissä.Tosi epäterveellistä?? Ainakin tän palstan mittapuun mukaan?

Ja MEIDÄN perhettä kehuttiin terveellisestä ruokavaliosta! :O Ei ilmeisesti olisi pitänyt (kehut siis neuvolasta), sillä meillä syödään pitsaa 1-2 kertaa/kk, kalapuikkoja ja/tai nugetteja 1 krt/kk ja marinoitua broileria enemmän kuin marinoimatonta...:/ Kalaa kyllä 2 kertaa viikossa (toinen kerta on melkein aina lohta) eikä hampurilaisia ollenkaan, mutta...

Viestien sävy on jotenkin loukkaantunut, vaikka onhan se nyt jo tilastollinenkin tosiasia että osa ihmisistä syö keskimääräistä terveellisemmin, osa epäterveellisemmin. Allaoleva on TIETYSTI keskimääräistä epäterveellisempi ruokavalio.Ei se vielä tarkoita että lapset olisivat onnettomia ja sairaita, mutta kylläkin keskimääräistä epäterveellisemmin ravittuja.Lainaus:

Just.Näköjään meilläkin syödään teitä epäterveellisemmin.4x viikossa pillimehu, lähes joka päivä kaupan pinaattilettuja välipalana, vaaleaa leipää 1-2x päivässä, hampurilaista saa 1-3x/2kk, 1 tikkujäätelö per viikko..

tavallinen perusruoka on parasta ja kohtuus kaikessa on hyvä muistaa. Suomalaisessa kouluruoassakin on nakkeja kerran parissa viikossa, oikeasti,onko se niiiin epäterveellistä? Kuka ehtii joka päivä keitämään lihasoppaa? Ja ettekö koskaan paista mitään paistinpannussa? Eiköhän sekin ole lähes yhtä epäterveellistä kuin nakit. Ja omituista, ettei Vatajan nakit ole ihan suosituimpian joukossa kun niitä noin paljon syödään. Itse tutustuin niihin vasta kun allergiselle pojalle etsin jotain nuotiolla paistettavaa.

Meillä epäterveellisintä karkit karkkipäivinä, ja silloin tällöin juodaan pillimehua, ja välillä ehkä liian usein. Ei haittaa jos syödään nakkeja kerran viikossa, kun muistetaan syödä myös riittävästi kasviksia, marjoja ja hedelmiä.

Keksit joita syödään kun on meillä on vieraita tai käydään itse kyläilemässä ja joskus käymme(ehkä n. kerran kahdessa kuukaudessa)hampparilla ja ranskiksilla. Meillä ei syödä muita eineksiä kun niitä Vatajan nakkeja, pienempi on moniallerginen eikä muita sopivia ole. Myös kaikki lihat pitää olla marinoimattomia jne. En tosin muista että oltais eineksiä käytetty silloinkaan kun ei ollut vielä tuota kakkosta, olin aika tarkka ekan lapsen syömisistä mutta toisaalta ilman allergioita vois olla että tokan kohdalla olis jo pipo löystynyt;-)

Meillä saavat kerran kuussa vaaleaa leipää ja lihapullia. Lisäksi joskus saatan sortua antamaan vaikkapa pullan, ei kuitenkaan kuin max 2 krt/vuodessa.

Nakkejakin on olemassa tuollaisia kalkkunanakkeja, joissa rasvaa joku 2% ja suolaa samoiten. En pitäisi mitenkään epäterveellisenä. Tosin, jokuhan tuossa näytti pitävän pinaattilettujakin epäterveellisenä? :D Mitähän siellä perheessä syödään normaalisti :D

Sivut

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat