Seuraa 

Tuli mieleen tällainen aihe, kun tyttäremme, joka on nyt 3.luokalla on menossa terveystarkastukseen, jota varten piti täyttää sellainen kyselylomake, jossa kysyttiin mm. murrosiän merkeistä. Kiinnostaakin siis tietää, että mitkä ovat olleet ensimmäisiä merkkejä murrosiän alkamisesta, minkä ikäisenä?Meidän hieman vajaa 10v tytöllä tytöllä ei varmaan varsinaista murrosikää ole vielä alkanut. Kasvoissa leuassa tosin on ollut pari valkopää näppyä. Liekö olisi "finnejä" vai kuivasta ihosta(?) johtuvia. Luonne on muuttunut ehkä enemmän möksähtelevään suuntaan, tosin sitä nyt on ollut koko pienen lapsuuden.

Kommentit (4)

alkaa varmaan varsinaisesti myöhemmin, mutta meidän 10-vuotiaalla on jo puolen vuoden verran ollut rintojen kasvua. Muuten tyttö on laiha kuin riuku, joten asia on selvästi havaittavissa. Pari näppyä on myös ollut, ja kasvojen iho on selvästi muuttunut rasvaiseksi (kiiltelee). Aiemmin oli lähinnä kuivuusongelmia.

...ja alkoi rintojen kasvamisella. Kiikutin tytön lääkärille ja nyt hänellä on kuukausittainen piikkihoito vaivaan. Jarruhoitoa takana nyt 3kk ja onneksi eteneminen on hidastunut.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kaikilla likoilla esimurkkuilu on alkanut 9-11-vuotiaana tunneilmauksin. Eli ovat jokainen pillahtaneet poruun pienestäkin asiasta ja eläneet vuoden pari tosi herkillä. Sen jälkeen on sitten päästy todelliseen murkkuiluun. Eli siihen ns. kiukuttelu- ja arvosteluikään.

pojat 12v ja 11 v ja tyttö kohta 10v ja kyllä huomaa sen esimurkkuuden alkaneen.välillä tiuskitaan ja 'yskitään,(kaikki)ollaan kuitenkin yliherkkiä taas vastapäinkin,eli itketään helposti,(helpommin kuin ennen,herkkiä nuo on kaikki)ja tytöllä kyllä lentää tulet ja salamat silmistä kun äiti on tyhmä eikä tajua mistään mitään...finnejä pukkaa leukaan niin 12v pojalla kuin 10v tytöllä,ja tytöllä myös rintojen kasvu alkanut,ja munasarjoista juilinut pari kertaa,eli mensut ilm tekee tuloaan...

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat