Seuraa 

Matka lähestyy ja kaipaisimme vinkkejä taaperon kanssa matkustamiseen. Mitä mielestäsi olisi hyvä huomioida sekä lentomatkalla että itse kohteessa. mitä kannattaa ottaa mukaan ja mitä jättää kotiin. Mielelläni kuulisin kokemuksia ja vinkkejä lapsiperheen näkökulmasta. Kaikki informaatio on tervetullutta.Kiitän jo etukäteen ja kommentoin toki vielä vastauksiakin.

Kommentit (14)

.Palasimme matkalta viikko sitten. Kahden viikon loma Phuketissa sujui hyvin. Lentomatkat molempiin suuntiin eivät tuottaneet ongelmaa, koska molemmat olivat yölentoja, tyttö nukkui lähes koko matkan isin ja äidin sylissä vuorotellen. Annettiin Nasolintipat ennen lentoa SEKÄ LASKEUTUESSA noin puolituntia ennen ja pistinpä vielä puuduttavat korvatipatkin varuilta. Mitenkään voimakkaasti lapsi ei reagoinut laskuihin ja nousuihin.

Lentokoneessa meillä oli lämmin fleecepuku, alla sukkikset ja body, lisäksi vielä pyydettiin peitto ja tyyny, hyvin tarkeni. Tarvittaessa miehistö lämmitti velli/maitopullon.Kohteessa Phuketissa oli kaupoissa kaikki tarvittava saatavilla paitsi lastenruokapurkeista lihasoseita ja puuroja. Hedelmäsoseita,maitoa tetroissa, vaippoja oli saatavilla ja hyvälaatuisia sellaisia. Itse raahasimme Suomesta maidot, vellit ja puurot mukana. Pikku banaanit ja hedelmät maistuvat lapsille hyvin. Myös sokeroimattomia hedelmämehuja tetroissa meni päivittäin useita. Kaakaomaito-juoma tetroissa oli erittäin hyvää ja maistuvaa. Lähikaupoista löytyi lähes kaikki tarvittava. Phuket townin ja Patongin isoista kauppakeskuksista loput.Ruokaravintoloissa oli mahdollista tilata myös länsimaalaista ruokaa spagetti bologneesista lähtien, joten lapsille aina löytyi muutakin kuin riisiä ja kanaa. Kaksi kertaa poikkesimme myös pohjoismaalaista ruokaa tarjoavassa ravintolassa (tämä vain ja ainoastaan taaperon takia), jossa sai mm. isoäidin lihapullia ja muusia tilattua lapselle.Hyttysistä ei ollut meille juurikaan mitään vaivaa, asuimme neljännessä kerroksessa hotellissa, joten sisälle huoneeseen moskiittoja ei juurikaan lennellyt edes iltaisin, vaikka parvekkeen ovi oli auki. Muutama pistoskohta oli havaittavissa taaperon iholla, mutta ne eivät vaivanneet, eikä hän itseään raapinut. Kummitäti tosin sai pahan allergisen reaktion hyttysistä ja söi vahvan lääkekuurin puremiin. Thaimaalaiset lääkkeet kuitenkin tehosivat nopeasti.Käsidesiä kului paljon, sitä kannattaa ottaa mukaan pieni ja iso pullo. Iso pullo hotellihuoneeseen ja pieni pullo mukana pidettäväksi. Lääkäripalvelut oli helposti tarvittaessa saatavilla (meillä hotellin yhteydessä)ja apteekissa asiantunteva apu ja ohjaus saatavilla tarvittaessa.Sää on lämmin ja kostea ja ainakaan vielä lämpö ei ollut ahdistavan kuuma, vaikka mittari kohosi reilusti yli + 30 ja iltaisinkaan ei juuri viilentynyt. Taaperolle kannattaa ottaa mukaan uv-suoja -su ja hattu sekä paljaisiin kohtaan sivellä 50 kertoimista aurinkosuoja voidetta. Meillä tuloksena pikkuisen päivettynyt tytöntyllerö, ei palovammoja tai muitakaan iho-ongelmia.Thaimaalaiset rakastavat lapsia ja jo senkin takia lapsen kanssa lomaileminen ks. maassa on mukavaa. Ravintoloissa lapset huomioidaan ja palvellaan ,jopa jos mahdollista, aikuisiakin paremmin. Suosittelen lämpimästi !Haikarapolska ja Olivia 1.5v

Meillä muutaman pidemmän loman kokemus eri puolilla Thaimaata alle 1.5 vuotiaan kanssa ja hyvin on aina mennyt.Paikallisista apteekeista saa mm. Johnson`s Baby hyttysmyrkkyä, jota meillä kovasti käytetty. Joku toinenkin merkki oli saatavilla. Suomesta en vastaavia ole löytänyt. Ja hyttysverkko kärryihin kannattaa ottaa mukaan.Vaippoja on runsaat valikoimat varsinkin isommissa kaupoissa. Riippuen tietenkin mihin olette menossa. Pikkukaupoistakin kyllä saa vaippoja.Purkkiruokia on todella huonosti. Hedelmäsoseita kyllä löytyy. Mutta kaikki todella kalliita. Puurot kannattaa ottaa mukaan, niitä saa ravintoloissakin viriteltyä. Paikalliset tosi lapsiystävällisiä ja auttavat mielellään. Maitotuotteita on saatavilla hyvin ja säilyvät lämpimässä. Niinkuin joku jo tuolla aiemmin mainitsi, lapset elää hyvin ranskiksilla, riisillä ja kanalla. Ja tuoreet hedelmät on meillä ollut aina kovin suosittuja. Olen kyllä itse raahannut mukaan myös purkkiruokia, jääpähän tuliaisille tilaa kapsakkiin.Koneeseen olen vielä aiempien vinkkien lisäksi ottanut mukaan aina puuduttavat korvatipat. Niitä saa Yliopiston apteekista. Lisäksi koneesta saa maitoa lapsille, joten meillä on ollut oma nokkamuki sitä varten koneessa.Aurinkorasvaa vaan kovasti pintaan ja UV-vaatteet päälle, niin mukava loma siitä kehkeytyy koko perheelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kiva, että saitte vahvistuksen ihan viralliseltakin taholta :)Lisäisin vielä, että tuo "tarpeen mukaan" on kokemukseni mukaan aika suuri määrä. Pakkaan itse yleensä pienimmälle parin päivän ruoat + vähän ylimääräistä isommille, koska meillä yleensä pitkiä mannertenvälisiä reissuja jatkolennoilla. Ja on sattunut, että myöhästytään jatkolennolta tai odotetaan sään muuttumista kiitoradalla tuntikausia ilman koneen tarjoilua ym. ym. viivytyksiä, niin omat eväät helpottavat kummasti. Eli erilaisia "pilttipurkkeja" (isoja + pieniä) oli mukana käsimatkatavaroissa viime kerralla varmaan n. 8-9 kpl, lisäksi muutamat pillimehut/muut juomat. Vettä nokkamukissa/pullossa ym. Eikä siis aiheuttanut sen kummempaa kommenttia henkilökunnan taholta.

Joskus olen joutunut maistamaan pari tippaa esim. nokkamukin sisällöstä, mutta "ei-suljettavia" pakkauksia ei ole tarvinnut avata.

Paljon tärkeää ja tarpeellista tietoa! Aloittelin jo muksulle maitohappoakteerien annon noin viikko sitten, matka meillä edessä reilu kahden viikon päästä.Tuo Muksu maitojuoma on mulle uusi tuttavuus, täytyy etsiä käsiin. olimme ajatelleet viedä mukana 2dl Hyla maito tetroja, mutta selvitänpä vielä tuota muksun vaihtoehtoa.hyttysmyrkystä vielä, löytyykö Thaimaasta lapsille tarkoitettua karkotetta? Suomessa ei taida olla moista vai onko? En ole käsiini saanut sitä.Suuret kiitokset teille vielä!Haikarapolska ja Olivia

Jep, näin se menee. Tarkistimme asian tänä aamuna ja lapsen ruokia, maitoja (Hyla tai vaikkapa tuo Muksu maitojuoma) ja vellejä saa viedä matkustamoon tarpeen mukaan.

Meillä ei ole ollut tarvetta hyttysmyrkyille, mutta kannattaa varmaan kysäistä sitäkin apteekista. Offia ja muita on kyllä lapsille, mutta niissä taitaa olla joku 3v ikäraja?Maidoista: meillä lapset on aina juonu paikallista maitoa (ne on yleensä pakattu niin, että säilyvät avaamattomana huoneenlämmössä). Purkkeja kannattaa sen verran silmäillä, että moniin on lisätty liuta vitamiineja. Tuskin niistä kuitenkaan parin viikon matkan aikana ehtii yliannostusta saamaan :D Noi pikkutetrat on tietty käteviä jos haluaa ottaa retkille tms. mukaan... Mutta lentokoneen matkustamoon niitä ei saa ottaa.

Thaimaasta on kokemusta vain aikuisseurassa, mutta väli-Amerikasta ja Euroopasta pienten lastenkin kera :)Matkaan lasten ehdoilla, ei mitään tiukkaa matkaohjelmaa tai "pakollisia" nähtävyyksiä.Tärkeimpiä matkatavaroita kaukomatkalle:

* käsidesi

* kosteuspyyhkeet vaipanvaihtoa varten

* UV-suojauimapuku

* niskan suojaava hellehattu (UV-suojalla)

* muutama varmaksi todettu vaippa alkumatkaan

* apteekista aurinkorasva

* Osmosal, maitohappobakteerit ym

* Keittosuolatipat (koneessa nenään ennen nousua ja laskua)

* muutama tuttu ja muutama uusi ja kiinnostava lelu

* naposteltavaa koneeseen (ei sokeripitoista...)Riippuen lapsen iästä ja ruokailutottumuksista...

* jos lapsi syö vielä purkkiruokaa, kannattaa ainakin yli 1v ruuat ottaa Suomesta. Ulkomailta yleensä löytyy niitä ihan vauvasoseita muttei juurikaan isompien ruokia

* jos paikallinen ruoka ei maistukaan, ei lapsi kuole vaikka söisi 2vkoa ranskalaisia :) Kotona sitten taas normaalit ruokatottumukset!

* Elovenan pussipuurot on hyviä aamu- ja/tai iltapaloja

* jos lapsi juo vielä pullosta, on kertakäyttöiset pullopussit tosi hyviä; ei tarvitse pestä kuin tuttiosaJoskus tuttipulloiässä kuljetimme mukana myös matkakokoista vedenkeitintä. Kannattaa toki tarkistaa jos hotellista on saatavilla vedenkeitin.Hepatiitti-rokotteet kannattaa muistaa koko perheelle.Mitäs vielä...? Leppoisalla mielellä matkaan! Lento menee tavalla tai toisella ja perillä on kuitenkin kivaa :)

ikäisen taaperon kanssa. Matka meni hyvin mutta ei mikään lepoloma kun taaperomme viipotti ympäriinsä ja sai olla silmät selässäkin. Terveinä pysyttiin, käsidesiä tosin kului aika paljon. Otettiin mukaan suomesta puolen litran pumppupullo ja 0.5 dl jota sitten pidettiin mukana ravintoloissa jne.Mukaan otettiin lapselle ruoat ja 2 dl muksu maitojuomia. Vaippojakin otettiin, tosin sitten sieltäkin ostettiin ja ne oli oikein hyviä.Lapsella oli uv suojapuku (uv suoja 80) ja lakki joten ei tarvinnut kun käsiä ja kasvoja rasvaillaVedenkeittimellä lämmitettiin ruoka ja pestiin tutit ja juomapullot.Koneeseen saatiin se vauvankoppa mutta lapsi ei siinä nukkunut vaan penkillä aikamoisen taistelun jälkeen...Nenätippoja laitettiin tuntia ennen nousua mennen tullen, eikä korvista ollut vaivaa.Nämä oli nyt ne asiat mitkä tuli mieleen.

Palasimme juuri reissusta, matkalla lentoja 5 kpl, pienin lapsista vajaa 2v. Meillä oli koneessa mukana ihan tavallisia 2dl pillimehuja ja suurin'mmat taisi olla 2,5dl Oatly kaurajuomat. Koskaan ei juomien takia ollut ongelmia turvatarkastuksissa. Pakkaan aina lasten eväät erikseen johonkin pussiin tai yleensä pieneen "eväslaukkuun" ja nostan erilleen läpivalaisuun. Eli en uskoisi vellien olevan ongelma.

Jep, tarkoitus on vielä maanantaina selvittää lasketaanko nuo Muksu-tuotteet esim. iltavelli (jonka neiti ennen nukahtamistaan joka ilta syö...meillä siis yölento) vauvan ruuaksi. Turvatarkastuksen jälkeen toki voi kentän kaupoista sitten hankkia tarvitsemansa tuotteet mm. vaikka maitoa ja velliä. Näin ilmailulaitoksen info sivuilla.Mutta kiitos siis edelleen :)

Käsittääkseni vauvan juomaksi lasketaan vain äidinmaidonkorvike (ainakin näin olen aikanaan asiaa selvittänyt), mutta kannattaa varmaan varmistaa asia vaikkapa puhelinsoitolla.Hyvää matkaa teille! :)

Kiitän kumarran, niiaan, vilkutan :). Selvittelenpä tuota lastenhyttysmyrkky osastoa vielä apteekista/kaupoista... Sain vinkin, että kannattaisi aloittaa syömään valkosipulipuristeita...? Pysyy kuulema hyttyset loitommalla, Thaimaassahan näihin aikoihin noita moskiittoja alkaa jo olemaan enemmänkin...

Ilmailuhallinnon sivujen mukaan matkustamoon voi viedä tietyin ehdoin suurempia määriä nestemäisiä tuotteita, joita matkustaja ehdottomasti tarvitsee matkan aikana. Näitä ovat mm.vauvan ruoka ja juoma sekä lääkkeet.Haikarapolska joka jo odottaa aurinkoa ja lämpöä

Todella paljon kiitoksia Seppiina vastauksestasi ja vinkeistä. Etenkin tuo hyttysmyrkky osio lämmitti mieltäni, nimittäin Suomesta ei löydy vastaavaa. Olen etsinyt koirien ja kissojen kanssa, nyt voin huokaiasta helpotuksesta ja lopettaa etsinnän.

Myös nuo puudutettavat korvatipat erittäin hyvä vinkki. Kiitos!Matkakuume on jo päällä ja lähtö ihan pian...Haikarapolska kera pesueen

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat